Frankrijk: 3 naar verluidt gedood door aanvaller die ‘Allahu Akbar’ schreeuwde in de buurt van de kerk van #Nice bij een vermoedelijke ‘terroristische aanslag’

Frankrijk: 3 naar verluidt gedood door aanvaller die ‘Allahu Akbar’ schreeuwde in de buurt van de kerk van #Nice bij een vermoedelijke ‘terroristische aanslag’

29 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Bij een mesaanval bij een kerk in de Notre-Dame-wijk van Nice zijn donderdagochtend minstens drie mensen gedood en een aantal gewond geraakt. De Franse autoriteiten beweren dat de dader herhaaldelijk “Allahu akbar” heeft geroepen.

Het publiek werd gevraagd het gebied te vermijden terwijl een grote veiligheidsoperatie werd uitgevoerd door gewapende politie.

Volgens Franse media , onder vermelding van politiebronnen, zijn een man en een vrouw bezweken aan verwondingen opgelopen bij de aanval. Het aantal mensen dat tijdens het incident verwondingen opliep, blijft onbekend.

No Title

Je suis sur place avec la @PoliceNat06 et la @pmdenice qui a interpellé l’auteur de l’attaque. Je confirme que tout laisse supposer à un attentat terroriste au sein de la basilique Notre-Dame de #Nice06. pic.twitter.com/VmpDqRwzB1

Mediakanalen melden dat de vrouw werd onthoofd tijdens de aanval, maar dit moet nog officieel worden bevestigd door politie- of overheidsbronnen.

Burgemeester Christian Estrosi van Nice bevestigde dat de vermeende dader in hechtenis is genomen en bedankte de politie voor hun snelle reactie. Estrosi voegde eraan toe dat de vermeende dader tijdens de aanval de uitdrukking “Allahu akbar” bleef herhalen .

“Ons land kan niet langer tevreden zijn met de vredeswetten om het islamofascisme te vernietigen”, zei Estrosi in een Twitter-verklaring, vergezeld van de hashtag #SamuelPaty, ter ere van de Franse leraar die 13 dagen geleden werd vermoord.

Lees ook:  Koning wenst moslims gelukkig Suikerfeest, ondanks beperkingen

Het motief voor de aanslag blijft onduidelijk, maar burgemeester Estrosi bevestigde dat het, op basis van het bewijs tot dusver, een terroristische aanslag was. De Franse aanklager voor terrorismebestrijding is een onderzoek gestart naar de mesaanval.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



No Title

8h50 grand déploiement des forces de l’ordre à #NotreDame à #Nice. Des coups de feu entendus. pic.twitter.com/SiuOhAeRG8

Ondertussen voert de politie een gecontroleerde explosie uit in het gebied en heeft ze het publiek gevraagd om weg te sturen terwijl de bommenopruimingsteams aan het werk zijn.

Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin heeft opgeroepen een spoedvergadering om de situatie te beoordelen en zal een crisiscentrum dat hulp in te zetten het beheer van de lopende veiligheid operatie.

De aanval vond plaats slechts één dag nadat de Franse minister van Binnenlandse Zaken had gewaarschuwd dat de terroristische dreiging in het land “zeer hoog” is te midden van oplopende spanningen na de onthoofding van opvoeder Paty bij een schijnbare islamistische aanslag.

De onderwijzeres werd vermoord nadat hij de leerlingen tijdens een les over vrijheid van meningsuiting verschillende cartoons had laten zien met de profeet Mohammed.

Darmanin zei dat Frankrijk moet blijven vechten tegen “het ongebreidelde islamisme dat mensen ideologisch bewapent”.

No Title

EvenementGrave] Evénement très grave Eglise Notre Dame à Nice Respect le Périmètre de sécurité de @PoliceNationale N’empruntez pas secteur centre ville – Explosion déminage Police Nationale Ne paniquez pas – pic.twitter.com/PqJRyijsab

 

Lees ook:  De leugens van de Belgische media


Comments

comments