Trump-campagnewebsite gehackt in schijnbare cryptocurrency-zwendel


Dinsdagavond sprak president Trump met supporters in Wisconsin en gaf hij enkele van de laatste en belangrijkste boodschappen van zijn campagne door aan de cruciale swing-state kiezers. “Je vindt het nummer ‘O Canada’ leuk, toch?” vroeg hij . “Ja. Hockey wedstrijd. Leuk liedje. ‘O Canada’, hun volkslied. Ze staan ​​overigens voor hun volkslied. Onze mensen moeten voor ons volkslied staan. Ze moeten staan. Maar Canada heeft ons slecht behandeld. “

Kiezers die naar zijn campagnewebsite gingen, vonden een andere boodschap. Onder gesmokte spandoeken van het Federal Bureau of Investigation en het Department of Justice stond in een kleine dekvloer dat Trumps ‘site in beslag was genomen’ vanwege ‘geheime informatie … waaruit blijkt dat de Trump-regering betrokken is bij de oorsprong van het coronavirus.’ De missive beweerde ook dat er binnenkort bewijs zou worden onthuld dat aantoonde dat Trump ‘crimineel betrokken was’ bij buitenlandse actoren die zich in de verkiezingen van 2020 mengden. Het enige dat nodig was om het enorme schandaal bloot te leggen – of om het geheim te houden – was het sturen van contant geld naar een Monero-link, een cryptocurrency waarvan bekend is dat deze moeilijk te traceren is.

Gabriel Lorenzo Greschler on Twitter: “.@realDonaldTrump’s campaign website has been hacked. Doing research for a climate change article and this is what pops up: pic.twitter.com/Kjc2ELSdAV / Twitter”

@realDonaldTrump’s campaign website has been hacked. Doing research for a climate change article and this is what pops up: pic.twitter.com/Kjc2ELSdAV

Woordvoerder van de Trump-campagne, Tim Murtaugh, zei dat de “website onleesbaar was en we werken samen met wetshandhavingsinstanties om de bron van de aanval te onderzoeken”, die ongeveer 30 minuten duurde. Volgens de New York Times “zeiden cybersecurity-experts dat het incident veroorzaakt zou kunnen zijn door een websitebeheerder te misleiden om zijn inloggegevens over te dragen, in een zogenaamde phishing-aanval, of door de campagnewebsite om te leiden naar de eigen server van de hacker. “

De hack kwam iets meer dan drie maanden nadat tientallen grote Twitter-accounts – waaronder die van Joe Biden en Barack Obama – werden gecompromitteerd door een Bitcoin-zwendel waarvan wetshandhavers beweren dat deze werd georkestreerd door een tiener in Florida. Hoewel beide acties snel werden stopgezet en weinig schade leken te veroorzaken, laten de twee grote hacks dit verkiezingsjaar de prevalentie van de dreiging zien. En hoewel de Biden-campagne zijn bezorgdheid heeft geuit over het potentieel van online inmenging bij de verkiezingen van volgende week, heeft Trump zich minder met het probleem beziggehouden. Vorige week, dagen daarvoor waarschuwde de directeur van de nationale inlichtingendienstover online desinformatie afkomstig uit Iran en Rusland, vertelde de president zijn volgers in Arizona dat “niemand wordt gehackt. Om gehackt te worden, heb je iemand met 197 IQ nodig en hij heeft ongeveer 15 procent van je wachtwoord nodig. ” Hij vergat blijkbaar, of was zich er niet van bewust, dat Trump Hotels in 2014, 2015, 2016 en 2017 was geschonden .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord