Onrust in Philadelphia na dodelijke schietpartij door de politie van zwarte man

Onrust in Philadelphia na dodelijke schietpartij door de politie van zwarte man

28 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De Pennsylvania National Guard werd dinsdag gemobiliseerd tijdens een spannende tweede nacht van protesten in Philadelphia over de fatale schietpartij door de politie van Walter Wallace, een 27-jarige zwarte man.

Het nieuws aansturen: burgemeester Jim Kenney (D) van Philadelphia en politiecommissaris Danielle Outlaw zeiden maandag in een gezamenlijke verklaring dat de politie een “volledig onderzoek” startte om vragen te beantwoorden die voortkwamen uit video die een deel van het incident met de politie vastlegde.

  • Wallace’s vader vertelde de Philadelphia Inquirer dat de familie 911 had gebeld voor een “medische interventie” vanuit een ambulance, omdat de 27-jarige een psychische episode doormaakte. Maar in plaats daarvan kwam de politie.
  • Philadelphia politie Sgt. Eric Gripp vertelde CBS Philly dat de politie reageerde op meldingen van een man met een mes “en hij zwaaide ermee en zwaaide er grillig mee.”
  • Het is uit de beelden onduidelijk of Wallace een mes had, maar de politie lijkt hem te vragen er een neer te leggen voordat er geschoten werd.

Voor de goede orde: Wallace’s familie had eerder om kalmte opgeroepen . Na een avond van vreedzame demonstraties op dinsdag, gebruikte de politie knuppels en pepperspray en sommige demonstranten “gooiden puin” naar agenten tijdens schermutselingen, aldus de onderzoeker .

  • De politie van Philadelphia tweette dinsdagavond dat inwoners van verschillende districten binnen moesten blijven vanwege “wijdverbreide demonstraties die gewelddadig zijn geworden door plunderingen”.
  • De Pa. Nationale Garde zei in een verklaring aan de nieuwsuitzendingen dat het op verzoek van Philadelphia County “honderden leden in Philadelphia in dienst had om het recht te beschermen om vreedzaam bijeen te komen en te protesteren terwijl de mensen veilig werden gehouden”.

Wat ze zeggen: ACLU van Pennsylvania uitvoerend directeur Reggie Shuford zei in een verklaring : “Deze stad is te laat voor een afrekening met het brutaal gewelddadige en beledigende gedrag van de politie. De politie van Philadelphia heeft een lange geschiedenis van brutaliteit tegen inwoners van de stad. , in het bijzonder tegen Black Philadelphians. “

Lees ook:  China versus de VS: wat zit er achter de strijd om Tik Tok
  • John McNesby, voorzitter van de Fraternal Order of Police Lodge # 5, zei in een verklaring : “Onze politieagenten worden belasterd omdat ze hun werk doen en de gemeenschap beschermen, nadat ze zijn geconfronteerd met een man met een mes. We steunen en verdedigen deze agenten, zoals ook zij zijn getraumatiseerd doordat ze betrokken zijn bij een dodelijke schietpartij. “

Van belang: de perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, gaf de Democraten de schuld van wat zij beweerde dat het hun ‘oorlog tegen de politie’ was in een verklaring net na middernacht, waarin hij zei dat de regering-Trump ‘trots bij de wetshandhaving staat en klaar staat, op verzoek, om en alle federale middelen om deze rellen te beëindigen, ” volgens NPR .

  • Ondertussen zeiden de democratische presidentskandidaat Joe Biden en running mate senator Kamala Harris in een gezamenlijke verklaring eerder dinsdag: “Het leven van Walter Wallace was, net als te veel anderen, een zwart leven dat ertoe deed – voor zijn moeder, voor zijn familie, voor zijn leven. gemeenschap, voor ons allemaal.

“Tegelijkertijd is er geen enkele vorm van woede over het echte onrecht in onze samenleving dat geweld excuseert. Het aanvallen van politieagenten en het vernielen van kleine bedrijven … buigt de morele boog van het universum niet dichter naar gerechtigheid. Het doet onze medeburgers pijn. Plunderen is geen protest, het is een misdaad. Het trekt de aandacht weg van de echte tragedie van een kort leven beschoren. “

– Biden en Harris

No Title

Philly Police Commissioner Danielle Outlaw’s position today was that the department will release the names of the officers in the Walter Wallace Jr shooting so long as it “doesn’t put the officers safety at risk” https://t.co/W4II1RFvzfLees ook:  Chinese video dringt aan voor oorlog met VS.

Comments

comments