‘We hoeven alleen maar de opkomst te dempen’: gelekte documenten tonen het plan van 2016 van de beste Trump-bondgenoten om zwarte kiezers te onderdrukken

‘We hoeven alleen maar de opkomst te dempen’: gelekte documenten tonen het plan van 2016 van de beste Trump-bondgenoten om zwarte kiezers te onderdrukken

28 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Een schimmige groep verbonden met Roger Stone en gepromoot door Erik Prince duwde een complottheorie over een onwettige Clinton-zoon om de zwarte stem in 2016 te drukken.

WASHINGTON – De desinformatie-operatie werd “Project Clintonson” gedoopt. Het bracht twee beruchte figuren in Republikeinse politieke kringen bij elkaar, Blackwater-oprichter Erik Prince en Trump-adviseur Roger Stone . Hun doel had niet duidelijker kunnen zijn.

“We hoeven niet te grote winsten te maken onder Afro-Amerikaanse kiezers”, aldus een voorstel 13-pagina voor Project Clintonson dat prins naar niet nader genoemde donoren een week voor de verkiezingsdag 2016. “We slechts moeten temperen blijken [ sic ] en make het is moeilijk voor de zwarte democratische gekozen functionarissen in Hillary’s zak om zwarte kiezers te worden op Obama-achtige niveaus. Een verschuiving van een paar punten op de juiste plaatsen kan deze verkiezing doen omslaan. “

Het doel van Project Clintonson was om een ​​jonge zwarte man genaamd Danney Williams onder de aandacht te brengen, die beweert dat hij de zoon van Bill Clinton is, en om Hillary Clinton te casten als de ‘schurk van dit drama’. De pitch voor Project Clintonson zegt dat Williams “definitief de verlaten zoon” van Bill Clinton was en dat “Afro-Amerikaanse kiezers verbolgen zouden zijn als ze zouden horen dat het Hillary was die eiste dat Bill zijn enige zoon in de steek zou laten.”

Er is geen bewijs om de beweringen over Danney Williams en de Clintons te staven, maar bewijzen dat dat niet het punt was. Het doel van dit project was om een samenzweringstheorie over een vermeende onwettige zoon van Bill Clinton te bewapenen als een manier om zwarte Amerikanen te walgen en hen ervan te weerhouden te stemmen bij de verkiezingen van 2016, blijkt uit documenten die zijn verkregen door Rolling Stone .

Een belangrijk onderdeel van de strategie van Trump vier jaar geleden – en opnieuw in november – is een constant spervuur ​​van leugens, desinformatie en hyperbolische retoriek om het nieuws te overstemmen en de gemiddelde kiezer te overweldigen, om ‘de zone met stront te overspoelen’, zoals voormalig Trump Witte Huis-adviseur Steve Bannon zei het .

No Title

Steve Bannon to Michael Lewis: “The Democrats don’t matter. The real opposition is the media. And the way to deal with them is to flood the zone with shit.” https://t.co/YuCqFJZ6M5

De nieuwe documenten die door Rolling Stone zijn verkregen, omvatten een per e-mail verzonden geldinzamelingsverzoek van Prince aan potentiële donateurs en het 13 pagina’s tellende voorstel met de doelstellingen en het miljoenenbudget voor Project Clintonson, dat zou worden gerouteerd via een schimmige non-profitorganisatie die aan Roger Stone is gebonden, genaamd het Committee for American Sovereignty Education Fund.

Interne documenten, belastinggegevens en interviews over de inspanningen van Stone en Prince met Project Clintonson illustreren hoe een laks systeem voor campagnefinanciering en een openlijk racistische poging om kiezers te onderdrukken de perfecte gelegenheid creëerden om precies te doen wat Bannon zei. Ze laten de echte doelen van de Trump-operatie zien als het om zwarte kiezers gaat, de moeite die ze zouden doen om zwarte kiezers af te schrikken, en de zeer reële mogelijkheid dat soortgelijke operaties plaatsvinden in 2020.

EIND OKTOBER 2016 stuurde Erik Prince – Trump-supporter, oprichter van het door schandalen geteisterde particuliere beveiligingsbedrijf Blackwater en broer van onderwijssecretaris Betsy DeVos – een pleidooi voor geldinzameling vanuit zijn persoonlijke e-mailaccount. “Lees alsjeblieft en overweeg om te helpen”, schreef hij. “Ik weet dat velen van jullie al zwaar hebben toegegeven, maar kijk eens naar de smaak van Victory in vergelijking met de stank van een nederlaag in november.”

Prince zei dat hij geld inzamelde voor een 501 (c) (4) non-profit non-profitorganisatie genaamd het Committee for American Sovereignty Education Fund. De non-profitorganisatie had meerdere banden met Roger Stone, de Trump-adviseur en GOP-agent die later zou worden veroordeeld voor het knoeien met getuigen en liegen tegen het Congres in verband met het onderzoek van Special Counsel Robert Mueller. Stone heeft de non-profitorganisatie omschreven als een van zijn projecten. De penningmeester die op de belastingaangiften van de groep staat, werkt voor een advocatenkantoor, Jensen and Associates, dat meerdere groepen heeft georganiseerd onder leiding van Stone en meer dan $ 100.000 heeft geaccepteerd van het Committee for American Sovereignty Education Fund. (Stone vertelde Rolling Stone dat hij het 13 pagina’s tellende plan voor Project Clintonson niet heeft geschreven, hoewel hij eraan toevoegde, “maar de inhoud is mij natuurlijk bekend.”)

Deze specifieke groep, schreef Prince, had een mediacampagne opgezet rond Danney Williams, die jarenlang beweerde dat hij de zoon van Bill Clinton is. De samenzweringstheorie van de onwettige zoon dateert uit Clintons eerste presidentsverkiezingen in 1992, en het is een van de vele complottheorieën die de Clintons decennialang hebben gevolgd. (Een advocaat van Erik Prince reageerde niet op vragen over zijn rol bij het inzamelen van geld voor het Committee for American Sovereignty Education Fund en Project Clintonson. Williams reageerde niet op een interviewverzoek dat via zijn officiële Facebook-pagina werd verzonden, en een advocaat die heeft vertegenwoordigd hem in het verleden niet reageerde op meerdere verzoeken om commentaar.)

Er is geen bewijs om te concluderen dat Williams familie is van Bill Clinton. Maar in 2016 bliezen pro-Trump-agenten het Williams-verhaal nieuw leven in als een manier om Hillary Clinton aan te vallen.

Prince schreef aan de potentiële donateurs dat 18 miljoen mensen “in de doelgroep” al een video van negen minuten hadden bekeken, “Banished”,die beweerde de waarheid te vertellen over Williams en Clinton. In de video huilt Williams terwijl hij praat over gemeden te worden door de Clintons, terwijl hij tegelijkertijd woord-voor-woord Republikeinse praatpunten herhaalt over Hillary Clinton die zwarte mannen ‘superroofdieren’ noemt en dat ‘als zwarte levens er echt toe doen’ voor de Clintons, zouden ze hem accepteren als Bill’s biologische zoon. Twee miljoen meer kijkers, zo vervolgde Prince, hadden een rapvideo met Williams bekeken. En hij zei dat het Committee for American Sovereignty Education Fund een andere video had gericht op de “jongere zwarte gemeenschap” en dat de inhoud van de groep “Goed GRATIS oppikken in zwarte media” kreeg. Deze “outreach-video’s” met Williams, schreef Prince, “zijn gericht op de zwarte gemeenschap om hen te helpen twee keer na te denken over het steunen van Hillary en haar overleden echtgenoot.”

Het document dat bij de e-mail van Prince is gevoegd, beschrijft Project Clintonson als onderdeel van een bredere inspanning met betrekking tot andere aanvalslijnen op Clinton gericht op zwarte kiezers. Maar het verhaal van Danney Williams, zegt het document, “is de coup de gras [ sic ].”

Het voorstel van Project Clintonson gaat dieper in op het promoten van korte films en clips met Williams op Twitter, Facebook, Snapchat en Instagram. “Dit is de meest efficiënte manier om zwarte kiezers van 18 tot 30 te bereiken”, zegt het document. Het stelt ook geënsceneerde evenementen, persconferenties en interviews voor met Williams op ‘urban radio’ in specifieke mediamarkten: Philadelphia, Cleveland, Miami, Fayetteville, Charlotte, Detroit, Milwaukee en Richmond. Volgens een voorgesteld budget dat in het plan is opgenomen, zou Williams $ 5.500 krijgen, zou een familielid $ 4.500 ontvangen voor “Make Over / Dental / Support”, $ 5.000 voor kledingkast en $ 35.000 voor reiskosten. Het grootste regelitem is $ 250.000 voor digitale advertenties.

Het is onduidelijk hoeveel van dit plan tot stand is gekomen. Dat document beweerde dat Harvard-professor en openbare intellectueel Cornel West en de legendarische bokser Evander Holyfield zouden worden gerekruteerd om Williams voor te stellen op een persconferentie, wat nooit is gebeurd. Maar op basis van het beschikbare bewijs lijkt het erop dat Stone, Prince en het bedrijf het geld hadden om een ​​deel van Project Clintonson uit te voeren. Uit belastinggegevens blijkt dat het Committee for American Sovereignty Education Fund in 2016 een omzet had van bijna $ 800.000. Wat betreft belastingaangiften zei de groep dat het zijn missie was “de rechten van gezinnen te bevorderen en de uitdagingen van het wetgevingsproces die die rechten zouden belemmeren te verdedigen” en om “integriteit in het verkiezingsproces te bevorderen”.

Volgens de belastingadministratie heeft het Committee for American Sovereignty Education Fund gezegd dat de groep $ 632.279 heeft uitgegeven aan toespraken, video’s en een website om “volwassenen die als kind negatief werden beïnvloed door afwezige vaders” te benadrukken. Uit de gegevens blijkt dat het ook $ 50.000 heeft uitgegeven aan “proceskosten” terwijl het een subsidie ​​van $ 16.500 deed aan een Super PAC, het Comité voor Amerikaanse Soevereiniteit, dat een advocatenkantoor deelde met de aan Stone gelieerde 501 (c) (4) non-profitorganisatie.

De documentaire over Williams – geproduceerd door een filmmaker genaamd Joel Gilbert die samenzweringstheorieën over Barack Obama heeft omarmd, inclusief dat hij een communistische Manchuriaanse kandidaat was wiens echte vader de arbeidsactivist Frank Marshall Davis was – oogstte enkele miljoenen views op YouTube. Williams hield ook persconferenties in Washington, DC en in Las Vegas voor het derde presidentiële debat van 2016 om te verdedigen dat hij de biologische zoon van Bill Clinton was. Stone heeft sindsdien beweerd dat de video’s die hij hielp verspreiden over Williams een publiek van 38 miljoen mensen bereikten op meerdere platforms.

No Title

My short Documentary of Danney Williams, Bill Clinton’s banished black son, now over 1,000,000 views on You Tube!https://t.co/p9WlwTJzXF

Lees ook:  Enquête: de EU was niet relevant tijdens de Corona-crisis en haar reactie is mislukt

Maar het doel van het onderdrukken van zwarte stemmen kwam overeen met andere achterbakse tactieken die werden gebruikt door de Trump-campagne en Stone in 2016. Zoals Bloomberg en Channel 4 uit het VK hebben gemeld , markeerde de campagne 3,5 miljoen zwarte Amerikanen in de kiezerslijsten met het label ‘Afschrikking’ en probeerde hen ervan te weerhouden een stem uit te brengen. Wat betreft Stone, die wijlen Herman Cain ‘Mandingo’ had genoemd en vroeg of het hoofdkwartier van de campagne van ex-GOP-presidentskandidaat Ben Carson ‘Uncle Tom’s Cabin’ moest heten , beweerde de Democratische Partij van Pennsylvania in een rechtszaak van oktober 2016.dat Stop the Steal, een groep die gelieerd is aan Stone, ongegronde beweringen van een “vervalste” verkiezing had versterkt, terwijl Stone zelf probeerde de democratische kiezers te misleiden door te tweeten dat Clinton-supporters konden “STEMMEN op de NIEUWE manier op dins. 8 november ‘door’ HILLARY naar 8888 ‘te sms’en. (De Democratische Partij van Pennsylvania liet de zaak de dag na de verkiezingen vallen.)

De opkomst van zwarte kiezers daalde in 2016, maar het is onmogelijk te zeggen of Project Clintonson heeft bijgedragen aan die dip. Stone kreeg desalniettemin de eer voor de teleurstellende prestatie van Clinton. “Hoewel het verhaal van Danney Williams misschien niet alleen de meerderheid van de Afro-Amerikaanse kiezers in Republikeinen heeft veranderd, waren de media-aandacht die het kreeg, samen met het gebrek aan economische vooruitgang en de misdaadwet van Clinton, samen voldoende om het enthousiasme voor Hillary Clinton in de VS te verminderen. Afro-Amerikaanse gemeenschap ”, schreef Stone in The Making of the President 2016: How Donald Trump Orchestrated a Revolution . “Deze depressieve opkomst van zwarte kiezers, die cruciaal was voor de uiteindelijke overwinning van Trump bij de verkiezingen.”

ONDERAAN DE LAATSTE PAGINA van het Project Clintonson-pitchpakket staat een disclaimer : “We worden gefinancierd via een C-4 – we kunnen onbeperkte bijdragen accepteren en de identiteit van de donor hoeft NIET openbaar te worden gemaakt.”

Groot, anoniem geld is de onzichtbare hand die de Amerikaanse politiek bij elke beurt vormgeeft – verkiezingen, gerechtelijke bevestigingen, beleidsstrijd in het Congres, gerrymandering in staatswetgevers. Het was in 2016, en nu in 2020, als de bondgenoten van Trump zich heimelijk willen richten op zwarte kiezers met pogingen om te voorkomen dat ze gaan stemmen, er is niets dat hen tegenhoudt – en heel weinig om hen verantwoordelijk te houden.

Stone’s Committee for American Sovereignty Education Fund bood donoren zowel macht als privacy door gebruik te maken van het kapotte Amerikaanse campagnefinancieringssysteem. De groep zei dat het de 501 (c) (4) non-profitstatus had aangevraagd, wat volgens de belastingwet betekent dat het de sociale welvaart moest bevorderen. 501 (c) (4) groepen mogen een bescheiden hoeveelheid politiek uitoefenen, maar hun primaire doel is het bevorderen van kwesties met een breed publiek voordeel – denk aan de Sierra Club en het milieu, de ACLU en burgerrechten. Maar in het afgelopen decennium hebben 501 (c) (4) non-profitorganisaties met onschuldig klinkende namen – Crossroads GPS, de door Koch gesteunde Americans for Prosperity, de linkse Patriot Majority – de verkiezingen overspoeld met klodders donker geld en de voertuig naar keuze voor rijke schenkers en bedrijven aan de linker- en rechterkant om te bestedenhonderden miljoenen dollars .

Deskundigen op het gebied van dark-money-groepen zeggen echter dat het gebruik van de belastingwet door Prince en Stone om onbeperkte hoeveelheden anoniem geld in te zamelen en uit te geven, met het schijnbaar expliciete doel om Hillary Clinton te verslaan, de letter van de wet tot het uiterste rekt.

Op de belastingaangifte voor 2016 vermeldde de groep een UPS Store als adres en Californië als de staat van wettelijke domicilie, maar er is geen verslag van de oprichting van de groep bij de staatssecretaris van Californië. De groep slaagde er niet in om zijn aangifte voor 2016 op tijd in te dienen en moest een gewijzigde versie indienen nadat het vergat een van zijn beste leveranciers bekend te maken, zoals wettelijk vereist. In de aangifte van 2016 zijn geen medewerkers of bestuursleden vermeld; de enige naam die verschijnt is die van Pamela Jensen, identificeerde de penningmeester van de groep. Jensen wordt elders vermeld als werknemer bij het advocatenkantoor van de commissie, Jensen and Associates, gevestigd in Zuid-Californië.

Bij diezelfde terugkeer controleerde de groep “Nee” toen hem werd gevraagd of het van plan was “deel te nemen aan directe of indirecte politieke campagneactiviteiten.” Maar de e-mail van Erik Prince en de documenten van Project Clintonson geven aan dat de deprimerende opkomst van zwarte kiezers om Hillary Clinton te verslaan inderdaad een duidelijk doel was van het Committee for American Sovereignty Education Fund. “Op basis van de e-mail van [Prince] lijkt het vrij duidelijk dat [Committee for American Sovereignty Education Fund] wist dat ze bestonden om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden, en daarom lijkt het antwoord op die vraag niet juist te zijn”, zegt Robert Maguire of Citizens for Responsibility and Ethics in Washington.

Voor 2017 diende de commissie slechts een korte belastingaangifte in – bekend als een 990 EZ – met slechts $ 22.000 aan inkomsten en $ 27.000 aan uitgaven. Daarna lijkt het volledig te zijn gesloten en heeft het geen enkele vorm van belastingaangifte voor 2018 ingediend.

Marcus Owens, een belastingadvocaat en voormalig directeur van de afdeling Exempt Organisations van de IRS, noemt de aan Stone gelieerde non-profitorganisatie ‘het klassieke voorbeeld van een dark money-organisatie’. Hij zegt dat hij voorbeelden heeft gezien waarin 501 (c) (4) -groepen profiteren van een IRS-bepaling die in 2006 is uitgevaardigd waardoor ze eenvoudigweg kunnen stoppen met het indienen van jaarlijkse indieningen bij de IRS en na drie jaar hun belastingvrije status wordt ingetrokken – maar ze hoeven nooit een definitieve mededeling in te dienen bij de overheid. “Ik weet zeker dat sommige van deze politiek actieve organisaties dat gebruiken om uit het zicht te verdwijnen zonder uit te leggen wat ze met hun geld hebben gedaan”, zegt hij. “Dat is misschien wat er hier aan de hand is.” (Een advocaat van de groep, die vaak werkt voor aan Roger Stone gelieerde groepen, reageerde niet op verzoeken om commentaar.)

Terwijl de IRS zijn budget met miljarden dollars heeft zien dalen tijdens de regeringen van Obama en Trump, heeft de belastinginner het personeel van de handhavingsafdeling met 30 procent verminderd, waardoor het moeilijker wordt om hard te werken tegen non-profitorganisaties die de wet omzeilen of overtreden. Maar Stone’s werk met het Committee for American Sovereignty Education Fund trok de aandacht van een andere federale instantie: het ministerie van Justitie. Volgens nieuwsberichtenDagvaardde het team van Special Counsel Robert Mueller records van een verkoper, Citroen Associates, die werden betaald door het Committee for American Sovereignty Education Fund en een Super PAC die Stone beheerde. (Mueller’s laatste bewerkte rapport maakt geen melding van het Committee for American Sovereignty Education Fund, Danney Williams of Project Clintonson.)

Stone, van zijn kant, heeft gezegd dat hij geen officier was van het Comité voor het American Sovereignty Education Fund, hoewel hij in eerdere media-interviews eigenaar werd van de groep. Hij vertelde InfoWars dat er “een onderzoek naar hem werd uitgevoerd voor het filmen en produceren van deze ongelooflijke documentaire, die volledig legaal werd gedaan via een educatief fonds zonder winstoogmerk, het Committee for American Sovereignty Education Fund. Al onze aangiften zijn correct verlopen, maar de speciale aanklager lijkt op deze inspanning gefocust. “

In zijn e-mail aan Rolling Stone zei Stone dat de activiteiten van de groep “volkomen legaal” waren. Hij stond erop dat Danney Williams inderdaad de zoon van Bill Clinton was en stuurde een link naar de Joel Gilbert-documentaire over Williams, dezelfde film die werd aangeprezen in de fondsenwervingsmail van Prince in 2016. “Onderwijs is geen onderdrukking van kiezers”, zei Stone tegen Rolling Stone . “Wees heel voorzichtig met wat je schrijft, want laster zal met juridische stappen worden geconfronteerd.”

ONGEVEER NEGEN VAN DE 10 ZWARTE STEMMERS  die in 2016 stemden , stemden tegen Trump , volgens exit-polling. De opkomst onder zwarte Amerikanen zakte echter in vergelijking met 2008 en 2012, wat bijdroeg aan de verrassende nederlaag van Clinton.

Drie maanden nadat Prince zijn e-mail had gestuurd, organiseerde president-elect Trump een bijeenkomst in Trump Tower in New York met een groep zwarte leiders, waaronder Martin Luther King III en andere vertegenwoordigers van het Drum Major Institute, een stemrechtengroep onder leiding van afstammelingen van de leiders van de burgerrechtenbeweging.

Trump bracht de lage opkomst onder zwarte kiezers met de groep ter sprake – niet om erover te betreuren, maar om uit te leggen dat het hem had geholpen om het presidentschap te veroveren. “Veel zwarten gingen niet op Hillary stemmen omdat ze mij aardig vonden,” zei Trump volgens een uitgelekte opname van de bijeenkomst. “Dat was bijna net zo goed als het krijgen van de stem, weet je, en het was geweldig.”Lees ook:  Facebook introduceert labels op door de staat beheerde mediakanalen

Comments

comments