Eerste reacties na mesaanval en onthoofding van vrouw (70) in @Nice

Eerste reacties na mesaanval en onthoofding van vrouw (70) in @Nice

29 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

In Nice, Zuid-Frankrijk, heeft een man gewapend met een mes minstens drie mensen gedood en meerdere gewond geraakt. De situatie lijkt nu onder controle te zijn. Blijkbaar waren er vooraf waarschuwingen voor een aanstaande aanval. Eerste reacties.

Volgens berichten in de media zijn bij een mesaanval in de kuststad Nice in het zuiden van Frankrijk minstens drie mensen gedood en een aantal gewond. De dodelijke slachtoffers zouden een vrouw en een man zijn; er is geen verdere informatie bekend over het derde dodelijke ongeval.

Onbevestigde berichten suggereren dat een 70-jarige vrouw in de kerk werd onthoofd. Een man zou zijn gedood door messteken in de nek. Het incident vond plaats rond 9.00 uur in de buurt van de basiliek Notre-Dame in Nice, meldde de nieuwszender BFMTV . Volgens de omroep zou de vermeende dader zijn aangehouden. Hij raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.

Blijkbaar waren er waarschuwingen in aanloop naar de aanval. “We waren twee of drie dagen gewaarschuwd, dat het risico van verschillende andere aanslagen ligt bij de nadering van Allerheiligen, aangezien sommige mensen verbonden waren met het christelijke dodenfeest”, zei Dean Gil Florini donderdag tegen BFMTV in de parochie van Nice Centre . Hij voegde toe:

We waren een beetje op onze hoede, maar we dachten niet dat het op die manier zou gebeuren.

De aanklager van de antiterroristen raakte bij het onderzoek betrokken. In een eerste reactie sprak Christian Estrosi, burgemeester van Nice, over een waarschijnlijke terroristische aanslag. Hij schreef op Twitter: “Ik bevestig dat alle tekenen wijzen op een terroristische aanslag in de Notre-Dame Basiliek in Nice.”

Volgens AFP veroordeelde Turkije donderdag “krachtig” de “woeste” mesaanval waarbij minstens drie mensen omkwamen in Nice, in het zuidoosten van Frankrijk, waarbij de hoge spanningen tussen Ankara en Parijs opzij werden gezet. om zijn “solidariteit” uit te drukken. “We veroordelen met klem de aanval die vandaag werd uitgevoerd in de Notre-Dame-kerk in Nice (…) en betuigen onze condoleances aan de familieleden van de slachtoffers”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. in een persbericht.

No Title

Je suis sur place avec la @PoliceNat06 et la @pmdenice qui a interpellé l’auteur de l’attaque. Je confirme que tout laisse supposer à un attentat terroriste au sein de la basilique Notre-Dame de #Nice06. pic.twitter.com/VmpDqRwzB1

De burgemeester op en schreef: “Ons land kan niet langer tevreden zijn met de wetten van vrede om het islamofascisme te vernietigen.”

No Title

13 jours après #SamuelPaty, notre pays ne peut plus se contenter des lois de la paix pour anéantir l’islamo fascisme. #Nice06

Op Twitter noemde Éric Ciotti, parlementslid van de Gaullistische UMP, de aanval een “zeer ernstig incident”.

No Title

Des événements très graves se déroulent actuellement près de l’église Notre dame de Nice. Soutien aux forces de sécurité.Évitez le secteur ! pic.twitter.com/MUuxnNqsmM

Marine Le Pen, voorzitter van Rassemblement National, zei tegen journalisten: “Ik weet niet hoeveel aanvallen het zal duren voordat de regering zich realiseert dat we oorlogswetgeving nodig hebben om te reageren op de oorlog die tegen ons wordt gevoerd” .

No Title

🔴 Attaque à #Nice.🗣 @MLP_officiel : “Je ne sais pas combien d’attentats il sera nécessaire pour que le gouvernement prenne conscience que nous avons besoin d’une législation de guerre pour répondre à la guerre qui nous est menée”.📺 #La26.📲 https://t.co/fOSyOW55j4. pic.twitter.com/sXppnDaeOj

Jean-Luc Mélenchon, voorzitter van de linkse collectieve beweging France insoumise, verklaarde op Twitter “zijn ontroerende solidariteit met de katholieken van Frankrijk”.

No Title

Pensée de compassion affligée pour les victimes de l’attentat de #Nice. Solidarité émue avec les catholiques de France.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin opende een crisiscentrum in Nice. President Emmanuel Macron en premier Jean Castex zouden daar naartoe onderweg zijn.

No Title

IMPORTANT#Nice : une opération de police est en cours. Évitez le secteur et suivez les consignes. Après avoir eu le maire de Nice @cestrosi, je préside une réunion de crise au Ministère de l’Intérieur.

De politie zei dat de situatie nu onder controle was en ging in beroep: “We mogen niet in paniek raken.” In het Franse parlement werd de zitting onderbroken, de parlementsleden namen een minuut stilte in acht.

No Title

Attaque au couteau à Nice: l’Assemblée nationale observe une minute de silence pic.twitter.com/MsHrIB4VBE

De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, riep de Europeanen op “zich te verenigen tegen geweld en tegen degenen die proberen aan te zetten en haat te verspreiden”.

No Title

Je suis profondément choqué et attristé par la nouvelle de l’horrible attentat de #Nice. Cette douleur est ressentie par nous tous en Europe. Nous avons le devoir de nous unir contre la violence et ceux qui cherchent à inciter et à répandre la haine.

De Raad van Moslims in Frankrijk veroordeelde de aanval krachtig. De organisatie schreef op Twitter: “Als teken van verdriet en solidariteit met de slachtoffers en hun families roep ik de moslims van Frankrijk op om alle Maulid-vieringen, die dit jaar op 28 en 29 oktober zullen plaatsvinden, te annuleren.”

No Title

Je condamne avec force l’attentat terroriste qui s’est produit près de la basilique Notre-Dame de Nice. En signe de Deuil et de solidarité avec les victimes et leurs proches, j’appelle les musulmans de France à annuler toutes les festivités de la fête du Mawlid.

Maulid an-Nabi (ook Mawlid an-Nabi) is een islamitisch festival ter ere van de profeet Mohammed.

De woordvoerder van de Russische president, Dmitry Peskov, noemde de mesaanval in Nice een absoluut angstaanjagende tragedie: “We onderzoeken momenteel het rapport over de tragedie die plaatsvond in Nice. Het is een absoluut angstaanjagende tragedie.”

Bondskanselier Merkel zei dat ze “diep geschokt” was in een tweet en sprak haar solidariteit uit met de Franse natie:

No Title

Kanzlerin #Merkel: „Ich bin tief erschüttert über die grausamen Morde in einer Kirche in #Nizza. Meine Gedanken sind bei den Angehörigen der Ermordeten und bei den Verletzten. Der französischen Nation gilt in diesen schweren Stunden Deutschlands Solidarität.”

De Italiaanse regering heeft ook haar condoleances aan Frankrijk betuigd. Tegelijkertijd verzekerde minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio donderdag op Twitter dat Rome Parijs steunde in de strijd tegen terreur. “We staan ​​dicht bij het Franse volk en delen de pijn van de families van de slachtoffers”, schreef de minister van de Vijfsterrenbeweging. “Italië wijst elk extremisme af en blijft aan de kant van Frankrijk in de strijd tegen terrorisme en gewelddadig radicalisme.”

No Title

L’Italia esprime profondo cordoglio per il barbaro attentato di #Nizza. Siamo vicini al popolo francese e al dolore delle famiglie delle vittime.L’Italia ripudia ogni estremismo e resta al fianco della Francia nella lotta contro il terrorismo e ogni radicalismo violento.

Comments

comments