De mythen die het gewapende recht van vandaag voeden


 8 total views,  2 views today

Hoe de NRA de verhaallijnen heeft gezaaid die de gewelddadige groepen bezielen die dit jaar bij de verkiezingen zullen patrouilleren.

De 13 mannen die beschuldigd waren van een complot om de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, noemden zichzelf de Wolverine Watchmen, een mogelijke verwijzing naar de blanke supremacistische burgerwachtmilitie in de HBO-serie Watchmen De verdachten begonnen deze zomer met het plannen van hun ontvoering, met live-fire-oefeningen en explosieven, aldus de aanklachten. Niet lang daarvoor protesteerden bendes gewapende mannen, van wie velen AR-15’s droegen en uitdagend geen gezichtsmaskers droegen, in de hoofdstad van de staat in Lansing tegen de strenge gezondheidsmaatregelen die door Whitmer waren opgelegd. Soortgelijke gewapende rechtse groeperingen in het hele land zijn van plan om op 3 november privé stembureaus te controleren, zoals president Donald Trump eind september in het presidentiële debat had opgeroepen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk om de verschillende thema’s die opduiken in recente verhalen over gewapend rechts met elkaar te verbinden. Er is natuurlijk de onvermurwbare bewering van hun recht om wapens te dragen, maar ook een voorliefde voor blanke suprematie (blijkt uit hun onheilspellende aanwezigheid bij Black Lives Matter-protesten en de online minachting die ze routinematig naar de beweging werpen), een verzet tegen het gezond verstand. gezondheidsmaatregelen bedoeld om de verspreiding van een dodelijke pandemie en het schrikbeeld van intimidatie van kiezers te voorkomen. Maar op een dieper niveau is wat deze krachtige en gevaarlijke set van attitudes en reflexen met elkaar verbindt, een verzameling mythen die zich via sociale media als coronavirusmutaties hebben verspreid, waardoor de verschillende groepen van het gewapende recht zichzelf kunnen zien als goeden die vechten tegen verschillende historisch kwaad.

Veel van deze mythen zijn terug te voeren op de National Rifle Association, de eens zo machtige en nu afnemende wapenrechtenorganisatie die zichzelf aan het verscheuren is. De NRI is in verval en heeft schulden, personeel ontslagen en leden verliezen. Het kantoor van de procureur-generaal in New York probeert de NRA ‘te ontbinden’ vanwege geloofwaardige beschuldigingen van massale verduistering die voor het eerst naar voren werden gebracht door de NRA-klokkenluider Oliver North, de functionaris van het Witte Huis uit het Reagan-tijdperk in het centrum van het Iran-Contra-schandaal. North, geïdentificeerd als “Dissident No. 1” in gerechtelijke documenten, werd gesteund door andere NRA-bestuursleden, waaronder de rockster Ted Nugent.

Maar zelfs terwijl de NRA wankelt, leeft haar mythische geest voort en treedt ze toe tot een mengelmoes van nieuwe rechtse groepen, waarvan sommige neofascistisch zijn – zoals de Proud Boys, van wie de president notoir zei dat ze ‘achterover moesten blijven en bijstaan’ bij het eerste presidentiële debat – of openlijk blanke suprematie, en sommige niet. Ze zijn verenigd in hun paranoia en in hun anti-regeringsagenda door een van de grootse theorieën van de NRA: de ‘gladde helling’. Het idee is dat zelfs een beetje wapenbeheersing, zoals achtergrondcontroles, een gevaarlijke ontwapening kan veroorzaken die helemaal naar blanke genocide leidt. Trump voedt zelf de mythe. “Ze noemen het de gladde helling, en ineens wordt alles weggehaald”, vertelde hij afgelopen zomer aan verslaggevers en legde zijn eigen omkering uit bij achtergrondcontroles.

Zelfs als de NRA wankelt, leeft haar mythische geest voort en treedt ze een mengelmoes van nieuwe rechtse groepen binnen.

Voor deze gewapende groepen is het belangrijkste voorbeeld van de gladde helling de Holocaust. In 2016 plaatste Nugent een afbeelding op zijn Facebook-pagina met foto’s van prominente Joods-Amerikaanse leiders, elk naast een Israëlische vlag, en noemde ze “punkers” die de vrijheid haten vanwege hun steun voor wapenbeheersing. Binnen enkele uren hekelde de Anti-Defamation League Nugent en zei dat “antisemitisme geen plaats heeft in het debat over wapenbeheersing.” Nugent reageerde daarop: “Wat voor racistische bevooroordeelde POS [stuk stront] kan mogelijk niet weten dat Joden voor wapenbeheersing vermomde nazi’s zijn?” Nugent verwees naar de overtuiging onder wapenactivisten en andere conservatieven in het hele land dat de nazi’s wapenbeheersing gebruikten om de Europese Joden te ontwapenen voordat ze hen vermoordden.

Een ander voorbeeld dat is ingezet om het argument van gladde hellingen te versterken, komt uit het tijdperk van de wederopbouw. “Ik ben een zwarte Amerikaan, en ik weet dat de NRA is begonnen als een burgerrechtenorganisatie die zwarte Amerikanen opleidt om zichzelf te bewapenen en zich te verdedigen tegen de KKK”, zei Candace Owens in 2018 op Fox News , waarin ze haar lidmaatschap van de NRA aankondigde. .

Deze wapenmythen over wederopbouw en de Holocaust zijn beide het werk van de NRA. De eerste is een verzinsel dat volledig is uitgevonden door zijn moderne leiderschap, terwijl de tweede een oude trope is die de NRA heeft onderschreven en versterkt. De berichten van de NRA zijn via sociale media verspreid om wapenactivisten in het hele land te animeren. Het werk van een NRI gefinancierde geleerde, David B. Kopel, is verschenen in kranten als The Washington Post, The New York Times en The Wall Street Journal, met het argument dat wetten pistool niet werken, meestal zonder disclaimers die de miljoenen dollars aan NRA-financiering weerspiegelen die Kopel’s denktank, het Independence Institute, heeft ontvangen. Het herschrijven van de geschiedenis door de NRI blijft virale memes voeden die zich passen bij de epische strijd van twee historisch vervolgde minderheden. Deze fantasieën hebben het Republikeinse electoraat zozeer doordrenkt dat de “gladde helling” nu wordt omarmd als evangeliewaarheid aan Amerikaans rechts.


De NRA was niet altijd zo. Meer dan een eeuw lang was het gewijd aan geweer en schietsporten. Het werd in 1871 opgericht in New York City, tijdens het hoogtepunt van de wederopbouw. Veteranen van het Union Army, van wie de meesten officieren van de New York National Guard waren, vormden de groep om het geweer onder soldaten en valide mannen te verbeteren in afwachting van toekomstige oorlogen. Ze hebben hun organisatie gemodelleerd naar de National Rifle Association of the United Kingdom, 12 jaar eerder ingehuldigd door koningin Victoria, en leenden de naam en het doelontwerp voor hun schietbaan. In 1876, tijdens het Amerikaanse honderdjarig bestaan, voegde de NRA ‘of America’ aan haar naam toe om ‘elke internationale verwarring’ te voorkomen.

In 1977 leidde een interne opstand waarvan de huidige NRA-leiders beweren dat ze nooit zijn gebeurd, ertoe dat de NRA letterlijk van de ene op de andere dag verschuift naar de grootste wapenlobby van Amerika, in wat nog steeds stilletjes bekend staat als de “Cincinnati-opstand”. Deze moorddadige muiterij ging voorbij aan de steun van de NRA voor de Gun Control Act van 1968, die onder andere postordergeweren verbood, zoals die verbonden aan de moord op president John F.Kennedy, gekocht via een advertentie in het vlaggenschip van de NRA. tijdschrift,  American Rifleman. “De NRA is geen voorstander van een ‘struisvogel’-houding ten opzichte van vuurwapenwetgeving”, legde de oude garde van de NRA uit voordat deze werd omvergeworpen. De moderne NRA heeft sindsdien een “onverzettelijke” en “absolutistische” kijk op wapenrechten omarmd, en de afgelopen 43 jaar heeft het de toegang tot wapens in het grootste deel van het land helpen uitbreiden.

vs
Links: een holster met het ‘Don’t Tread on Me’-insigne gedragen door een verdediger van wapenrechten tijdens een wedstrijd in Dallas, Texas, mei 2018. Rechts: een patch van drie procent gedragen tijdens een Proud Boys-rally in Portland, Oregon, augustus 2019.

De koninklijke Britse wortels van de NRA vormen voor de moderne NRA nauwelijks een goed verhaal om te vertellen. Het is meer dan eens met een nieuw oorsprongsverhaal gekomen, meest recent in 2013, na de herverkiezing van een zwarte president, Barack Obama. “We zijn de grootste burgerrechtenorganisatie ter wereld, en we maken al sinds 1871 deel uit van het weefsel van Amerika”, schreef  NRA-hoofd Wayne L aPierre in februari 2013 in een artikel dat verscheen in de American Rifleman . Het idee dat de NRA ‘s werelds grootste burgerrechtenorganisatie zou zijn, bracht een nieuw idee voort dat al snel veranderde in een ander. “Als leden van de oudste burgerrechtenorganisatie in de natie kennen NRA-leden tirannie als we die zien”, schreef LaPierre zes maanden later., op de conservatieve nieuwswebsite The Daily Caller.

LaPierre en hoofdwoordvoerder van de NRA, Andrew Arulanandam, weigerden elk commentaar te geven op dit verhaal.

Sindsdien heeft de NRA deze misleidende bewering – dat de NRA de oudste (of langst bestaande) burgerrechtenorganisatie van het land is – haar nieuwe mantra gemaakt, herhaald door  leiders ,  advocaten en de website van de groep . Vorig jaar legde de NRA de hoeksteen van haar nieuwe ontstaansverhaal neer door ten onrechte te beweren dat de vroege NRA tijdens de wederopbouw “met bevrijde slaven stond”. Dit is een canard die de geschiedenis van wapenbezit in Amerika probeert te veranderen van een geschiedenis die wordt gedomineerd door blanke mannen die gewapend zijn om een ​​ongelijke sociale orde in stand te houden in een mythische orde waarin eigenaren van blanke wapens en de NRA zelf aan de frontlinie stonden van Amerika’s eerste strijd. voor raciale gelijkheid. “ Degenen die de NRI racistisch noemen, kennen onze geschiedenis niet, ”Schreef LaPierre in 2017.“ In onze [149-jarige] geschiedenis stonden open deuren voor minderheden en de verdediging van onze gemeenschappelijke rechten centraal in het bestaan ​​van de NRA. ”

Tegen die tijd had de NRA al geholpen een nieuwe theorie over de Holocaust te stimuleren: dat Duitse wapenbeheersingswetten ‘essentiële elementen’ waren die leidden tot de genocide op zes miljoen Joden, met het idee dat Joden zichzelf hadden kunnen verdedigen tegen het nazi-fascisme als de Gestapo dat had gedaan. niet eerst hun wapens in beslag genomen. Onnodig te zeggen dat deze bewering geen basis heeft in een eerdere studiebeurs. “Om welke reden dan ook, hebben historici geen aandacht besteed aan nazi-wetten en -beleid dat het bezit van vuurwapens beperkt als essentiële elementen bij het creëren van tirannie”, klaagde een door de NRA gefinancierde geleerde. Deze theorie verandert de ergste gruweldaad van de moderne tijd van een met vele gedocumenteerde factoren die leidden tot de consolidatie van de macht door de nazi’s in een mythe waarin de Holocaust zelf het waarschuwende verhaal is van wapenbeheersing.

De pogingen van de NRA om zich te identificeren met de zwarte strijd voor gelijke rechten zijn te zien in het geval van Roy Innis en de naar hem genoemde onderscheiding.

In 1968, rond de tijd van het begin van de wapenrechtenopstand binnen de NRA, kwam Innis naar voren als de leider van het Congress of Racial Equality, met een onafhankelijke “Black Nationalistische” agenda. Zijn voorgangers hielpen bij het opzetten van de Freedom Rides  en leidden ze begin jaren zestig door het diepe zuiden. In het begin van de jaren negentig, nadat Innis eerst een en daarna een van zijn zoons had zien ‘vermoorden’, in zijn woorden ‘door jonge, zwarte misdadigers’, trad hij toe tot de raad van bestuur van de NRA, een van de eerste Afro-Amerikanen die dat deed.

In 2017, na het overlijden van Roy Innis, heeft de NRA een herdenkingsprijs op zijn naam ingesteld. De eerste ontvanger werd postuum geëerd in 2019. Otis McDonald was een veteraan uit het leger en een gepensioneerde onderhoudsmonteur uit de South Side van Chicago. Het was McDonald die de cruciale zaak van het Hooggerechtshof, McDonald v.Chicago, die in 2010 besliste, voorlegde die het recht om wapens in huis te houden in het hele land uitbreidde.

Deze ceremonie afgelopen voorjaar was het hoogtepunt van de NRA-conventie in Indianapolis – een weekend ontsierd door het laatste nieuws over het verduisteringsschandaal. De herdenking werd geleid door NRA-bestuursdirecteur Allen West, een voormalige luitenant-kolonel van het leger wiens schijnexecutie van een Iraakse politieagent ertoe had geleid dat hij een boete had gekregen, maar zijn rang had behouden. Hij diende ook in het Congres als de eerste Afro-Amerikaanse vertegenwoordiger uit Florida sinds de wederopbouw. Hij stond op in de Tea Party Caucus totdat hij, na opnieuw te hebben verdeeld, zijn stoel verloor. West is nu de voorzitter van de Republikeinse Partij van Texas. Hij maakte van de QAnon-zin “Wij zijn de storm” de nieuwe slogan van de Texas GOP en zette het op fondsenwervende e-mails, sociale media, T-shirts en hoeden.

De NRA had geholpen een nieuwe theorie over de Holocaust te stimuleren: dat Duitse wapenbeheersingswetten “essentiële elementen” waren die leidden tot de genocide op zes miljoen Joden.

West voegde zich bij collega-bestuursleden Oliver North en Ted Nugent bij het uiten van beschuldigingen van financiële onregelmatigheden tegen LaPierre, en het was West die hem opriep om af te treden. Toch wisten West en LaPierre nog steeds een verenigd front te handhaven als het ging om de ceremonie voor McDonald, die ertoe leidde dat de NRA aankondigde dat haar grondleggers gewapende bevrijde slaven hadden.

“We zijn Otis W. McDonald veel dank verschuldigd voor zijn moed, zijn toewijding en zijn opoffering om een ​​standpunt in te nemen en standvastig te zijn in zijn geloof in de Amerikaanse grondwet”, zei West vanaf het podium , met LaPierre en zijn staf. het delen van het podium. Bijna 1.000 NRA-leden, velen droegen NRA-uitrusting of MAGA-hoeden, waren in de hal. West vouwde vervolgens de actie van McDonald’s op in de mythe van de vroege rol van de NRA tijdens de wederopbouw. ‘Ken de geschiedenis. De NRA, deze organisatie, stond achter bevrijde slaven om ervoor te zorgen dat ze hun rechten op het Tweede Amendement hadden, ”zei hij. Iedereen in de kamer stond op en applaudisseerde, in de langst staande ovatie van de bijeenkomst.

“Als Amerikaanse zwarte man heeft de geschiedenis van de National Rifle Association een speciale betekenis voor mij, en ik denk er vaak over na”, schreef West in een column uit 2018 voor de Conservative News Service. “In een tijd waarin recentelijk vrijgelaten slaven overgingen tot Amerikaanse staatsburgers, werden ze aangevallen tijdens het Wederopbouwtijdperk. Toen ze werden geconfronteerd met de bedreigingen, dwang, intimidatie en ja, geweld van een organisatie genaamd de Ku Klux Klan, was het de NRA die achter de rechten van zwarten op het Tweede Amendement stond en deze verdedigde. “

Is er een feitelijk historisch verband tussen de NRA en de Zwarte strijd? In de zes jaar na de oprichting in 1871 bleef de NRA bezig. Het kostte de organisatie twee jaar, na het lobbyen voor financiering van Albany, om in 1873 eindelijk haar eerste reeks te openen, bekend als Creedmoor, in wat nu Queens is. In de daaropvolgende vier jaar verbeterden NRA-schutters hun vaardigheden en versloegen ze eerst de Ieren. en vervolgens het ‘Imperial Team’ van hun koninklijke rolmodellen, beide keren bij Creedmoor , om in 1877 de onbetwiste geweerkampioenen van de (Engelssprekende) wereld te worden. Het was een Amerikaanse triomf in het Victoriaanse tijdperk, en de grootste van de vroege NRA prestatie. Maar zoals de meeste feitelijke geschiedenis van de NRA, is dit iets dat de moderne NRA liever vergeet.

Het is ook waar dat mede-oprichter William Conant Church en andere vroege NRA-leiders, allemaal gevestigd in New York, de inspanningen van president Ulysses S. Grant steunden tijdens de wederopbouw om de Ku Klux Klan te verpletteren, om een ​​einde te maken aan het voortdurende zuidelijke verzet. De insinuatie van de filmmaker Michael Moore in zijn film Bowling for Columbine uit 2002 dat de NRA en de KKK op de een of andere manier met elkaar verbonden waren, omdat ze vijf jaar na elkaar werden opgericht, is een andere canard die in de andere richting vliegt.

Het gebruik van Black Codes om wapenbezit door bevrijde slaven in het zuiden te verbieden, was pijnlijk reëel. Maar zelfs deze belangrijke kwestie werd niet aan de orde gesteld door de vroege NRA of de mannen die haar hebben opgericht. Church, een onbeschaamde Grant-bewonderaar, schreef een van de eerste boeken over de burgeroorlog en de nasleep ervan, getiteld Ulysses S. Grant and the Period of National Preservation and Reconstruction. Daarin ging de kerk expliciet in op de uitdagingen waarmee bevrijde slaven worden geconfronteerd, inclusief geweld door zuidelijke groepen en autoriteiten:

De negers waren opgehouden slaven te zijn, maar ze waren nog geen vrije mannen geworden, en er was geen garantie dat ze niet zouden worden onderworpen aan een nieuwe vorm van onderdrukking. stelsel van dwangarbeid door het opzetten van een systeem van leerlingwezen, hartelozer en wreedder dan ooit de slavernij was geweest, en zonder de verbeterende kenmerken van de ‘patriarchale instelling’. … In het hele zuiden werden in grote aantallen negers vermoord zonder zelfs maar een poging om iemand verantwoordelijk te houden voor hun moord.

De kerk maakte geen enkele melding van enige groep, particulier of gouvernementeel, die bevrijde slaven te hulp kwam door hen te helpen bewapenen. (Hoewel hij tijdens de oorlog wel het besluit van het Union Army noemde om te beginnen met ‘de neger te bewapenen’ om ‘een machtige bondgenoot’ toe te voegen en ‘goede soldaten te maken’.) Evenmin noemde hij de noodzaak om bevrijde slaven te bewapenen of zelfs maar enige discussie over de er toe doen. In feite noemde Church de NRA helemaal niet.

Tachtig jaar na de wederopbouw, aan het begin van het tijdperk van de burgerrechten, was er echter een zaak waarbij de NRA en de KKK betrokken waren. Een zwarte man genaamd Robert Williams, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als marinier in een gescheiden eenheid had gediend, werd de president van de plaatselijke NAACP-afdeling in Monroe, North Carolina. Hij hielp bij de integratie van de stadsbibliotheek, maar de problemen begonnen toen hij en andere activisten probeerden te desegregerenhet zwembad van de stad nadat verschillende zwarte kinderen zijn verdronken in nabijgelegen zwemgaten. De lokale KKK kwam in actie. “Dus we begonnen onszelf te bewapenen”, zei Williams. “Ik schreef naar de National Rifle Association in Washington, die veteranen aanmoedigt om in vorm te blijven om hun geboorteland te verdedigen, en vroeg om een ​​handvest, dat we kregen. In een jaar tijd hadden we 60 leden. ” Ze noemden zichzelf Monroe’s Black Armed Guard.

In 1957 vuurde een groep Klansmen met een kap schoten af op het huis van een zwarte dokter die een andere lokale NAACP-leider was. Ze waren verrast toen “Williams en de zwarte mannen van Monroe terugschoten van achter zandzakken en overdekte posities”, schreef Nicholas Johnson, een professor in de rechten van de Fordham University en de grootste Afro-Amerikaanse geleerde van het land op het gebied van wapenrechten. Het vuurgevecht werd zo ver weg als Norfolk, Virginia, in kranten verschenen met de koppen ‘Citizens Fire Back at Klan’ en ‘Shots Exchanged Near Residence of NAACP Head’. Maar de Amerikaanse Rifleman zei geen woord, en de NRA deed daarna ook niets om zijn Black Monroe-hoofdstuk te ondersteunen.

De NRA steunde ten minste één Afro-Amerikaanse groep in het Zuiden tijdens het tijdperk van de burgerrechten. Een halve eeuw geleden verkocht het overtollige overheidsmunitie aan de diakenen voor defensie en justitie in Jonesboro, Louisiana. De groep “zorgde voor hun eigen wapens .” Maar de huidige NRI beweert ten onrechte dat “ de NRI hun arsenaal aan democratie was. 


Het gebruik van de Holocaust-mythe door de NRI begon, zoals zoveel dingen in de wereld van de conservatieve politiek, met een denktank.

Stephen P. Halbrook, een senior fellow bij het Independent Institute in Oakland, Californië, is door de UCLA-professor in de rechten Adam Winkler beschreven als “de belangrijkste deskundige van het land op het gebied van het recht om wapens te houden en te dragen”. Halbrook diende een amicus brief in in Heller v.District of Columbia, de keerpuntzaak van het Hooggerechtshof waarin werd vastgesteld dat het Tweede Amendement een individueel recht om wapens te houden beschermt, namens 250 leden van het Huis van Afgevaardigden, 55 senatoren en de president van de Senaat, vicepresident Dick Cheney – dit alles zonder enige melding te maken van bijna $ 300.000 aan NRA-financiering. De meerderheidsstandpunt van Justice Scalia in Heller citeerde tweemaal de brief van Halbrook. Halbrook was later een van de advocaten die de NRA vertegenwoordigden McDonald tegen Chicago, die de Heller- uitspraak door het hele land uitbreidde .

In 2013 publiceerde het Independent Institute Halbrook’s boek Gun Control in the Third Reich: Disarming the Jews and “Enemies of the States”.  “Gebaseerd op nieuw ontdekte geheime documenten uit Duitse archieven, dagboeken en kranten van die tijd”, presenteert het boek “de definitieve, maar verborgen geschiedenis van hoe het nazi-regime gebruik maakte van wapenbeheersing om zijn vijanden te ontwapenen en te onderdrukken en de macht te consolideren”, lees de recensie van het boek in de NRA’s American Rifleman. “Hoewel omvangrijke studiebeurzen het Derde Rijk en de Holocaust hebben gedocumenteerd, is dit het eerste grondige onderzoek van de wetten die het bezit van vuurwapens beperken en die Hitlers politieke tegenstanders, evenals de Joden, weerloos maakten.”

The Washington Times, het conservatieve dagblad dat wordt bestuurd door de Unification Movement (geassocieerd met wijlen Sung Myung Moon), besprak het ook, maar dekte met name de extravagante bewering van het boek af dat wapenonderdrukking cruciaal was bij het in gang zetten van de Holocaust. ” Er is geen manier om het te bewijzen “, schreef Robert VerBruggen over het proefschrift van het boek. Maar hij merkte wel op dat het boek een ‘uitgebreide geschiedenis’ van de zaak geeft.

Halbrook’s boek verdoezelt bewijs dat eerdere geleerden zoals Raul Hilberg hebben vastgesteld dat zijn stelling lijkt te weerleggen, zo niet te weerleggen. “Preventieve aanvallen, gewapend verzet en wraak zijn bijna volledig afwezig in tweeduizend jaar geschiedenis van het Joodse getto. Gevallen van gewelddadige oppositie, die in een of ander geschiedenisboek kunnen worden aangetroffen, zijn atypisch en episodisch ”, schreef Hilberg in zijn boek uit 1961 De vernietiging van de Europese joden . “De kritieke periode van de jaren dertig en veertig wordt gekenmerkt door dezelfde afwezigheid van fysieke tegenstand.”

Het grootste gat in Halbrooks onderzoek is er een die hij zelf toegeeft, zij het op de bladzijden achter in zijn boek. Halbrook merkt op: “De politie moest een lijst maken van alle wapens die van Joden waren afgenomen en de in beslag genomen wapens naar de Gestapo sturen.” Toch is hij er niet in geslaagd om significante gegevens over inbeslagnames van wapens door Joden te vinden, en helemaal geen grote opslagruimten met wapens. Zoals Halbrook schrijft:

Politierapporten met wapens die bij Joden in beslag zijn genomen, waren moeilijk te lokaliseren. Veel van dergelijke documenten zijn mogelijk vernietigd tijdens de oorlog, hetzij door de nazi’s zelf, hetzij door geallieerde bombardementen. Routinematige politierapporten vermelden wapens en inbeslagnames samen met andere incidenten. In een rapport van 29 november 1938 aan de commandant van de gemeentepolitie in Leipzig werd bijvoorbeeld opgemerkt: “ Op basis van het decreet betreffende de inlevering van wapens in bezit van Joden, gaven drie Joden hun hak- en stootwapens over en één Jood gaf de zijne over. jachtgeweren. Twee bajonetten en een granaat van 85 mm werden gevonden en overgegeven. “

Als dit allemaal nogal gekraakt lijkt, wat het is, bedenk dan dat deze kwestie aan de orde was tijdens de laatste verkiezingscyclus, toen Ben Carson, nu secretaris van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, op CNN suggereerde dat wapenbeheersing tot de Holocaust heeft geleid. Zijn bewering leidde tot een reactie van Alan E. Steinweis, een professor in geschiedenis en Holocauststudies aan de Universiteit van Vermont, dat dit argument ‘vreemd a-historisch is, een klassiek voorbeeld van het injecteren van een kwestie die belangrijk is in onze plaats en tijd in een historisch situatie waarin het niet als belangrijk werd gezien. Ik kan me geen serieus wetenschappelijk werk bedenken over de nazi-dictatuur of over de oorzaken van de Holocaust waarin nazi-wapenbeheersingsmaatregelen een belangrijke factor zijn. “


De ‘gladde helling’ en de theoretische onderbouwing voeden het gewapende recht van vandaag. De leden zijn het oneens over zaken als haatzaaiende uitlatingen tot de regels voor het gebruik van geweld, en sommigen pleiten openlijk voor het openen van het vuur op BLM-demonstranten. Maar wat hen bindt, is het gedeelde idee dat ze aan de goede kant van de geschiedenis staan. De door de NRA gestimuleerde mythen over wederopbouw en de Holocaust versterken hun bewering dat zij niet racistisch zijn, maar wapenbeheersing zelf. “Godzijdank dat de NRA in staat was om de zwarte gemeenschap te verdedigen”, plaatste tijdens Wederopbouw Old North State Patriots in 2019 op Facebook. “Er is een reden dat Hitler het deed”, zei voormalig adviseur van het Witte Huis, Sebastian Gorka.op Fox News in hetzelfde jaar, verwijzend naar de vermeende wapenbeheersing van de Führer om de Joden te ontwapenen. “Dit is geen theorie – het is geschiedenis.”

De Oath Keepers / Patriot-beweging nam in 2008 het argument ‘Hitler nam wapens af’ aan voor de campagne van Hillary Clinton: ‘Stel je voor dat de heer Hitlery in 2009 wordt beëdigd als president. Na een gunstig getimed natuurlijk) … ze propt prompt een door de Verenigde Naties opgelegd totaal verbod op het privé bezit van vuurwapens in. ” Het idee is een vaste waarde geworden op Fox News , met gastheer Andrew Napolitano die het voorbeeld uitbreidt met Mao, Stalin en Pol Pot. Samenzweringstheoreticus Alex Jones nam een ​​soortgelijk standpunt in en vertelde Piers Morgan in 2013: “Hitler nam de wapens, Stalin nam de wapens, Mao nam de wapens, Fidel Castro nam de wapens, Hugo Chavez nam de wapens, en ik ben hier om zeg je, 1776 zal opnieuw beginnen als je onze vuurwapens probeert af te nemen! “

Veel van de paramilitaire groepen van tegenwoordig houden zich laag. In plaats van hun eigen vlag, zwaaien velen met de vlag van Gadsden, een gele militie-vlag van de Revolutionaire Oorlog met een opgerolde groene slang boven de woorden “TREAD ON ME NIET”. Kaders begroeten elkaar online en persoonlijk met gedeelde uitdrukkingen, insignes en andere tekens, waardoor een rijke omgeving wordt gecreëerd waarin racistische extremisten kunnen opereren. Wat het gewapende recht nog meer verenigt, is de voortdurende steun aan president Trump. Hij heeft een beweging op gang gebracht die groter is dan hijzelf, een beweging die hem waarschijnlijk zal overleven.

Het gewapende recht van Amerika dat pro-Trump is, zou niet de eerste zijn die een nieuwe ideologie uitvindt om zijn geweld tegen anderen bij voorbaat te rechtvaardigen. Genocidaires ontwikkelden propaganda voorafgaand aan het massale geweld in het eind van de jaren dertig in Duitsland en het begin van de jaren negentig in Rwanda . Het witwassen van de geschiedenis van de moderne NRA helpt gewapende rechtse bendes, van neonazi’s tot Three Percenters, bij het rationaliseren van hun intimidatie van en geweld tegen anderen, waaronder mede-Amerikanen die hun recht op vrijheid van meningsuiting uitoefenen. Veel van dezelfde pro-Trump-paramilitairen, die de kiezers op de verkiezingsdag zullen controleren, kunnen agressiever worden nadat de stemmen zijn geteld, vooral als de bovenkant van hun ticket tekort schiet.

Voor velen van hen maakt het ook niet langer uit dat dezelfde NRI die hen heeft helpen inspireren nu de voorheen ondenkbare mogelijkheid van wanbetaling nadert. In tegenstelling tot de NRA, die grotendeels binnen het systeem werkte, zeggen deze gewapende bendes – met of zonder Trump – klaar te zijn om het omver te werpen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord