‘This is Trump’s Failure’: VS meldt record meer dan 90.400 Covid-gevallen in slechts 24 uur, gelijk aan één nieuwe infectie per seconde

‘This is Trump’s Failure’: VS meldt record meer dan 90.400 Covid-gevallen in slechts 24 uur, gelijk aan één nieuwe infectie per seconde

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

‘This is Trump’s Failure’: VS meldt record meer dan 90.400 Covid-gevallen in slechts 24 uur, gelijk aan één nieuwe infectie per seconde.

Terwijl president Donald Trump vasthield aan zijn met leugens doorzeefde slotboodschap in het laatste deel van de campagne van 2020 – de VS ‘ rondt de wending ‘ van de pandemie af, de economie brult terug en maatregelen op het gebied van de volksgezondheid zijn politiek gemotiveerde trucs om zijn kansen op herverkiezing – de VS meldden donderdag een dagelijks record van meer dan 90.400 nieuwe coronavirusinfecties, het equivalent van meer dan één geval per seconde.

Coronvirus-gevallen nemen toe in bijna elke Amerikaanse staat, inclusief Florida, waar Trump donderdag een persoonlijke campagnebijeenkomst hield waarin hij lippendienst bewees aan elementaire voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een masker en sociale afstandelijkheid, als een grote groep van hem. maskerloze supporters stonden centimeters uit elkaar .

“Maar weet je waar het op neerkomt? Je zult beter worden. Je zult beter worden. Als ik beter kan worden, kan iedereen beter worden. En ik werd snel beter”, zei Trump, die niet vermeldde. hij had toegang tot een niveau van hoogwaardige overheidsgezondheidszorg dat voor de meeste Amerikanen niet beschikbaar is nadat hij Covid-19 had gecontracteerd.

De opmerkingen van de president kwamen uren voordat de VS donderdag 90.446 nieuwe gevallen van coronavirus en ongeveer 1.000 doden meldden, waardoor het totale aantal besmettingen van de natie op meer dan negen miljoen kwam, aangezien het dodental de 228.700 overschreed. Ziekenhuisopnames gaan ook in een alarmerend tempo omhoog .

“Dit is de mislukking van Trump”, tweette Randi Weingarten, president van de American Federation of Teachers, in reactie op de onthutsende nieuwe cijfers.

No Title

Another record day of COVID cases. Not because of testing – but because President Trump has given up on controlling the virus and his Administration has failed the American people.https://t.co/pBfAb0IyMH

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn zijn wekelijkse update over de pandemie die donderdag werd gepubliceerd, wees het Covid Tracking Project erop dat “in tegenstelling tot de lente- en zomeruitbraken, de derde golf geografisch verspreid is, en dat de aantallen in elke regio van het land stijgen. Een toename van het testen is niet voldoende. om de cijfers uit te leggen. “

“Het land rapporteerde een recordaantal tests met 8,2 miljoen, maar de groei van het aantal cases (24 procent) was veel sneller dan de groei van de tests (9 procent), zoals we eerder deze week hebben uitgelegd”, aldus de organisatie. “Dat geldt ook voor de hele maand oktober: in zevenenveertig van de 50 staten, samen met het District of Columbia, zijn de gevallen sinds 1 oktober sneller gestegen dan de gerapporteerde tests.”

No Title

The per-capita case numbers in the upper Midwest are extremely high. pic.twitter.com/QzJ0LCLmBx

Zoals de Washington Post donderdag meldde , “nemen de gevallen van coronavirus vóór de verkiezingsdag een stijgende lijn in alle concurrerende staten, en bieden ze onweerlegbaar bewijs tegen het slotargument van president Trump dat de pandemie bijna voorbij is en beperkingen niet langer nodig zijn.”

“In de 13 staten die door het Cook Political Report als concurrerend worden beschouwd”, merkte de Post op, “is het wekelijkse gemiddelde van nieuwe dagelijks gerapporteerde gevallen de afgelopen twee weken met 45 procent gestegen, van minder dan 21.000 op 14 oktober tot meer dan 30.000 op oktober. 28. “

Nu de president en leden van zijn regering de pandemie publiekelijk blijven bagatelliseren en aangeven dat het Witte Huis de pogingen om de verspreiding te beheersen heeft opgegeven , is de Wisconsin-gouverneur Tony Evers – wiens staat de afgelopen dagen hard is getroffen door het coronavirus met meer dan 200 sterfgevallen gerapporteerd in de afgelopen week – zei donderdag dat “er geen manier is om het te verzachten: we worden geconfronteerd met een urgente crisis.”

‘Er is een onmiddellijk gevaar voor jou, je familieleden, je vrienden, je buren’, waarschuwde Evers.Comments

comments

Lees ook:  Van “hij is morbide obees” tot “ze is een zieke vrouw”: opnieuw slaande ruzie tussen Trump en Pelosi