Democraten in Minnesota smeken kiezers om ‘uw stembiljet persoonlijk af te geven’ na last-minute uitspraak van de rechtbank

Democraten in Minnesota smeken kiezers om ‘uw stembiljet persoonlijk af te geven’ na last-minute uitspraak van de rechtbank

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Staatssecretaris van Minnesota, Steve Simon, noemde de beslissing van de rechtbank een “enorme en onnodige verstoring van de verkiezingen in Minnesota, slechts enkele dagen voor de verkiezingsdag”.

De wetgevers en verkiezingsfunctionarissen van Minnesota drongen er bij de kiezers in hun land op aan om de post te vermijden en hun stembiljetten bij afwezigheid indien mogelijk persoonlijk af te geven nadat een panel van federale rechters donderdag een last-minute uitspraak had gedaan waarin de scheiding werd bevolen van afwezigheidsstembiljetten die na 8.00 uur aankomen. pm op 3 november van degenen die eerder zijn ontvangen, waardoor de mogelijkheid open blijft dat te laat binnenkomende stembiljetten ongeldig worden verklaard .

“LAAT JE BALLOT AF ALS JE HET NOG NIET HEBT GEMAAKT”, tweette Rep. Ilhan Omar donderdag eind donderdag, met een link naar een website die is ontworpen om kiezers te helpen bij het vinden van hun stembiljetten.

In zijn 2-1 beslissing, slechts enkele dagen na de verkiezingen, zei het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Achtste Circuit het mandaat van Minnesota minister van Buitenlandse Zaken Steve Simon dat stembiljetten die op 3 november zijn afgestempeld en binnen zeven dagen na de verkiezingsdag zijn ontvangen, moeten worden geteld. directe tegenspraak met de verkiezingswet van Minnesota die de presidentsverkiezingen regelt. “

“Deze last-minute wijziging zou Minnesota ontmoedigen, die vertrouwden op vaste regels voor de verkiezingen van 2020 – regels die van kracht waren vóór de voorverkiezingen van 11 augustus en die door alle politieke partijen werden aanvaard.”
—Steve Simon, minister van Buitenlandse Zaken van Minnesota

“Er is geen pandemie-uitzondering op de grondwet”, schreven rechters L. Steven Grasz en Bobby Shepherd, respectievelijk benoemd door president Donald Trump en voormalig president George W. Bush.

Simon, een democraat, zei dat staatsfunctionarissen overwegen om tegen de uitspraak in beroep te gaan bij het conservatief gedomineerde Hooggerechtshof en smeekte de kiezers in Minnesota om hun stembiljetten persoonlijk af te geven bij hun plaatselijke verkiezingskantoor in plaats van ze te mailen.

Hoewel de rechters van het Trump Electoral College die de zaak aanhangig hadden gemaakt, erkenden dat hun beslissing waarschijnlijk “kiezersverwarring” en “verkiezingsadministratiekwesties” zou veroorzaken en mogelijk het “vertrouwen van het publiek in de verkiezingen” verder zou ondermijnen.

“Met dat gezegd,” voegden de rechters eraan toe, “concluderen we dat de uitdagingen die uit deze uitspraak zullen voortvloeien te verkiezen zijn boven een scenario na de verkiezing, waarbij stemmen die binnenkomen na de wettelijke deadline, ofwel worden vermengd met op tijd ontvangen stembiljetten of ongeldig worden verklaard zonder voorafgaande waarschuwing. “

In haar enige afwijkende mening waarschuwde rechter Jane Kelly dat de beslissing van de rechtbank ‘het effect heeft dat kiezers – die tot nu toe de indruk hadden dat ze tot 3 november de tijd hadden om hun stembiljetten te posten – dat ze gisteren hun stembiljetten hadden moeten versturen. (of, beter gezegd, enkele dagen geleden). “

“Met het bevel van de rechtbank,” schreef Kelly, “zullen minder in aanmerking komende minnesotans in staat zijn om hun fundamentele stemrecht uit te oefenen. Dat zou ons op zichzelf een aanzienlijke pauze moeten geven alvorens een voorlopige voorziening te verlenen.”

Lees ook:  Medeplichtig aan miljoenen sterfgevallen sinds 1945, zal de Britse regering niet worden geconfronteerd met gerechtigheid boven virus

Zoals Reuters uitlegde , “ stuurde het 8th Circuit de zaak terug naar een lagere rechtbank en droeg het op om verkiezingsfunctionarissen van Minnesota te verplichten de afwezigheidsstembiljetten die na 3 november zijn ontvangen, te identificeren en te ‘scheiden’. De rechtszaak bevindt zich in een voorlopig stadium en die stemmingen zouden niet plaatsvinden. geteld als een definitieve uitspraak wordt gedaan in het voordeel van de Republikeinen. “

Na de uitspraak van de rechtbank zei senator Amy Klobuchar (D-Minn.) Dat kiezers “GEEN stembiljetten meer op de post moeten doen” en ze in plaats daarvan persoonlijk moeten afgeven om er zeker van te zijn dat ze op tijd worden ontvangen.

No Title

BREAKING: Because of LAST MINUTE ruling, Minnesota DO NOT put ballots in mail any more. In the middle of a pandemic, the Republican Party is doing everything to make it hard for you to vote.

In een verklaring aan het eind van donderdag hekelde Simon de afwijzing door de rechtbank van zijn termijnverlenging als “een enorme en onnodige verstoring van de verkiezingen in Minnesota, slechts enkele dagen voor de verkiezingsdag”.

“Deze last-minute wijziging zou Minnesota ontmoedigen die vertrouwden op vaste regels voor de verkiezingen van 2020 – regels die van kracht waren vóór de voorverkiezingen van 11 augustus en die door alle politieke partijen werden aanvaard,” voegde Simon eraan toe. ‘Ik zal geen enkele kiezer in Minnesota het zwijgen opleggen. Het is nu mijn missie om ervoor te zorgen dat alle kiezers weten dat een federale rechtbank plotseling de regels heeft gewijzigd en dat hun stemming op de verkiezingsdag moet zijn ontvangen.’

De minister van Buitenlandse Zaken heeft een lijst verstrekt met de stappen die kiezers moeten nemen om ervoor te zorgen dat hun stembiljetten worden geteld:

  • Kiezers die hun stembiljet al per post hebben verzonden, kunnen hun stembiljet volgen op http://www.mnvotes.org/track . Als hun stembiljet nog niet is ontvangen, kan de kiezer persoonlijk stemmen, hetzij bij afwezigheid, of op zijn stembureau op de verkiezingsdag.
  • Kiezers kunnen hun stembiljetten met de hand overhandigen aan het verkiezingsbureau van hun provincie (of iemand die ze vertrouwen het persoonlijk laten bezorgen).
  • Kiezers kunnen tot 2 november 2020 hun stem persoonlijk uitbrengen met een stembiljet bij afwezigheid in hun plaatselijke verkiezingsbureau.
  • Kiezers kunnen hun stem persoonlijk uitbrengen op de verkiezingsdag. Gebruik onze Pollfinder Tool om erachter te komen waar u kunt stemmen.

“Het stemrecht is fundamenteel”, zei Simon. “De beslissing van de rechtbank is een stap in de richting van het beperken van de uitoefening van dat recht tijdens een pandemie die alles in ons dagelijks leven heeft veranderd. Maar Minnesota vinden altijd een manier om te stemmen, en dat zullen ze dit jaar opnieuw doen. de geest die de opkomst van de meest vooraanstaande kiezers in Minnesota heeft aangewakkerd, zal doorgaan. “

Lees ook:  Trump en antisemitisme

Comments

comments