Trump komt met Samenzweringstheorie dat artsen opzettelijk te veel COVID patiënten dood om te profiteren van het virus

Trump komt met Samenzweringstheorie dat artsen opzettelijk te veel COVID patiënten dood om te profiteren van het virus

31 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl Trump Covid-19 bagatelliseert, vestigt de VS een wereldrecord voor meer besmette gevallen.

Op vrijdag 30 oktober meldden de VS 98.859 nieuwe Covid-19-gevallen op één dag – meer dan enig ander land op enig moment tijdens de pandemie .

Op dezelfde dag, tijdens een bijeenkomst in Waterford Township, Michigan, zei president Donald Trump tegen de supporters: “Je leeft met [het coronavirus] en je weet wat je moet doen – we begrijpen het nu, je moet het begrijpen. Maar we maken die mooie wending, en de vaccins komen eraan. “

Trump heeft de ernst van het coronavirus lang gebagatelliseerd , een gewoonte die heeft bijgedragen aan de strijd van het land om het aantal besmettingen te verlagen. Maar zijn ontkenning is bijzonder schrijnend in het licht van het totale aantal gevallen van vrijdag dat het wereldrecord voor de meeste gevallen op één dag heeft neergezet, waarmee het India’s eendaagse record van 97.894 gevallen in september werd overtroffen . Vrijdag is de vijfde keer in de afgelopen acht dagen dat de VS meer nieuwe gevallen heeft gemeld dan het vorige record van 75.687 gevallen, dat teruggaat tot juli.

No Title

Trump thinks the fact that only 3 percent of ER visits are for Covid is evidence of his “relentless efforts” pic.twitter.com/8dzh0bULk6

Trump heeft ten onrechte beweerd dat de VS alleen meer gevallen ziet omdat ze meer testen. Zoals Aaron Rupar van Vox heeft uitgelegd, als dit waar zou zijn, zouden de totalen en testtotalen in dezelfde mate stijgen – in werkelijkheid zijn de gevallen bijna vier keer zo snel gestegen als die van testen in de afgelopen weken.

Met slechts enkele dagen tot de presidentsverkiezingen van 2020, tikte de VS donderdag meer dan 9 miljoen gevallen , en het voortschrijdende zevendaagse gemiddelde in de VS is boven het vorige hoogtepunt gestegen. Met 79.833 gevallen per dag is het een voorproefje van wat er nog kan komen als de VS de winter ingaan.

In Wisconsin, waar Trump zich vrijdag verzamelde, waarschuwde gouverneur Tony Evers: “Er is geen manier om het te verzachten, we worden geconfronteerd met een urgente crisis en er is een onmiddellijk gevaar voor u en uw gezin.” Volgens CNN was begin deze week 84 procent van de ziekenhuisbedden in de staat vol , met nog steeds stijgende ziekenhuisopnames.

In totaal zijn er in de VS bijna 230.000 mensen omgekomen sinds het begin van de pandemie, en het aantal sterfgevallen stijgt.

“We staan ​​op het punt een donkere winter in te gaan”

Hoe erg de huidige Amerikaanse uitbraak er ook uitziet, de zaken zullen vrijwel zeker erger worden.

Epidemiologen hebben lang gewaarschuwd dat de wintermaanden, wanneer sociale distantiëren zeker moeilijker zal worden naarmate meer mensen binnen blijven, tot de ergste van de pandemie tot dusver kunnen behoren. In een interview op vrijdag waarschuwde dr. Anthony Fauci, de grootste deskundige op het gebied van infectieziekten in het land, dat de huidige cijfers “tamelijk onaanvaardbaar” zijn.

“We bevinden ons in een precaire positie in de komende weken tot maanden”, vertelde Fauci aan SiriusXM.

Lees ook:  De echte diepe staat is Trump

Zoals Vox-verslaggevers Umair Irfan, Julia Belluz en Brian Resnick deze week uitlegden , zijn ziekenhuisopnames en sterfgevallen – die nu al toenemen – achterblijvende indicatoren. Dit betekent dat hoewel ze momenteel minder catastrofaal lijken, de totalen van de casus suggereren dat over een paar weken zowel het aantal ziekenhuisopnames als het sterftecijfer waarschijnlijk sterk zal toenemen. Als het virus zijn huidige traject voortzet, zouden ziekenhuizen opnieuw overweldigd kunnen worden door een toename van het aantal Covid-19-patiënten, en “de winst die artsen hebben behaald bij het behandelen van ernstig zieke patiënten, zou snel ongedaan kunnen worden gemaakt.”

Op donderdag herhaalde de regering van Utah, Gary Herbert, deze waarschuwing in een ontnuchterende reeks tweets. ‘Onze ziekenhuizen kunnen het besmettingspercentage in Utah niet bijhouden’, schreef hij. “Je verdient het om de nare situatie waarmee we worden geconfronteerd te begrijpen.”

No Title

Utah is in a very serious situation. COVID-19 is the most devastating when hospitals are overwhelmed and unable to provide good care to everyone who needs it. We have seen this in Italy. We have seen this in New York. We could see this in Utah if things do not change.

In tegenstelling tot Herbert heeft Trump echter consequent verkeerde informatie verspreid over het campagnespoor over wat komen gaat.

Naast consequent – en ten onrechte – erop aandringen dat de VS ” de hoek omgaat” in de pandemie, heeft Trump ook het feit genegeerd dat het aantal Covid-19-gevallen en sterfgevallen waarschijnlijk te laag is , waardoor vrijdag een samenzweringstheorie wordt verspreid dat artsen opzettelijk te veel doden om te profiteren van het virus.

No Title

“Our doctors get more money if someone dies from Covid. You know that, right? I mean, our doctors are very smart people.” — Trump pushes a baseless conspiracy that greedy American health care workers are overcounting coronavirus deaths pic.twitter.com/fsajGTvvN3

Zowel de Democratische presidentskandidaat Joe Biden als de American Medical Association veroordeelden de opmerkingen van Trump op vrijdag.

“Dokters en verpleegsters gaan elke dag aan het werk om levens te redden”, zei Biden. “Ze doen hun werk. Donald Trump moet stoppen met hen aan te vallen en zijn werk doen. “

In schril contrast met Trump heeft Biden er een punt van gemaakt om tijdens het campagnespoor de nadruk te leggen op volksgezondheidsrichtlijnen , inclusief het gebruik van maskers en sociale afstandelijkheid. Hij wordt ook gewaarschuwd voor de al te ambitieuze beloften van de president over een vaccin .

“We staan ​​op het punt een donkere winter in te gaan”, zei Biden tegen de kiezers tijdens het laatste presidentiële debat eerder deze maand. “En er is geen vooruitzicht dat er voor het midden van volgend jaar een vaccin beschikbaar zal zijn voor de meerderheid van de Amerikaanse bevolking.”

Lees ook:  Iowa Caucus: Fine Art of Losing van de Democratische Partij

Comments

comments