TRUMP HEEFT ZOJUIST EEN UITVOEREND BEVEL ONDERTEKEND OM HEM DUIZENDEN AMBTENAREN TE LATEN ZUIVEREN WEGENS ONTROUW


Zelfs als hij verliest, kan de actie een Biden-administratie voor onbepaalde tijd saboteren.

Historisch gezien, wanneer Donald Trump uitvoerende bevelen heeft ondertekend, zoals een reisverbod uitvaardigen tegen mensen uit moslimlanden of de Affordable Care Act saboteren , deed hij dat met veel tamtam, tweeten over hoe ze Amerika weer geweldig hebben gemaakt, cameraploegen uit te nodigen om hem zijn Sharpie over de pagina te zien krabbelen en zijn luitenants eropuit te sturen om op tv over hen op te scheppen. Maar vorige week was het Witte Huis relatief, vreemd stil, zoals de president tekendede esoterisch klinkende “Executive Order on Create Schedule F in the Exceptioned Service”. En dat was waarschijnlijk de bedoeling; omdat de actie Trump niet alleen de macht geeft om duizenden federale arbeiders te zuiveren – het soort wiens baanbescherming hen in staat heeft gesteld feiten te behandelen en op te komen tegen presidentiële intimidatie – en ze te vervangen door politiek benoemde hackers die de komende vier jaar zouden besteden Trump’s bod, maar het zou een Biden-administratie maandenlang verlammen, in een tijd dat het snel moet handelen op onder andere COVID-19.

Dat is natuurlijk niet hoe de administratie de EO heeft samengevat, in plaats daarvan dat het allemaal draait om het wegwerken van “slechte presteerders”. Maar competentie is nooit van groot belang geweest voor Trump, die evalueert wie de beste persoon is voor een bepaalde baan op basis van hoe hard ze hem kussen en beloven om wat er ook gebeurt, wat hij wil. Helaas werd de president tot nu toe bedrogen door regels die beweren dat hij niet zomaar ambtenaren kan ontslaan voor het schrijven van rapporten waarin staat dat het dragen van een masker de verspreiding van COVID-19 helpt stoppen, of dat kolenwinning de klimaatverandering versnelt, of weigert te zeggen dat er was een orkaan op weg naar Alabama, terwijl dat zeker niet het geval was . Dus dit nieuwe plan.

Hier is hoe The Independent het beschrijft :

Het bevel … zou de bescherming van ambtenaren ontdoen van een breed scala aan carrièregeambtenaren als wordt besloten dat ze ‘vertrouwelijke, beleidsbepalende, beleidsbepalende of beleidsbevorderende functies’ bekleden – een beschrijving die eerder was voorbehouden aan de politieke aangestelden die komen en gaan bij elke wijziging in de administratie. Het doet dat door een nieuwe categorie te creëren voor dergelijke functies die niet van administratie naar administratie gaan en ze opnieuw in te delen als onderdeel van die categorie.

Deskundigen zeggen dat het scala aan werknemers dat van bescherming zou kunnen worden ontdaan en in deze nieuwe categorie zou kunnen worden geplaatst, enorm is, en zou de meeste onpartijdige experts kunnen omvatten – wetenschappers, artsen, advocaten, economen – wier werk om beleidsmakers te adviseren en te informeren, wordt verondersteld. moet worden gedaan op een manier die door feiten wordt aangedreven en zonder politiek. Trump is herhaaldelijk in botsing gekomen met dergelijke loopbaanmedewerkers in verschillende situaties, variërend van zijn wens om de COVID-19-pandemie grotendeels als voorbij te presenteren, tot zijn pogingen om zijn bondgenoten in staat te stellen te ontsnappen aan de straf voor federale misdaden, tot zijn eigenzinnige aandrang dat National Weather Dienstwetenschappers staven zijn onjuiste bewering dat de staat Alabama werd bedreigd door een orkaan die niet in zijn richting kwam.

Bij het creëren van de nieuwe categorie, genaamd ‘Schedule F’, zou Trump in feite werknemers aannemen wiens banen niet-politiek zijn en worden beschermd tegen bijvoorbeeld een president die niet gelooft dat wetenschap echt is, en ze ‘naar believen’ maken, terwijl hij Tegelijkertijd geeft hij politieke aangestelden de baanbescherming die hij van ambtenaren ontneemt. Dat zou natuurlijk buitengewoon slecht zijn in een scenario waarin Trump wordt gekozen voor een tweede termijn – zoals de Washington Post stelthet, “denk aan de medewerker van de Federal Aviation Administration die evalueert of een vliegtuig veilig kan vliegen” of “de medewerker van de Food and Drug Administration die de doeltreffendheid van een vaccin evalueert” – en er is geen enkele persoon meer in de federale overheid die gekwalificeerd is of niet-corrupt. Maar het zou ook betekenen dat in het waarschijnlijke geval dat Trump verliest, hij verschroeide aarde zou kunnen worden en Joe Biden zou kunnen verpesten wanneer tijd van essentieel belang is:

Door de nieuwe categorie te creëren … zou een lamme president Trump de administratie van zijn opvolger kunnen verlammen door alle federale werknemers die op de lijst staan ​​te ontslaan. Het zou ambtenaren van de Trump-administratie ook in staat kunnen stellen om het verbod op ‘ingraven’ te omzeilen – de sterk beperkte praktijk om politieke aangestelden (bekend als ‘Schedule C’-werknemers) om te zetten in loopbaanambtenaren – door ze in te huren onder de nieuwe categorie voor functies die niet eindigen met de termijn van Trump. Een andere bepaling beveelt agentschappen om stappen te ondernemen om te verbieden dat “Schedule F” aangestelden uit hun baan worden verwijderd op grond van “politieke overtuiging”, wat mogelijk zou kunnen voorkomen dat een toekomstige regering ongekwalificeerde aangestelden ontslaat vanwege hun associatie met president Trump.

“Het is een tweeledige aanval – een Weesgegroet-pas om hen in staat te stellen zich in te graven als ze de verkiezingen verliezen,” Walter Shaub, die het Amerikaanse Office of Government Ethics leidde tijdens Barack Obama ‘s tweede termijn en in de eerste zes maanden. van de Trump-regering, vertelde verslaggever Andrew Feinberg. “Maar als ze de verkiezingen winnen, dan geldt alles voor de vernietiging van het ambtenarenapparaat … [Dit kan] ons terugvoeren naar het buitensysteem en alle corruptie die daarmee gepaard gaat.” Of zoals Beth Noveck , chief innovation officer in New Jersey het uitdrukte : “Het is het dubbele gevaar van zowel het ontslaan van [iemand als Dr. Anthony] Fauci en het vervangen van hem door Eric Trump.‘s weddingplanner permanent. ” Of, laten we zeggen, een man die vindt dat de strategie van de regering om de pandemie te bestrijden zou moeten zijn om 2 miljoen Amerikanen het te laten krijgen en te laten sterven.

Als teken van hoe catastrofaal de actie uiteindelijk zou kunnen bewijzen, stopte Ronald Sanders, het door Trump aangestelde hoofd van een adviesraad voor het ambtenarenapparaat , op zondag uit protest en schreef in zijn ontslagbrief dat het bevel ‘niets meer is dan een rookgordijn voor wat duidelijk een poging is om de politieke loyaliteit te eisen van degenen die de president adviseren, of als dat niet lukt, om hun verwijdering met weinig of geen behoorlijke procedure mogelijk te maken. “Hij voegde eraan toe:” Ik kan gewoon geen deel uitmaken van een regering die zoekt… om apolitieke expertise te vervangen door politieke eerbetoon. Career Federal-werknemers zijn wettelijk en verplicht om onpartijdig te zijn; ze leggen een eed af om onze grondwet en de rechtsstaat te behouden en te beschermen … niet loyaal te zijn aan een bepaalde president of regering. ”

Of zoals Richard Loeb, een senior beleidsadviseur bij de American Federation of Government Employees, het tegen de New York Times formuleerde: “Dit is een oorlogsverklaring aan de ambtelijke ambtenarij. Het is een poging om het proces te politiseren en trawanten in te huren en vijanden te ontslaan. Het is echt een 19e-eeuws concept. ”

