De thriller van het Witte Huis

De thriller van het Witte Huis

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Heel wat mensen in dit land zullen van dinsdag op woensdag de hele nacht gespannen wakker worden. Volgens de voorspellers zullen we getuige zijn van een dramatische onderlinge race bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen , waarin de democratische uitdager Joe Biden opnieuw het goed maakte tegen de zittende Donald Trump. Maar deden de peilingen echt hetzelfde als bij de vorige verkiezingen, toen de aanhangers van Trump over de hele wereld journalisten dwarsboomden die de vermeende overwinning van Hillary Clinton te vroeg hadden gevierd? Het wordt een thriller.

Er is nauwelijks een krant in Nederland die president Trump niet samen in de grond schrijft. We hebben zijn presidentschap echter aan een nuchtere feitencontrole onderworpen. Achter het rookgordijn van polemiek en propaganda blijkt zijn regering buitengewoon succesvol te zijn. Wat vooral onaangenaam is voor zijn linkse critici, is dat Trump, in tegenstelling tot zijn voorganger Obama, geen nieuwe oorlogen heeft ontketend en heeft bijgedragen aan het aangaan van diplomatieke betrekkingen met Israël door een aantal Arabische staten. Als Obama hierin was geslaagd, zou hij waarschijnlijk nog een keer de Nobelprijs voor de vrede hebben ontvangen, die hij aan het begin van   zijn presidentschap als blanco cheque ontving .

De VS en het Westen staan ​​op een kruispunt

Het links-liberale establishment in alle westerse democratieën haat Trump als de pest, omdat hij schaamteloos taboes doorbreekt die de afgelopen decennia zijn gevestigd om conservatieven permanent in het defensief te houden. Trump verbergt niet langer de articulatie en bewering van nationale belangen achter pseudo-humanitaire woordwolken. Hoewel hij de transatlantische alliantie onder druk zette door het alleen te doen, lokte hij een meer onafhankelijke houding uit onder Europese naties – en moedigde hij regeringen aan, vooral die in Midden- en Oost-Europa en Groot-Brittannië, om zich niet te laten vervolgen door Brusselse bureaucraten.

Lees ook:  Van lockdown tot politiestaat: de "GREAT RESET" rolt uit

Trump is bovenal een nachtmerrie voor de politieke klasse in Nederland, omdat hij rigoureus strijdt tegen illegale immigratie en zich niet aansluit bij het koor van degenen die het Westen op weg zien naar het licht van een multiculturele, grenzeloze “One World”.

Diepere culturele botsing

In dit nummer laten de twee Amerikaanse historici en JF-auteurs Elliot Neaman en Paul Gottfried zien dat Trump niet alleen controversieel is vanuit het perspectief van politiek links.

De straatgevechten die wekenlang woedden en campagnes van “Black Lives Matter” benadrukten symbolisch een diepere culturele oorlog waarin het hele Westen op een kruispunt staat met de VS als suprematie. 

Comments

comments