4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Extreemrechts vuurwapenfestival stimuleert verkiezingssamenzweringstheorieën

moon

 3 total views,  3 views today

Een evenement in Pennsylvania, georganiseerd door de zonen van wijlen ds. Sun Myung Moon, bevatte sprekers zoals Steve Bannon, die ongegronde beweringen over kiezersfraude herhaalde.

Tijdens het weekend van 9 oktober vulden meer dan 5.000 wapenliefhebbers de parkeerplaats van Kahr Arms’s Tommy Gun Warehouse in Greeley, een klein stadje in Pennsylvania met slechts 1.300 inwoners. De groep was bijeengekomen voor het tweede jaarlijkse Rod of Iron Freedom Festival, een bijeenkomst van extreemrechtse ideologen en Second Amendment-activisten, georganiseerd door de zonen van wijlen ds. Sun Myung Moon, de controversiële Koreaanse religieuze leider. In het midden van het asfaltterrein richtten de organisatoren een podium op, en verkopers, waaronder leden van de National Rifle Association, omringden het, verkochten voedsel, brachten wetshandhavers en burgerbeschermingsgroepen op de markt en sloegen kleding en decoraties met Trump-thema.

De aanwezigen werden getrakteerd op een smorgasbord van marginale samenzweringen die werden uitgedragen door politici, rechtse iconen, militaire veteranen en religieuze leiders. Stephen Bannon, de voormalige senior adviseur van het Witte Huis en oprichter van Breitbart, maakte zelfs een speciale virtuele verschijning, waarin hij waarschuwde voor een democratische samenzwering om president Donald Trump van de verkiezingen te beroven door middel van kiezersfraude, “met name in bepaalde delen van Pennsylvania.” Hij moedigde de menigte aan om stembureaus te bekijken om zich tegen dergelijke aanvallen te beschermen, en voegde eraan toe: “We hebben harde mensen nodig.”

‘Wat links van plan is – en je ziet het nu in Pennsylvania,’ zei Bannon tegen de menigte. “Gebruik de rechtbanken, gebruik sociale media, gebruik de reguliere media om ervoor te zorgen dat Trump die avond niet tot winnaar wordt uitgeroepen.” Hij zei ten onrechte dat “oncontroleerbare” post-in-stembiljetten zouden worden gebruikt om “het presidentschap te stelen” van Trump. “Kijk, we gaan dit ding winnen,” zei hij. “Pennsylvania is de sleutel die het slot kiest voor een tweede Trump-termijn.”

Zoals The Trace heeft gemeld , hebben verkiezingsfunctionarissen in het hele land hun bezorgdheid geuit over de manier waarop angst voor stemfraude, die herhaaldelijk is ontkracht, kan leiden tot gevallen van intimidatie van kiezers.

Andere sprekers op het evenement leunden op dezelfde manier op valse of misleidende spreekpunten om de menigte energie te geven. Pastor George Cook deed een vurige, soms racistische aanroeping waarin hij God dankte voor Trumps “snelle genezing van een zogenaamd Chinees virus” dat hij “in drie dagen had overwonnen”. Evenementorganisator Kook-Jin “Justin” Moon, die Kahr Arms oprichtte, sprak van een “1776 Take Two” als een president Joe Biden kwam voor de wapens van het publiek. Zijn broer Hyung Jin “Sean” Moon, die de Rod of Iron Ministries leidt, beweerde een wereldwijde samenzwering om “de seksuele leeftijdsgrens te verlagen tot 10 jaar oud” en Amerikanen te onderwerpen aan “satanische communistische” heerschappij.

De door de NRA gesteunde Republikeinse congreskandidaat Jim Bognet verscheen ook op het evenement. Achter een lessenaar met een “Patriots for Trump” -vlag, sprak Bognet over toenemende financiering voor politiediensten en de ongegronde dreiging van massale ontwapening in het geval van een Biden-overwinning. De campagne van Bognet reageerde niet op verzoeken om commentaar over het al dan niet ondersteunen van de opmerkingen van de Moons en enkele andere sprekers van het festival.

De gebroeders Moon brachten het festival , dat gratis te bezoeken was, op de markt via hun bedrijven – een wapenfabrikant en een kerk – die beide toegewijde volgers hebben. Hun overleden vader, Sun Myung Moon, verwierf in de jaren zeventig bekendheid vanwege zijn excentrieke religieuze rituelen, waaronder massale huwelijksceremonies. Na zijn dood maakte Sean Moon zich los van de kerk om zijn eigen gemeente te beginnen, en verfijnde hij zijn eigen controversiële soort religie rond vuurwapens. In 2018, slechts enkele weken na de schietpartij in Parkland, kreeg hij kritiekvoor een ceremonie waarin gemeenteleden kronen van kogelomhulsels droegen en hun geweren zegenden. Justin Moon bleef in de pas met zijn broer en richtte de Kahr Firearms Group op, die de wapenmakers Kahr Arms, Auto-Ordnance en Magnum Research omvat. Justin noch Sean Moon hebben verzoeken om commentaar geretourneerd.

De omvang van het festival, dat door lokale functionarissen en organisatoren van evenementen aan The Trace werd bevestigd, lijkt in strijd te zijn geweest met een bevel van juli van gouverneur Tom Wolf uit Pennsylvania die grote bijeenkomsten verbood om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar sprekers en aanwezigen leken niet gehinderd door het risico – hoewel de organisatoren een contract hadden gesloten met een lokaal bedrijf om COVID-19-veiligheidsmaatregelen te promoten, droegen de meeste aanwezigen volgens de lokale berichtgeving geen maskers en veel sprekers bagatelliseerden openlijk de dreiging van het virus. 

Of het evenement de staatsrichtlijnen schond, is onduidelijk. Onder nieuwe bezettingsbeperkingen voor evenementen die van kracht werden op de eerste dag van het festival, hadden organisatoren op geen enkel moment meer dan 2500 bezoekers mogen toelaten. The Trace kon niet bevestigen of de locatie meer dan het aanvaardbare aantal bezoekers tegelijk had gehost, of dat de 5.000 bezoekers gewoon het festivalterrein in en uit fietsten. Maar een woordvoerder van het Pennsylvania Department of Health verduidelijkte dat, ongeacht de toegestane grootte van de bijeenkomst, evenementen de richtlijnen voor het dragen van een masker en sociale afstand moeten volgen. Video’s van het evenement laten een druk festivalterrein zien, weinig maskers en geen sociale afstand.

https://www.instagram.com/p/CGOKhysg2KW/?utm_source=ig_embed

Nicholas Mazza, de voorzitter van Blooming Grove Township, waar Greeley is gevestigd, vertelde The Trace dat de Moons geen vergunning hoefden te zoeken voor het evenement omdat het werd gehouden op het terrein van Kahr Arms. Het kantoor van de gouverneur heeft geen verzoek om commentaar geretourneerd. Een woordvoerder van de Pennsylvania State Police, die jurisdictie heeft in de township, zei dat het bureau op de hoogte was van de gebeurtenis, maar ervoor koos om niet in te grijpen omdat het geen klachten ontving. “Strafrechtelijke sancties (meestal een op staande voet) zijn mogelijk voor overtreders”, schreef Ryan Tarkowski, de communicatiedirecteur van het bureau, in een e-mail. “PSP heeft niet de autoriteit om preventief een bijeenkomst te stoppen.”

Zo’n gebeurtenis vormt een buitenmaats risico voor de verspreiding van het coronavirus, dat COVID-19 veroorzaakt. Veel van de aanwezigen reed van buiten de staat of vlogen vanuit het buitenland – velen uit Zuid-Korea en Japan – convergerende op een klein stadje dat tot op heden een van Pennsylvania laagste virus geval telt . 

Mazza zei dat hij zich bijvoorbeeld geen zorgen maakte over het risico van een uitbraak van het coronavirus op het festival, en voegde eraan toe dat hij geen last had van de retoriek van de sprekers. Hij beschreef de Moons als “enkele van de aardigste mensen die je ooit zult ontmoeten” en legde uit dat tijdens de bouw van de Kahr Arms-faciliteiten de broers de bouw hadden stopgezet om een ​​hol met beren veilig te verwijderen in plaats van de dieren te doden. Mazza zei dat de opmerkingen van dominee Moon over democraten die pedofilie of communistische militaire overnames steunen hem niet ongerust maakten over mogelijk geweld tussen zijn kiezers over hun politieke opvattingen. ‘Het klinkt niet zozeer alsof hij opstand predikt als wel voorbereiding,’ zei hij. Met betrekking tot de waarschuwingen van Justin Moon voor een “Take Two uit 1776” in het geval van agressieve Biden-wapenhervorming, zei Mazza, 

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments