4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Hoe de peilingen eruit zien tijdens het laatste weekend van de verkiezingen

Joe Biden

 7 total views,  3 views today

Biden zal waarschijnlijk winnen … maar misschien niet.

Als we het laatste weekend van de presidentiële campagne ingaan, blijkt uit een schat aan nieuwe nationale peilingen dat de democratisch genomineerde Joe Biden een comfortabele voorsprong heeft.

Maar de stem voor president is natuurlijk geen nationale verkiezing. Het is een reeks verkiezingen per staat die de winnaar van het kiescollege bepalen. Hier is Biden’s voorsprong meer gedempt, maar nog steeds substantieel. En of het nu landelijk of over de hele staat wordt bekeken, er is gewoon geen teken van een late verandering in beide richtingen. Trump lijdt niet onder de nieuwe piek in Covid-19-zaken, noch wint hij terrein op basis van het laatste debat of zijn laatste wanhopige pogingen om Hunter Biden aan te vallen.

Die stabiliteit is goed nieuws voor Biden. Hij had vier maanden geleden een stevige voorsprong in de peilingen, maar er was nog veel onzekerheid over de uiteindelijke uitkomst. Dat de vele daaropvolgende gebeurtenissen – conventies, protest en onrust, meerdere debatten, de ziekte en het herstel van de president van Covid-19 – de race grotendeels stabiel lieten, betekent dat Biden’s kans op overwinning aanzienlijk is toegenomen, zelfs als zijn peilingskans niet. Trump heeft een duidelijk pad om te winnen , maar het is niet bijzonder waarschijnlijk.

Aan de andere kant zeggen de super bullish kansen van The Economist voor Biden dat de kans dat Trump wint 4 procent is , of ongeveer net zo waarschijnlijk als Steph Curry die een vrije worp mist – een zeldzame gebeurtenis, maar zeker iets dat gebeurt. FiveThirtyEight geeft Biden ongeveer 11 procent kans; als iemand je vertelde dat een bepaald restaurant 11 procent van zijn klanten voedselvergiftiging heeft veroorzaakt, zou je daar waarschijnlijk niet eten. In niet-verkiezingsscenario’s zou het soort kansen waarmee Trump wordt geconfronteerd, worden opgevat als een behoorlijke hoeveelheid risico.

De landelijke peilingen laten een sterke voorsprong van Biden zien

Meer dan een dozijn nationale enquêtes werden donderdag vrijgegeven, allemaal met Biden voorop en gemiddeld iets in de hoge enkele cijfers.

Zijn beste resultaat kwam van de USC Dornsife tracking poll (die een ietwat onorthodoxe methodologie heeft) en registreerde een gigantische voorsprong van 12 punten. Trump’s beste poll kwam van Rasmussen, die steevast Republikeinse resultaten oplevert en Biden nog steeds 1 punt hoger laat zien.

Al met al laat het ongewogen nationale gemiddelde van RealClearPolitics Biden zien met 7,8 punten. Cruciaal is dat Biden in dat gemiddelde meer dan 50 procent is – dus zelfs als elke onbesliste kiezer en externe supporter zou besluiten om naar Trump te komen in een wanhopige pro-malarkey-golf, zou Biden nog steeds de leiding hebben.

Opmerkelijk is dat er tijdens de hele campagne in wezen geen kans is geweest dat Trump daadwerkelijk meer stemmen won dan zijn tegenstander, en dat blijft zo aan de vooravond van de verkiezingen. Maar het zijn de staten die ertoe doen, en in de staten is de race hechter.

Biden heeft een gezonde voorsprong in Pennsylvania

De meest waarschijnlijke “omslagpunt” -staat – degene die doorslaggevend zou kunnen zijn als de verkiezingen dichtbij zijn – is Pennsylvania. En de peilingsgemiddelden daar zijn dichterbij.

RealClearPolitics zegt dat Biden 4,3 punten gestegen is , wat een gezonde voorsprong is, maar pollingfouten van die schaal gebeuren. Het laatste RCP-gemiddelde voor Pennsylvania in 2016 liet Clinton echter met 1,9 punten stijgen. Trump won met 0,7 punten, voor een totale pollingfout van 2,6 punten. (Het gewogen peilingsgemiddelde van FiveThirtyEight geeft Biden momenteel een stijging van 5,2 punten.)

Met andere woorden, als je denkt dat opiniepeilers helemaal niets hebben gedaan om de methodologische problemen op te lossen die vier jaar geleden de swing-state peilingen teisterde en dat een fout van dezelfde omvang zal terugkeren, dan zou Biden nog steeds Pennsylvania winnen en dus vrijwel zeker de verkiezing.

En de twee meest recente opiniepeilingen voor Biden – +7 van Quinnipiac University en +5 van een firma genaamd Citizen Data die niet zo bekend is – waren eigenlijk beter voor hem.

Dan zijn er nog een aantal andere staten waar Biden een voorsprong heeft, maar over het algemeen een kleinere.

Biden heeft kleinere leads in de andere slagvelden

Volgens de cijfers hoeft Biden zonder twijfel Pennsylvania niet te “winnen”.

Uit opiniepeilingen blijkt dat hij bescheiden aanwijzingen heeft in North Carolina, Georgia, Florida, Arizona en zelfs Iowa, dus zelfs een belangrijke staat als Pennsylvania van het bord halen is niet het einde van het verhaal. Maar zijn leads in al deze staten zijn kleiner – 1,4 in Florida, bijvoorbeeld, en slechts 0,7 in North Carolina.

Als blijkt dat de peilingen slecht zijn in Pennsylvania, is een waarschijnlijk scenario dat ze overal waren uitgeschakeld, en Trump wint tenslotte. Dat komt omdat hoewel polling-fouten willekeurig zijn, grote polling-fouten van plaats tot plaats kunnen worden gecorreleerd. Als je blanke kiezers zonder universitair diploma onderbemonstert, zoals veel opiniepeilers deden in de cyclus van 2016, eindig je ze overal te onderbemonsteren, dus elke staat waar die kiezers een groot deel van de bevolking uitmaken, geeft op dezelfde manier een fooi.

Maar het is ook niet uitgesloten dat een polling-fout de ene kant op zou kunnen gaan in Pennsylvania en de andere kant op in een demografisch ongelijke staat als Arizona of North Carolina.

En in North Carolina kreeg Biden het laatste goede nieuws van de zeer gewaardeerde New York Times-peiling , die hem 3 punten opleverde , terwijl Citizen Data hem 7 punten opleverde . In Arizona daarentegen was de meest recente enquête een Rasmussen-peiling met Trump 4 , hoewel op woensdag een gerenommeerde Latino Decisions-peiling Biden 5 had gestegen .

Het basisplaatje, wat we echt het hele jaar hebben gezien, is dat je absoluut liever in de schoenen van Biden zou staan. Maar de kans op een overwinning van Trump, hoewel niet groot, is ook niet groot genoeg om zonder meer te negeren. Aan de andere kant kunnen liberale angst en conservatieve bonzen op de borst het feit verhullen dat fouten in beide richtingen kunnen gebeuren.

Biden zou kunnen winnen in een aardverschuiving

Biden hoeft Texas absoluut niet te winnen om de verkiezingen te winnen, wat goed nieuws voor hem is, want de laatste peilingen hebben hem allemaal de staat laten verliezen – hetzij met 4 punten of met slechts 1 . Op 26 oktober was er een Data for Progress-peiling die hem 1 punt liet zien , maar dezelfde dag had de New York Times hem 4 punten .

De grotere betekenis van dit alles is dat de leiding van Trump in Texas in feite kleiner is dan die van Biden in Pennsylvania.

Met andere woorden, hoewel het zeker mogelijk is dat Trump de kansen trotseert en wint, is het meer mogelijk dat Biden een aardverschuivende overwinning behaalt met een schokkend blauw Texas-scenario. Dit zou vrijwel zeker ook het vegen van Florida, Georgia en North Carolina met zich meebrengen, en waarschijnlijk ook Iowa en Ohio. Inderdaad, FiveThirtyEight denkt dat het iets waarschijnlijker is dat Biden Alaska zal winnen dan dat Trump de verkiezingen zal winnen.

Dat betekent niet dat een van beide uitkomsten waarschijnlijk is (hoewel de gecombineerde waarschijnlijkheid dat het een of het ander gebeurt meer dan 25 procent is), maar het is een herinnering dat er onzekerheid bestaat in alle richtingen. Maar voorlopig bevestigt de vlaag van peilingen van de afgelopen week grotendeels wat er al die tijd waar is geweest voor deze race – Biden is op en het Electoral College helpt Trump, maar niet genoeg om hem te redden, tenzij de peilingen verkeerd zijn.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments