Uit peilingen blijkt dat Trump terrein verliest waar het coronavirus stijgt

Uit peilingen blijkt dat Trump terrein verliest waar het coronavirus stijgt

30 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Zal de laatste golf van Covid-19 het lot van Trump bij de verkiezingen bezegelen?

De derde – en grootste – coronavirusgolf treft de VS net op tijd voor de presidentsverkiezingen, met schommelingen in de belangrijkste swingstaten van het Midwesten. Talrijke peilingen suggereren dat kiezers hun pandemische pijn en paniek met zich meebrengen naar de stembussen op deze plaatsen: president Donald Trump staat niet alleen in de nationale peilingen – hij doet het vooral slecht op slagvelden waar de infectiecijfers pieken.

In de afgelopen twee weken is het aantal gevallen van coronavirus in Wisconsin – waar Trump in 2016 met één procentpunt won – met 36 procent gestegen tot gemiddeld 4.200 nieuwe besmettingen per dag. En dat is slechts een van de mensen bij wie de diagnose is gesteld. Het testpositiviteitspercentage in de staat is maar liefst 28 procent, volgens Covidexitstrategy.org , en gezondheidsfunctionarissen hebben het State Fair Park al moeten transformeren in een veldhospitaal om de verplettering van nieuwe patiënten te beheren.

De situatie is bijna net zo zorgelijk in Michigan: de gevallen zijn daar de afgelopen twee weken met 73 procent gestegen tot 2.600 per dag, terwijl het aantal Covid-19-patiënten in het ziekenhuis sinds eind september meer dan verdubbeld is. Het is weer een swing-state, die Trump in 2016 met een nog kleinere marge van 0,3 procent won .

Op deze plaatsen, en de staten om hen heen, geeft de meerderheid van de kiezers blijkbaar de voorkeur aan Biden. Dat is meestal al geruime tijd de stand van zaken, maar wordt misschien nog duidelijker naarmate de verkiezingsdag nadert. “Biden doet het overal goed – maar zijn leads zijn nog steviger op plaatsen waar het coronavirus het hardst toeslaat”, zegt Mike Greenfield , de CEO van Change Research, die de impact van de pandemie op de besluitvorming van kiezers volgt. maken.

Beschouw de recente gegevens:

  • Volgens een paar Washington Post-ABC News-peilingen hebben kiezers in Michigan Biden waarschijnlijk 51 procent tot 44 procent voorgestaan ​​op Trump, terwijl een analyse van de Financial Times van RealClearPolitics-peilingsgegevens Biden een voorsprong van 7,9 punten geeft.
  • In Wisconsin bevoordelen de Post-ABC- peilingen Biden met een verbluffende 17 punten, en nogmaals, de FT- bevinding was bescheidener – een voorsprong van 6,8 punten voor de Biden. Volgens de Post-ABC geven geregistreerde kiezers ook de voorkeur aan Biden in beide staten, die vond dat de Democraat meer vertrouwen heeft als het gaat om de pandemische reactie dan Trump. Er is ook een kleine recente verschuiving in het voordeel van Biden in het opiniepeilingsgemiddelde van FiveThirtyEight .
  • In staten aan de grens met Wisconsin, inclusief Iowa en Minnesota , doet Biden het ook goed, volgens een FiveThirtyEight-analyse . In Iowa heeft een RABA Research- peiling Biden op 50 procent en Trump op 46 procent; een Gravis Marketing- enquête heeft Biden met 14 punten in Minnesota.

Deze bevindingen komen overeen met de analyse van Change Research . Kijkend naar 110.000 enquêtereacties van verschillende peilingen tussen juni en oktober, ontdekten ze of een staat een Covid-19-piek ervoer of de verkiezingen niet met gemiddeld 3 procentpunten verlegde.

Lees ook:  De incompetentie van Trump heeft ons land verwoest. Wanneer gaat hij aftreden?

De trend hield zelfs stand voor aanhangers van Trump. Over het algemeen hebben kiezers die in 2016 de voorkeur gaven aan Trump en die in staten met hogere Covid-19-percentages wonen ongeveer 50 procent meer kans dan kiezers in staten waar het virus beter onder controle is om Biden in 2020 te steunen, ontdekte Change Research.

“We vermoeden dat de bijzonder sterke voorsprong van Biden in Wisconsin het resultaat is van het feit dat mensen de ondoelmatigheid van het beleid van Trump in die staat zien,” zei Greenfield.

We zullen pas na 3 november weten in hoeverre de verspreiding van Covid-19 in swing-states de verkiezingen zou kunnen beïnvloeden – wanneer alle stembiljetten worden geteld. Stembeslissingen zijn gecompliceerd, opiniepeilingen kunnen misleidend zijn en we hebben meer gegevens nodig om te meten in hoeverre coronavirus de besluitvorming motiveerde.

Tegelijkertijd is de pandemie naar voren gekomen als een belangrijk verkiezingskwestie, een kwestie die het leven van alle kiezers diep heeft beïnvloed en nog steeds beïnvloedt – hoe ze bevallen en afscheid nemen van geliefden die zijn overleden, hoe ze werken ( als ze nog werken), boodschappen doen en of hun kinderen naar school of universiteit kunnen. De meeste Amerikanen zijn enigszins of erg bezorgd over zowel de besmetting door het virus als de effecten van het virus op de economie .

“[Mensen op] plaatsen die hard zijn getroffen of momenteel hard worden getroffen, zullen op zoek gaan naar oplossingen voor hun dagelijkse problemen”, zegt Amesh A. Adalja, een senior geleerde aan het Johns Hopkins Center for Health. Veiligheid. Ze “zijn misschien op zoek naar een oplossing in de andere kandidaat”, voegde hij eraan toe.

Van het er niet in slagen om de Covid-19-tests op gang te krijgen , tot het buitenspel zetten van Amerika’s toonaangevende volksgezondheidsinstantie , tot het politiseren van het dragen van maskers en liegen over het gevaar van het virus, de regering-Trump heeft de pandemie ernstig verkeerd aangepakt . En deze mislukkingen op het gebied van de volksgezondheid verklaren niet eens de bijkomende schade van het virus: de aandelenmarkt krimpt , er zijn recordclaims voor werkloosheid , mensen verliezen hun ziektekostenverzekering en huizen , en meer Amerikanen lijden letterlijk honger . De wederopbouw van de pandemie zal oorlogstijd kosten, op een moment dat elke dag 1.000 Amerikanen aan de ziekte sterven.

“Het is voor mij niet verwonderlijk dat kiezers de pure incompetentie van de huidige regering erkennen – waarvan sommige opzettelijk – bij deze taak,” voegde Adalja eraan toe.

Dagen voor de verkiezingen liegt Trump nog steeds over de realiteit van de pandemie. “We maken de bocht rond”, zei hij tijdens een bijeenkomst op 25 oktober in Lumberton, North Carolina. “Onze cijfers zijn ongelooflijk.”

Biden heeft zichzelf neergezet als de kandidaat die Amerika zal helpen bij de wederopbouw. De omvang van de uitdaging waarmee de voormalige vice-president daarbij wordt geconfronteerd, is niet overdreven, maar hij is de kandidaat die de omvang van het probleem onder ogen ziet, zei Shannon Monnat, professor en mededirecteur van de Policy, Place, and Population Health Lab aan de Syracuse University.

“De president heeft de Amerikanen gevraagd te ontkennen wat ze recht voor hun neus zien gebeuren”, voegde ze eraan toe. “Mensen zijn moe. Ze willen wat leiderschap en een gecoördineerde nationale coronavirusrespons zien. “

Lees ook:  Drama bij DENK! HP/De Tijd: ‘Kamervoorzitter Arib adviseerde aangifte tegen Kuzu’

Comments

comments