4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Studie: Trump-rally’s zijn mogelijk verantwoordelijk voor naar schatting 700 Covid-19-doden

trump

Aanhangers van president Donald Trump wonen een Make America Great Again-rally bij terwijl hij campagne voert op Orlando Sanford International Airport in Sanford, Florida, 12 oktober 2020. SAUL LOEB / Getty Images


 7 total views,  3 views today

De president is een superspreader.

Een studie uitgevoerd door vier economische onderzoekers van Stanford University heeft vastgesteld dat 18 Trump-campagnebijeenkomsten, waarvan het grootste deel plaatsvond in de afgelopen zomer, ‘uiteindelijk leidden tot meer dan 30.000 bevestigde gevallen van COVID-19’ en ‘ waarschijnlijk tot meer dan 700 doden . “

De studie onderzocht 18 provincies die Trump-bijeenkomsten organiseerden in locaties zoals Tulsa, Oklahoma; Phoenix, Arizona; en Winston-Salem, North Carolina, gehouden tussen 20 juni en 22 september. Vervolgens vergeleek het het percentage post-rally Covid-19-infecties in de gastlandschappen met dat van vergelijkbare provincies die geen bijeenkomst organiseerden. De opkomst bij individuele bijeenkomsten varieerde, maar Trump trekt vaak duizenden supporters naar deze evenementen.

“Voor de overgrote meerderheid van de provinciale matching-procedures die we toepassen,” schreven de auteurs, “impliceert onze schatting van het gemiddelde behandelingseffect over de achttien rally’s dat ze de daaropvolgende bevestigde gevallen van COVID-19 met meer dan 250 per 100.000 inwoners hebben verhoogd.” De onderzoekers – B.Douglas Bernheim, hoogleraar economie aan Stanford, en Stanford-studenten Nina Buchmann, Zach Freitas-Groff en Sebastián Otero – extrapoleerden dat cijfer naar de hele steekproef en concludeerden dat de rally’s leidden tot duizenden nieuwe infecties en, waarschijnlijk honderden doden.

Zoals de auteurs erkennen, is het niet eenvoudig om te proberen precies te bepalen hoeveel infecties het gevolg waren van een Trump-rally (of een ander potentieel superspreader-evenement). Factoren zoals of de bijeenkomst binnen of buiten wordt gehouden, of een groot aantal geïnfecteerde mensen aanwezig was, of de aanwezigen maskers droegen en “de verspreiding van besmette personen onder de deelnemers aan de bijeenkomst” kunnen allemaal leiden tot enorm verschillende besmettingspercentages.

Evenzo, terwijl de auteurs schatten dat de zomerbijeenkomsten van Trump tot meer dan 700 doden leidden, merken ze op dat die sterfgevallen ‘niet noodzakelijkerwijs onder de aanwezigen’ vielen. Een rallyganger kan bijvoorbeeld besmet raken met een milde zaak, maar diezelfde rallyganger kan het virus aan zijn vrouw geven, die het aan een collega geeft, die het aan zijn zus geeft, die overlijdt aan Covid-19.

Desalniettemin suggereren de gemiddelde verschillen tussen het aantal besmettingen in provincies waar Trump-bijeenkomsten worden gehouden en de besmettingspercentages in andere, vergelijkbare provincies dat ten minste enkele van de campagnegebeurtenissen van Trump supergebeurtenissen waren, mogelijk verantwoordelijk voor honderden verloren levens.

Eerder deze maand waarschuwde Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, dat Trump ” om problemen vroeg ” door massale politieke bijeenkomsten te organiseren, aangezien het aantal Covid-19-infecties stijgt. Maar de waarschuwing van Fauci lijkt de president niet te hebben afgeschrikt, die naar verluidt van plan is om in de laatste drie dagen van de 2020-campagne 14 bijeenkomsten te organiseren.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments