Islamistische aanval in de kerk: Frankrijk verklaart het hoogste niveau van terreurwaarschuwing

Islamistische aanval in de kerk: Frankrijk verklaart het hoogste niveau van terreurwaarschuwing

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

MOOI HOOR. Na een islamistische aanslag in een kerk in Nice in het zuiden van Frankrijk heeft de Franse regering het hoogste niveau van terreurwaarschuwing uitgeroepen. Een man had drie mensen met een mes gedood in de Notre Dame Basilica in het hart van de stad. Twee van hen werden onthoofd, meldde de krant Nice-Matin . De dader is door de politie aangehouden. De antiterreurofficier heeft het onderzoek overgenomen.

No Title

🚨 #BREAKING – 🔥 A woman has been reportedly beheaded INSIDE the #NotreDame church in #Nice, #France pic.twitter.com/S34effESIa

No Title

UPDATE – 🇫🇷 #FRANCE: This Video showing the first moments after the terrorist attack in the Notre Dame Basilica, #Nice. #NotreDam #Breaking pic.twitter.com/XrGxcDveUw

De dader zou van een 21-jarige Tunesische afkomst zijn. Tot dusver is er geen bewijs van medeplichtigheid.

Het incident doet denken aan de islamistische aanval op de leraar Samuel Paty in Parijs op 16 oktober. De opvoeder werd vermoord door een 18-jarige Tsjetsjeen die Allahu Akbar schreeuwde en vervolgens onthoofd. De docent had in de klas cartoons van Mohammed getoond als voorbeeld van vrijheid van meningsuiting en kreeg boze reacties van moslims.

Vier jaar geleden pleegde een islamist in Nice een zware terroristische aanslag in een vrachtwagen . Hij reed met de auto over een promenade en doodde 86 mensen. 400 anderen raakten gewond, sommige ernstig. Datzelfde jaar vermoordden islamisten een 86-jarige priester in een kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray . De daders noemden zichzelf ‘soldaten van de Islamitische Staat’ en verwonden een ander ernstig.

Lees ook:  De euro vermoordt Europa

Video toont arrestatie van de huurmoordenaar:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe burgemeester van Nice spreekt van ‘islamofascisme’

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, schreef op Twitter dat alles wees op een terroristische aanslag. Hij riep op tot strengere maatregelen om “het islamofascisme te vernietigen”. Om veiligheidsredenen vroeg hij om alle kerken in de stad te sluiten.

Een pastoor, Gil Florini, vertelde de omroep BFMTV dat ze van tevoren waren gewaarschuwd voor een aanslag. “We waren gewaarschuwd dat er aanslagen konden plaatsvinden. We werden twee of drie dagen gewaarschuwd dat er met de komst van Allerheiligen nog meer aanvallen zouden kunnen plaatsvinden. We waren op onze hoede, maar we dachten niet dat het zo zou aflopen. ”

Volgens Franse radiostations riep de gearresteerde dader na zijn arrestatie herhaaldelijk “Allahu Akbar”. De Franse president Emmanuel Macron is onderweg naar de aanvalssite.

Aanval op Frans consulaat in Saudi-Arabië

Naar verluidt vond donderdagochtend ook een andere aanval plaats in Avignon. Een man zou voorbijgangers hebben bedreigd met een pistool en een mes terwijl hij “Allahu Akbar” schreeuwde. De politie schoot de man neer. Volgens de British Mirror viel de man ook politieagenten aan.

Kort daarna vond er volgens de BBC een terroristische aanslag plaats op een Franse faciliteit in de stad Jeddah in Saoedi-Arabië. Een bewaker werd aangevallen en gewond voor het Franse consulaat daar. De dader kon daarom worden aangehouden.

Lees ook:  De frauduleuze etikettering

nice

De voormalige Maleisische premier Mahathir bin Mohamad schreef op Twitter dat moslims het recht hebben om boos te zijn en miljoenen Fransen te vermoorden vanwege hun “bloedbaden in het verleden”. De politicus, die in februari aftrad, voegde eraan toe: “Maar over het algemeen hebben de moslims de ‘oog om oog’-wet niet toegepast. Moslims zouden dat niet moeten doen. De Fransen zouden dat niet moeten doen. In plaats daarvan zouden de Fransen hun volk moeten leren de gevoelens van anderen te respecteren. ”Twitter merkte op een van de berichten op dat, hoewel het in strijd was met de richtlijnen, er een algemeen belang zou kunnen zijn om de tweet beschikbaar te houden. Het Amerikaanse bedrijf heeft de invoer later verwijderd. (ag / ls)Comments

comments