Trump’s pad naar 270 verkiezingsstemmen (overwinning) , uitgelegd


Het is niet het meest waarschijnlijke scenario. Maar het is niet onmogelijk.

President Donald Trump doet het aanzienlijk slechter dan hij op dit punt in 2016 was, zowel nationaal als in belangrijke staten. Zijn kansen op overwinning in het FiveThirtyEight-voorspellingsmodel (11 procent) zijn lager dan de vorige keer (28 procent), op 28 oktober.

Maar die kansen zijn niet nul. Dus wat is er nodig om Trump te laten winnen?

Het meest waarschijnlijke overwinningsscenario voor de president is een beetje lang, maar niet zo ingewikkeld.

Ten eerste heeft hij ongeveer een 3-punts polling-fout nodig of een late stemwisseling in zijn voordeel in de meeste swing states. Afgaande op de peilingsgemiddelden van FiveThirtyEight , zou dat genoeg zijn om Arizona, Florida, North Carolina, Georgia en Iowa – staten Biden ternauwernood – in de kolom van Trump te duwen. Maar dat alleen zou Trump niet genoeg electorale stemmen opleveren.

Trump moet ook een grote staat of meerdere kleinere wedstrijden winnen waarin Biden een grotere voorsprong heeft. Zijn beste vooruitzicht daarvoor lijkt Pennsylvania te zijn, waar Biden iets meer dan 5 procentpunten hoger is dan het gemiddelde van FiveThirtyEight .

Er zijn weinig aanwijzingen dat dit een bijzonder waarschijnlijk scenario is. Deskundigen die signalen oppikten dat Trump in 2016 zou kunnen winnen, zien deze keer over het algemeen niet dezelfde tekenen . Maar het is een scenario dat niet helemaal kan worden uitgesloten totdat de stemmen zijn geteld.

Inderdaad, het lijkt behoorlijk op de analyse van Trump’s weg naar de overwinning die ik schreef vlak voor de laatste presidentsverkiezingen: bestuur de tafel in de zeer nabije staten en breek dan in de blauwe muur. Het verschil is dat de peilingsmarges van Biden in belangrijke staten momenteel beter zijn dan die van Clinton. Denk dus aan het overwinningspad van Trump als 2016, maar dan groter.

Stap 1: Trump moet alle (of bijna alle) swing states winnen waar Biden 1 tot 3 punten voorstaat

Laten we beginnen met te bekijken hoe de electorale kaart eruit zou zien als de FiveThirtyEight-peilingsgemiddelden precies op schema lagen.

Biden zou alle staten winnen die Hillary Clinton de vorige keer won, plus Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Arizona, Florida, North Carolina, Iowa, Georgia, Maine’s Second District en Nebraska’s Second District. Dat zou Biden een beslissende overwinning opleveren met 357 kiesmannen.

swingstates

Maar als je wat beter kijkt, zijn sommige van die leads voor Biden in belangrijke staten niet echt zo groot. FiveThirtyEight heeft hem slechts 1 tot 3 punten voorsprong in Arizona, Florida, North Carolina, Iowa, Georgia en Maine’s Second District. (Biden loopt nauw in Texas en Ohio.)

Poll-leads van 1 tot 3 punten zijn niet veilig. Polling-fouten van die omvang komen vaak voor , en verschillende (maar niet alle) swing state peilingsgemiddelden onderschatten de marge van Trump met een paar punten of meer in 2016.

Specifiek, van de hierboven genoemde staten, ligt het gemiddelde van RealClearPolitics onder de marge van Trump met 6,5 punten in Iowa , 2,7 procentpunt in North Carolina , 1 punt in Florida en 0,3 procentpunt in Georgië , terwijl ze de marge van Clinton met 0,5 procentpunt in Arizona onderschatten. .

Nu hebben opiniepeilers enkele wijzigingen aangebracht om de problemen van 2016 op te lossen. Veel meer wegen mee naar het opleidingsniveau van de respondenten, aangezien het niet doen hiervan in 2016 vaak leidde tot een onderschatting van het aantal niet-universitair geschoolde Trump-stemmers. We moeten ook openstaan ​​voor de mogelijkheid dat de polling-fout deze keer in het voordeel van Biden zou kunnen zijn. Maar polling-fouten zijn moeilijk van tevoren te voorspellen – daarom zijn het fouten.

Het is ook mogelijk dat er een zeer late overgang van kiezers naar het kamp van Trump zou kunnen plaatsvinden, zoals gebeurde in 2016 nadat de toenmalige FBI-directeur James Comey zijn beruchte brief had vrijgegeven waarin werd aangekondigd dat nieuwe e-mails van Hillary Clinton waren ontdekt. Maar op dit punt in 2016 (ongeveer een week voor de verkiezingen) was de verkrapping van de race al duidelijk in peilingen . Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er deze keer een aanzienlijke verkrapping is geweest.

Al met al is het echter, voor Trump om te winnen, een noodzakelijke maar niet voldoende voorwaarde dat Biden’s kleine opiniepeilingen in Florida, North Carolina, Arizona, Iowa en Georgia meestal niet uitkomen. En Biden zou waarschijnlijk ook moeten mislukken om de close races in Texas en Ohio te winnen, waar uit peilingen blijkt dat hij op een nipte achterstand staat.

Stap 2: Trump heeft nog een partij electorale stemmen nodig, van wedstrijden waar Biden grotere leads heeft, om hem over de top te krijgen

Als al die staten waar Biden ongeveer 1 tot 3 punten voorstaat, uiteindelijk naar Trump flippen – maar Biden wint overal waar peilingen hem door meer laten zien – zo zou de kaart eruit zien. Trump heeft nog steeds 11 verkiezingsstemmen voor de overwinning.

Dus een algemene polling-fout van 3 punten zou niet genoeg zijn voor Trump. Hij moet ook met elf verkiezingsstemmen komen vanuit plaatsen waar de voorsprong van Biden groter is.

Hier is het volgende niveau van concurrerende staten, volgens de opiniepeilingen van FiveThirtyEight op 28 oktober:

De duidelijkste kans voor een zuivere overwinning voor Trump is in Pennsylvania, dat het dichtst bij deze staten ligt en de meeste electorale stemmen heeft.

Trump heeft de vorige keer natuurlijk Pennsylvania gewonnen. Maar peilingen in 2016 lieten hem niet zo veel achter als hij nu is. (Het RealClearPolitics-gemiddelde toonde Clinton aan met 2,1 procentpunten; Trump won met 0,7 procentpunt, dus de marge van Trump werd met 2,8 onderschat.)

Als Trump Pennsylvania verliest, is zijn weg naar de overwinning uitdagender. Nevada is bijna net zo dichtbij als Pennsylvania, maar het is een kleine staat met slechts zes verkiezingsstemmen op het spel, dus Trump zou ook ergens anders moeten winnen om de 11 verkiezingsstemmen te krijgen die hij nodig heeft.

Alleen Michigan winnen zou Trump over de top krijgen, maar Biden’s opiniepeiling is daar 8,3 procentpunt. Alleen Wisconsin of Minnesota winnen zou Trump op 269 verkiezingsstemmen brengen, maar als hij ook niet het tweede district van Nebraska wint, dan zou de verkiezing gelijk staan ​​op 269-269 en zou het Huis van Afgevaardigden beslissen. (Het is geen eenvoudige stem van de leden van het Huis. Welke partij bij de verkiezingen van dit jaar meerderheden krijgt in de meeste staatsdelegaties, zou in januari de volgende president kunnen kronen.)

Maar verschillende van deze doelen voor Trump hebben iets gemeen: ze maken deel uit van een regio die in 2016 dramatisch verschoof naar Trump.

Peilingen onderschatten de marge van Trump in de meeste staten in 2016, maar de missers waren groter dan gemiddeld in of nabij het Upper Midwest (onderschatting Trump met 8 punten in Minnesota , iets meer dan 7 punten in Wisconsin , iets meer dan 6 punten in Ohio en Iowa , bijna 4 punten in Michigan en bijna 3 punten in Pennsylvania ). Merk op dat al deze polling-fouten in dezelfde richting gingen; geen enkele swing-states in deze regio onderschatte Clinton.

En zoals David Wasserman van het Cook Political Report schrijft, is het niet duidelijk dat staatspeilers hun problemen in het Midwesten na 2016 volledig hebben opgelost. Polling-gemiddelden van belangrijke races in de midterms van 2018 onderschatten de Republikeinen daar weer, hoewel meestal minder dan in 2016. Een mogelijkheid: kiezers met een laag sociaal vertrouwen spreken onevenredig minder vaak met opiniepeilers.)

Toch zijn de peilingen nu erg genoeg voor Trump dat hij moet hopen dat er, bovenop een nationale peilingsfout die hem in andere swingstaten zal helpen, een extra grote midwest-peilingsfout of late ploegendienst is – genoeg om Pennsylvania een fooi te geven of Michigan of een combinatie van andere wedstrijden aan zijn zijde. Dat is zijn Electoral College-pad naar de overwinning. Het is onwaarschijnlijk, maar het is niet onmogelijk.

Trump heeft misschien iets anders in gedachten

Dit zou de weg van Trump naar een legitieme overwinning zijn. Maar hij heeft misschien ook iets anders in petto, op basis van de verwachting dat stemmen per post meer democratisch zullen zijn, terwijl persoonlijke stemmen meer republikeins zullen zijn.

Trump heeft sterk gesuggereerd dat hij hoopt de overwinning op de verkiezingsavond uit te roepen – en dan, als langzamere tellingen van poststembiljetten de belangrijkste staten naar Biden kantelen, zal hij proberen die poststemmen als frauduleus of onwettig te kleineren.

Als Trump deze weg inslaat, zal hij proberen miljoenen legitiem uitgebrachte poststemmen uit te wissen in een poging om de verkiezingen effectief van Biden te stelen.

Het idee dat verkiezingsfunctionarissen van de staat te professioneel zijn om dit te laten gebeuren, kan u geruststellen. Maar de president wordt technisch genoemd door het Electoral College – en die kiezers zelf kunnen worden genoemd door de wetgevende macht van de staat, die in verschillende belangrijke staten wordt gecontroleerd door Republikeinen.

Dus als Trump zou proberen de overwinning uit te spreken op basis van valse beschuldigingen over mailstemmen, zouden de GOP-wetgevers dan akkoord gaan? We kunnen het niet met zekerheid zeggen, en Barton Gellman van de Atlantische Oceaan heeft een paar weken geleden enkele van de meer alarmerende scenario ‘s doorlopen . Als de wetgever dit zou doen, zou de rechtbank het dan toestaan? We kunnen het ook niet met zekerheid zeggen, maar twee door Trump aangestelde rechters van het Hooggerechtshof – Neil Gorsuch en Brett Kavanaugh – hebben deze week duidelijk gemaakt dat ze geloven dat de wetgevende macht van de staat inderdaad de meest vooraanstaande macht heeft over hoe verkiezingen in hun staat werken.

Er is echter een vangst voor Trump. Vanwege de verschillende manieren waarop staten hun stemtellingen uitvoeren , zal het scenario dat een ” rode luchtspiegeling ” wordt genoemd – een schijnbare Republikeinse voorsprong op de verkiezingsavond die geleidelijk verdwijnt naarmate er meer democratische poststemmen langzaam worden geteld – zich waarschijnlijk alleen voordoen in een enkele key swing states dit jaar. Het meest opvallende is dat het het klassieke trio van Pennsylvania, Wisconsin en Michigan is, die allemaal Republikeinse wetgevende macht hebben. (Het aantal stemmen per post zal bij alle drie langzaam zijn, omdat de GOP-wetgevers weigerden de verwerking van de stembiljetten eerder te laten beginnen.)

Dus in sommige andere swing-states krijgen we misschien een ” blauwe luchtspiegeling ” – waar veel van de stemmen per post snel worden geteld, maar vervolgens de persoonlijke telling vervolgens de totalen van de Republikeinen verbetert. Dit gebeurt bijvoorbeeld waarschijnlijk in Florida.

En van veel van de staten waarin Biden momenteel de leiding heeft – Florida, North Carolina, Arizona, Iowa en Georgia – wordt verwacht dat ze hun tellingen relatief snel uitvoeren. Dus als Trump deze lelijke strategie zou willen nastreven, zou het alleen echt kunnen werken als Biden op de verkiezingsavond in al die staten tekortschiet en de race weer neerkomt op Pennsylvania, Wisconsin en Michigan.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord