Don Jr. beweert ten onrechte dat het sterftecijfer door het coronavirus “bijna niets” is

Don Jr. beweert ten onrechte dat het sterftecijfer door het coronavirus “bijna niets” is

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump Jr., de zoon van de president, beweerde ten onrechte dat het aantal sterfgevallen door coronavirus in de Verenigde Staten “bijna niets” is tijdens een interview met Laura Ingraham van Fox News op donderdagavond.

Trump Jr. bespotte critici van zijn vader die opmerkten dat de president er niet in slaagde de pandemie in de VS adequaat aan te pakken

“Deze mensen zijn echt idioten, snap je wat ik bedoel?” Trump Jr. zei in het programma .

No Title

Jr. claims Coronavirus death numbers are down to “almost nothing” pic.twitter.com/NGMDLYkdsD

Hij kleineerde critici verder en voerde aan dat ze zich concentreerden op het aantal gevallen van coronavirus in plaats van sterftecijfers omdat het niet paste in een vermeende agenda.

‘Waarom hebben ze het niet over doden? Omdat het aantal is bijna niets,” zei Trump jr . ‘Omdat we de controle over dit ding hebben gekregen. We begrijpen hoe het werkt. ”

Trump Jr. heeft het mis. Meer dan 234.000 Amerikanen zijn gestorven sinds het begin van de crisis , met meer dan 1.000 doden in elk van de afgelopen drie dagen. Het huidige zevendaagse gemiddelde van nieuwe sterfgevallen ligt op 29 oktober op 828, een stijging van 16 procent ten opzichte van twee weken daarvoor.

Trump Jr. heeft ook ongelijk om het belang van dagelijkse zaken af ​​te wijzen. Deze statistiek is belangrijk omdat deze het waarschijnlijke traject voor sterfgevallen door het virus kan aangeven.

Lees ook:  Een Trump-functionaris blokkeert nog steeds de presidentiële overgang van Biden. Huisdemocraten willen antwoorden

Toen het zevendaagse dagelijkse gemiddelde van de gevallen op 20 juli bijvoorbeeld opliep tot meer dan 69.000 gevallen (van ongeveer 27.000 dagelijkse gevallen gemiddeld een maand eerder), was het zevendaagse gemiddelde van dagelijkse sterfgevallen, dat op datzelfde moment 817 gevallen was. dag, ging op 1 augustus naar 1.171, een stijging van 41 procent. Het zevendaagse gemiddelde van dagelijkse sterfgevallen bleef gedurende drie weken daarna boven de 1.000.

Ook in de VS is het virus duidelijk niet onder controle. Het huidige zevendaagse dagelijkse gemiddelde van nieuwe gevallen die worden gemeld, is 77.733 – bijna een stijging van 43 procent ten opzichte van twee weken eerder. En op donderdag meldden de VS het hoogste aantal gevallen ooit dat op één dag werd gemeld , met meer dan 90.400 nieuwe positieve diagnoses.

Deskundigen verwachten dat zowel nieuwe dagelijkse gevallen als het aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 de komende maanden een stijgende lijn zullen blijven vertonen. Volgens het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) van de Universiteit van Washington, dat in het verleden door het Witte Huis is aangehaald, zal het totale aantal doden door coronavirus in de VS tegen 1 januari waarschijnlijk meer dan 328.000 bedragen .

Op dat moment zal het dagelijkse sterftecijfer ook rond de 2.200 per dag liggen, voorspelt het IHME-model – een percentage dat sinds de lente niet meer is gezien.

Lees ook:  George Floyd en Donald trump: Het verhaal van twee levens


Comments

comments