‘Red Mirage’: het ‘verraderlijke’ scenario als Trump een vroege overwinning verkondigt

‘Red Mirage’: het ‘verraderlijke’ scenario als Trump een vroege overwinning verkondigt

31 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

De situatie kan zich ontwikkelen als de president lijkt te leiden op verkiezingsavond voordat alle stemmen zijn geteld – en voor sommige functionarissen is het te realistisch voor woorden

>De scenario’s voor hoe een verkiezingsramp zich volgende week in de Verenigde Staten zou kunnen ontvouwen, omvatten rechtszaken, verloren stembiljetten, gewapende opstanden en andere mogelijke crises in duizenden lokale rechtsgebieden op 3 november.

Maar er is één veel eenvoudiger scenario voor chaos tijdens de verkiezingsnacht, waarbij één adres centraal staat, dat volgens veel analisten een van de meest plausibele is.

Het scenario kan worden afgewend, zeggen verkiezingsfunctionarissen, door het publiek er meer bewust van te maken – en door waakzaam te zijn voor zorgvuldig gerichte leugens die Donald Trump al is begonnen te vertellen.

Bekend als de “rode luchtspiegeling”, zou het scenario zich kunnen ontwikkelen als Trump laat op de verkiezingsavond de leiding lijkt te hebben in de presidentiële race en de overwinning bekendmaakt voordat alle stemmen zijn geteld.

De rode luchtspiegeling “klinkt als een superschurk, en het is net zo verraderlijk”, zegt de voormalige huisvestingssecretaris van Obama, Julían Castro , in een video die deze week is opgenomen als een openbare aankondiging aan de kiezers.

“Op verkiezingsavond is de kans reëel dat uit de gegevens blijkt dat Republikeinen vroegtijdig de leiding hebben, voordat alle stemmen zijn geteld. Dan kunnen ze doen alsof er iets sinisters aan de hand is wanneer de telling in het voordeel van de Democraten verandert. “

In het scenario wordt de overwinning van Trump herhaald op het conservatieve tv-netwerk Fox News en door machtige Republikeinen in de VS. Tegen de tijd dat de definitieve resultaten aantonen dat Joe Biden in feite het presidentschap heeft gewonnen, misschien dagen later, is het echte verkiezingsresultaat meegesleurd in een maalstroom van desinformatie en chaos.

Voor sommige ambtenaren is het scenario te realistisch voor woorden. Een mogelijke meerdaagse vertraging bij het tellen van stemmen wordt verwacht in Philadelphia, waarvan de overwegend democratische stemmen cruciaal zijn voor Biden om te winnen in Pennsylvania, momenteel de staat die volgens de quants het meest waarschijnlijk is om de verkiezingen op de een of andere manier een fooi te geven.

Na het tellen van slechts 6.000 stembiljetten bij afwezigheid bij de verkiezingen van 2016, verwacht de stad Philadelphia , waar de Republikeinen zeven tegen één in aantal overtreffen, dit jaar maar liefst 400.000 stembiljetten te ontvangen en te tellen, terwijl de pandemie van het coronavirus woedt.

Lees ook:  Meghan Markle wil president van Amerika worden

Al die stembiljetten zullen worden geteld in het spelonkachtige congrescentrum van de stad in Arch Street, te beginnen om 7 uur op de dag van de verkiezingen, door een leger van stembureaus, waaronder veel nieuwe rekruten, met behulp van recent aangekochte apparatuur.

Het uitstel waarvan de functionarissen weten dat het nodig zal zijn om het tellen te voltooien, zou genoeg tijd kunnen zijn voor Trump om twijfel te zaaien over het resultaat, een inspanning die de president al is begonnen.

“Er gebeuren slechte dingen in Philadelphia”, zei Trump tijdens het eerste presidentiële debat in september, waarschuwend voor “tienduizenden stembiljetten die worden gemanipuleerd” en “mijn volk aansporen” om stembureaus zorgvuldig te bekijken, ondanks dat er geen bewijs is van wijdverbreide fraude in Amerikaanse verkiezingen.

Huidige en voormalige ambtenaren en activisten van Pennsylvania zeggen dat het tegengif voor de “rode luchtspiegeling” net zo eenvoudig is als het scenario zelf.

Het publiek moet begrijpen, zeggen deze functionarissen, dat Philadelphia de verkiezingsuitslag in de nacht van 3 november niet zal kunnen rapporteren, en misschien dagen daarna niet zal kunnen doen als gevolg van de buitengewone omstandigheden die de pandemie heeft veroorzaakt.

Op zijn beurt zal de golf van Democratische stemmen uit Philadelphia, wanneer ze landen, waarschijnlijk de perceptie creëren van een enorme omslag in de staat naar Biden. En tot slot zou die schommel groot genoeg kunnen zijn om een ​​voorsprong uit te wissen die Trump zou kunnen opbouwen in landelijke graafschappen elders in de staat – om Pennsylvania van ‘rood’ in ‘blauw’ te veranderen – en om mogelijk over de hele verkiezingen te beslissen.

“Op 3 november om middernacht worden niet alle stemmen geteld”, zei Tom Ridge, een voormalige Republikeinse gouverneur van Pennsylvania en minister van Binnenlandse Veiligheid onder George W Bush, die Trumps “absoluut verachtelijke gedrag en retoriek” over de verkiezingen afkeurt.

“Vanwege Covid-19 zullen er miljoenen mail-in-stemmen zijn die het enkele dagen zal kosten om te tellen,” zei Ridge in een telefonisch interview. “Een van de manieren om het angstniveau te verminderen, is door Amerikanen aan die realiteit te herinneren en op te roepen tot vrede en geduld, zodat elke stem kan worden geteld.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet bloedstollende aan het red-mirage-scenario is voor sommige analisten dat sommige aspecten ervan meer op een zekerheid lijken dan op een scenario.

“Mensen moeten weten dat er op de verkiezingsavond geen uitslag zal zijn”, zegt Lisa Deeley, voorzitter van een uit drie leden bestaand panel van stadscommissarissen in Philadelphia dat de verkiezingen leidt. ‘Dus mensen gaan naar bed en we zullen niet klaar zijn met tellen. Maar we zullen continu werken, de hele nacht door, om ervoor te zorgen dat we die telling zo snel en nauwkeurig krijgen – we zullen nauwkeurigheid niet opofferen voor snelheid. “

Lees ook:  Krijgt Nederland een basisinkomen?

“De sleutelterm is ‘verkiezingsweek'”, zei Patrick Christmas, beleidsdirecteur van de onpartijdige organisatie van het Comité van Zeventig in Philadelphia. “Er zal hier geen verkiezingsdag meer zijn.”

Hoe plausibel het ook is, er zijn ook veel redenen waarom een ​​”rode luchtspiegeling” -scenario zich misschien niet ontvouwt. Biden zou de race eerder op de verkiezingsavond kunnen uitstellen met een overwinning in een belangrijke slagveldstaat als Florida. Of Biden zou de staat Pennsylvania kunnen winnen, waar hij 6 punten voorstaat in opiniepeilingen, zonder de laatste 200.000 stemmen uit Philadelphia nodig te hebben.

Als alternatief zou een “rode luchtspiegeling” voor Trump zich elders in het land kunnen ontwikkelen, buiten Philadelphia – overal waar een grote stad in een zwaaiende staat, van Milwaukee tot Miami tot Cleveland, uiteindelijk veel tijd nodig heeft om resultaten te rapporteren.

Maar de enorme taak waarmee Philadelphia wordt geconfronteerd bij het tellen van een ongekend aantal post-in-stembiljetten en het observeren van sociale afstand en andere maatregelen om het coronavirus te verzachten, betekent dat de stad zich op een uniek moeilijke plek bevindt.

Om het leven van de verkiezingsfunctionarissen in Philadelphia moeilijker te maken, werden de onderhandelingen vorige week afgebroken tussen de door de Republikeinse leiding geleide wetgevende macht van de staat en de democratische gouverneur om de verwerking van de post-in-stembiljetten mogelijk te maken – wat betekent dat de stembiljetten uit hun enveloppen worden gehaald en ze glad worden gestreken om in de telmachines te worden gestopt. – vóór de verkiezingsdag zelf.

Florida biedt weken voor een dergelijke vroege verwerking, net als North Carolina, Arizona en andere staten op het slagveld, waardoor die staten de resultaten onmiddellijk op de verkiezingsavond kunnen rapporteren. Wisconsin, een ander belangrijk slagveld, kent geen vroege verwerking, terwijl Michigan slechts één dag toestaat voor vroege verwerking.

“Het is erg triest voor mij, het is erg verontrustend, dat de politieke partijen het hierover niet eens konden worden”, zei Ridge, die betrokken is bij twee tweeledige organisaties om de stemming veilig te stellen, Vote Safe en de National Council for Election Integrity.

Lees ook:  Het probleem Kasja Ollongren

In het congrescentrum van Pennsylvania in het centrum van Philadelphia liggen de stembiljetten voor mail-in al ter plaatse, achter slot en grendel, wachtend op de verkiezingsdag.

Stipt om 7 uur ‘s ochtends beginnen ambtenaren de stembiljetten in nieuwe extractiemachines te sturen die zuignappen gebruiken om de buitenste enveloppen van de stembiljetten te openen, zodat ambtenaren een binnenste privacy-envelop met het stembiljet kunnen verwijderen. Dan moet het stembiljet weer door de extractiemachine gaan. Vervolgens moet het stembiljet worden gladgestreken en vervolgens door een telmachine worden gevoerd.

Veel vertegenwoordigers van elke partij zullen in het congrescentrum worden toegestaan ​​om het proces te observeren, maar regelingen voor media om binnen te zijn, zijn opgeschort. Elk stembiljet waarvan de geldigheid wordt betwist – misschien omdat de kiezer heeft nagelaten de binnenste envelop te gebruiken, wat een zogenaamd ‘naakt’ stembiljet oplevert – moet door commissarissen worden beoordeeld in een proces dat niet publiekelijk is beschreven.

“Er zijn uitdagingsrichtlijnen die worden uiteengezet in de verkiezingscode van de staat, en we zullen die richtlijnen volgen”, zei Deeley.

Sommige verkiezingswaarnemers vrezen dat de aanwezigheid in de hal van Trump-supporters een kans op verwoesting zou kunnen creëren – vooral met betrekking tot bezorgdheid over het coronavirus – die de operatie zou kunnen onderbreken op een manier die Trump in staat zou kunnen stellen zijn beweringen over fraude in Philadelphia te versterken.

Deeley zei dat verkiezingsfunctionarissen voorbereid waren op pogingen om met de verkiezingen te knoeien.

‘Er is beveiliging in het congrescentrum,’ zei ze, en ze wees op verklaringen van de officier van justitie van Philadelphia, Larry Krasner, dat de stad bereid was om verkiezingswangedrag te vervolgen.

“Hij kondigde aan dat hij klaar is om te vertrekken, en dat zal niet worden toegestaan ​​op de verkiezingsdag in Philadelphia.”

Bij elke verkiezing vertrouwen kiezers hun buren die zich vrijwillig aanmelden als opiniepeilers toe aan het tellen van de verkiezingsresultaten, en dat vertrouwen is dit jaar net zo goed geplaatst als in voorgaande jaren, wat Trump ook zegt, zei Ridge.

“Het is ondoorgrondelijk en onpresidentieel dat hij suggereert dat deze lokale functionarissen opzettelijke, opzettelijke, massale fraude zouden plegen om het proces in diskrediet te brengen of te delegitimeren,” zei Ridge.

“We zijn hopelijk begonnen met het inenten en voorlichten van Amerikanen over de noodzaak van geduld, zodat elke stem kan worden geteld.”Comments

comments