Verrassing: een uitbraak in Minnesota is in verband gebracht met de campagnegebeurtenissen van Trump

Wie had dit kunnen voorspellen, behalve iedereen? Per CNN :

Minnesota meldt drie COVID-19-uitbraken die verband houden met de campagnegebeurtenissen van Trump in september. Ten minste 21 gevallen zijn terug te voeren op uitbraken die plaatsvonden tijdens rallyevenementen in Bemidji op 18 september, een toespraak gehouden door vice-president Mike Pence op 24 september in Minneapolis, en een andere bijeenkomst gehouden door de president op 30 september in Duluth, de Het Minnesota Department of Health zei in een e-mail aan CNN. De Bemidji-bijeenkomst van president Trump vond plaats in een ophanging op een luchthaven. Volgens een CNN-producer die het evenement bijwoonde, waren er minstens 2.000 mensen aanwezig. Op basis van het opsporen van contacten door het ministerie van Volksgezondheid werden ten minste 16 gevallen, waaronder twee ziekenhuisopnames, onder de aanwezigen geïdentificeerd.

In de maand die aan de bijeenkomst voorafging, bedroeg het zevendaagse gemiddelde van nieuwe gevallen in Beltrami County, waar Bemidji is gevestigd, 2,85 nieuwe gevallen per dag, volgens de Johns Hopkins University. Op de dag van de bijeenkomst was het licht gestegen tot drie nieuwe gevallen per dag. Maar vier weken later was het gemiddelde aantal nieuwe gevallen in de provincie meer dan verviervoudigd, tot een gemiddelde van 14,57 nieuwe gevallen per dag.

De bijeenkomsten van Trump, die alleen maar in frequentie zijn toegenomen sinds hij zelf COVID-19 heeft gecontracteerd, zijn grotendeels maskervrije aangelegenheden geweest waarbij geen sociale afstand bestaat, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat de president de aanhangers afwisselend heeft verteld dat het virus is een hoax of dat het echt is, maar we zijn “ om de hoek ” (naarmate de zaken toenemen).

Trump’s nieuwe coronavirus-spin: dokters verhogen hun zaaknummers om extra geld te verdienen

We zeggen dit vaak, en soms dagelijks, maar de president van de Verenigde Staten is echt een kwaadaardige tumor :

Donald Trump viel zaterdagavond in een toespraak Amerikaanse artsen aan en beschuldigde hen ervan het dodental van het coronavirus voor geld te verzinnen. Hij gaf het voorbeeld van iemand met een terminale ziekte die COVID-19 krijgt, wiens overlijden vervolgens wordt afgeschreven als te wijten aan het virus.

“We rapporteren ze, en dokters krijgen meer geld en ziekenhuizen krijgen meer geld”, zei hij. “Sommige landen rapporteren anders. Als iemand ziek is met een hartprobleem en ze overlijden aan COVID-19, zeggen ze dat ze sterven aan een hartprobleem…. Dit land, ”vervolgde hij,“ en hun rapportagesystemen doen het echt niet goed ”, door COVID-19 als doodsoorzaak te noemen, en niet de terminale ziekte. Trump voegde toe: “We gaan naar dingen kijken, omdat ze dingen een beetje achterstevoren hebben.”

Bij dezelfde bijeenkomst vertelde de president vrolijk dat een MSNBC-verslaggever werd geraakt door “pepperspray of een bus traangas”, en zei dat hij “nog nooit iemand zo snel had zien neerstorten”.

Aaron Rupar on Twitter: “”These people are crazy” — Trump mocks @velshi for getting hit by rubber bullet while covering George Floyd protests in Minneapolis pic.twitter.com/5jTCtJMoYP / Twitter”

“These people are crazy” — Trump mocks @velshi for getting hit by rubber bullet while covering George Floyd protests in Minneapolis pic.twitter.com/5jTCtJMoYP

Jared en Ivanka zijn geen fans van Time Square-billboards die hun rol in massamoord uitzenden

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord