Terwijl Trump verklaart zich over te geven aan het Coronavirus, Miljoenen Amerikanen krijgen geen hulp meer

Terwijl Trump verklaart zich over te geven aan het Coronavirus, Miljoenen Amerikanen krijgen geen hulp meer

28 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Miljoenen Amerikanen die de afgelopen maanden in armoede zijn terechtgekomen, zullen vóór de verkiezingen geen hulp krijgen van de regering-Trump en haar Republikeinse bondgenoten in de Senaat.

Nu de haastige, hypocriete zaken van de bevestiging van Amy Coney Barrett aan het Hooggerechtshof zijn afgerond, is de door de Republikeinen geleide senaat de komende twee weken in een reces gevallen – wat betekent dat er vóór de verkiezingen geen actie zal worden ondernomen over een nieuwe economische herstelwet. De stap van meerderheidsleider Mitch McConnell maakt miljoenen Amerikanen kwetsbaar voor de financiële verwoestingen van de pandemie – zelfs nu het Witte Huis van Trump heeft verklaard dat het niet langer werkt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen .

Afgelopen weekend zei de stafchef van president Trump, Mark Meadows, botweg over de regering: ” We gaan de pandemie niet beheersen .” De opmerkingen van Meadow komen overeen met berichten van Trump en zijn medische kwakzalvers dat ze een strategie van ‘kudde-immuniteit’ zullen volgen, het wetenschappelijk ondeugdelijke idee dat het virus door het land kan scheuren totdat het geen nieuwe potentiële slachtoffers meer heeft, zullen ervoor zorgen dat infecties afnemen. De enige zekerheid over een dergelijke benadering is dat het honderdduizenden Amerikanen zou veroordelen om te sterven aan een ziekte die al 230.000 mensen heeft gedood. Ervan uitgaande dat het overleven van een aanval van Covid-19 een blijvende immuniteit geeft (en dat is aanzienlijk twijfelachtig )1,4 miljoen Amerikanen zouden moeten sterven om kudde-immuniteit te bereiken.

Lees ook:  Het gaat beginnen! ‘Economische recessie komt in beeld. Centrale banken kiezen massaal de aanval.’

Nu het Witte Huis zich nu overgeeft aan de pandemie, kan van het Congres op zijn minst worden verwacht dat het de Amerikanen helpt om te worstelen met de economische gevolgen van de coronavirus-pandemie. Het door de Democraten geleide Huis droeg zijn steentje bij en keurde in mei een wetsvoorstel van $ 3 biljoen goed, en in oktober zelfs een verlaagd wetsvoorstel van $ 2 biljoen. Hun HEROES Act zou Amerikanen een nieuwe ronde van noodcontroles hebben gestuurd, extra steun aan kleine bedrijven hebben gesluisd, $ 600 per week aan uitgebreide werkloosheidsuitkeringen hebben verlengd en miljarden naar lokale overheden hebben gestuurd om vitaal personeel aan het personeel te houden.

De urgentie van noodhulp is onomstreden. Aangezien de voordelen van de CARES Act zijn opgedroogd, zijn meer dan acht miljoen Amerikanen in armoede geduwd. De pandemie brengt budgetcrises teweeg bij nationale en lokale overheden in het hele land. En meer dan 17 miljoen Amerikanen lopen achter met hun huur of hypotheken.

Huisspreker Nancy Pelosi zocht een compromis met het Witte Huis gedurende maanden van onderhandelen. Maar McConnell – wiens focus op het inpakken van de rechtbanken met aartsconservatieven monomaan is geweest – heeft nooit een wetsvoorstel voor noodhulp door de Senaat gehaald, en de hoop op een deal op maandag geschrapt door een reces in de Senaat af te kondigen tot 9 november .

De verkiezing is nu over een week. En de slotboodschap van de Republikeinse partij aan Amerikaanse kiezers die te maken hebben met een eenmalige economische en gezondheidscrisis in de eeuw is duidelijk: je staat er alleen voor.

Lees ook:  Beelden uit Portland laten zien dat federale wetshandhavers militaire tactieken gebruiken om demonstraties tegen de wensen van de stad in te breken

Comments

comments