Wie is Sacha Baron Cohen? Hollywood Comic Genius of een eenmans anti-republikeinse hitploeg?

Wie is Sacha Baron Cohen? Hollywood Comic Genius of een eenmans anti-republikeinse hitploeg?

31 oktober 2020 0 Door Indignatie redactie

Nogmaals, een Republikeinse toppoliticus – dit keer Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van Donald Trump – heeft een brede kant gekregen van de acteur van de bekendheid van Borat, Sacha Baron Cohen, en met presidentsverkiezingen op slechts enkele dagen.

De voormalige burgemeester van New York City, Rudy Giuliani, heeft in zijn carrière zeker een beter oordeel gegeven dan degene die hij op 7 juli van dit jaar deed.

Na een parodie-interview met Maria Bakalova, een Bulgaarse actrice die een conservatieve journalist speelt in de nieuwste aflevering van Baron Cohens ‘Borat’-serie, gebruikt Bakalova haar vrouwelijke charmes om Giuliani een hotelkamer binnen te lokken waar hij kort wordt gefilmd met zijn hand in zijn hand. broek terwijl je op bed ligt. Op zijn zachtst gezegd niet de beste beelden. Op dit punt komt Borat het toneel binnen en schreeuwt: “Ze is 15. Ze is te oud voor jou.” (de actrice is 24 jaar oud, maar maakt niet uit). Giuliani legde ondertussen uit dat hij alleen werd betrapt op het verwijderen van de microfoon die hij had gebruikt om het interview af te nemen.

No Title

The Giuliani scene in Borat is a huge nothing. Those who lied about it should be sued. He was tucking in his shirt. Even if he wasn’t, he’s an unmarried man invited to a grown woman’s bedroom. There is no scandal here at all. You shameless lying scumbags pic.twitter.com/KVwInfEGPV

Als Cohen’s komische routine met Giuliani vreemd bekend voorkwam, komt dat omdat hij jaren eerder een iets andere versie ervan gebruikte op weer een godvrezende conservatief, Ron Paul. Cohen, die de rol speelde van een homoseksuele Oostenrijkse modecommentator genaamd ‘Bruno’, bedroog het congreslid uit Texas in een interview waarvan hij dacht dat het over economie zou gaan. In de loop van de discussie geeft een geplande stroomstoring Cohen echter de kans om Paul naar een achterkamer te leiden terwijl de technici de ‘storing’ oplossen. Hier steekt ‘Bruno’ wat kaarsen aan en probeert Paul te passeren, die meteen met zijn team de kamer uit stormt. Dit is wat Sacha Baron Cohen ‘humor’ noemt, wat bijna altijd ten koste gaat van de blanke folk van het viaduct. Daar is niets hatelijks over, toch?

Volgens veel linkse ‘progressieven’ is het tenslotte volkomen acceptabel om Republikeinen aan te vallen, van wie de meesten sowieso blanke supremacisten en dwepers zijn. Maar hoe kan die logica worden ondersteund wanneer de Ku Klux Klan, bijvoorbeeld de belangrijkste haatgroep van Amerika, veel van zijn oorspronkelijke lidmaatschap rechtstreeks uit de gelederen van de Democratische Partij kreeg? Maar ik dwaal af.

Enkele dagen voordat de Giuliani oprichtte, had Cohen een rechtse gebeurtenis neergestort in de staat Washington terwijl hij zich voordeed als een xenofobe countryzanger, waarbij hij de menigte verleidde om mee te zingen met teksten over voormalig president Barack Obama, nationaal gezondheidsexpert Anthony Fauci, en andere ‘maskerdragers’ die geïnjecteerd worden met de ‘Wuhan-griep’. Toen het voor de lokale organisatoren van het evenement snel duidelijk werd dat ze het doelwit waren van een uitgebreide grap, weigerden ingehuurde beveiligingsagenten die Baron Cohen vergezelden naar verluidt hen de stekker uit het optreden te laten trekken. Er gaat niets boven het einde van een grap zijn, praktisch onder schot, toch?

In een andere specifieke scène wordt Cohen, die opnieuw de rol van Borat vertolkt, uitgenodigd als speciale gast bij de Pima County Republican Club. In zijn toespraak voor de leden begint Cohen met het verzoek dat iedereen 10 minuten blijft staan ​​(niet 10 seconden, zoals de emcee beleefd had gevraagd) om respect te tonen voor een denkbeeldig bloedbad waarvan hij zei dat het plaatsvond in zijn ‘geboorteland Kazachstan (voor de goede orde, Sacha Baron Cohen is geboren in Israël en woont in Groot-Brittannië). “

De ‘grap’ was misschien wat beter overgekomen als de meerderheid van het staande publiek niet de leeftijd van een senioren had gehad, terwijl langdurig staan ​​ondraaglijk kan zijn. Blijkbaar drong dat echter nooit tot Cohen door, die de groep zelfs opnieuw liet beginnen toen hij zei dat iemand ‘geluid maakte’. Hilarisch! Dus wat probeerde Cohen precies te bewijzen met deze kinderlijke grap, en vele anderen vinden het leuk? Was het zo dat conservatieve Amerikanen zo naïef zijn dat ze gehoorzaam zouden staan ​​om de dood van onbekende mensen te herdenken die zijn omgekomen in een of ander buitenlands bloedbad omdat hun werd gevraagd? Dit soort hartverscheurende ‘humor’ heeft een grappige manier om Cohen het echte uiteinde van zijn grappen te maken.

Lees ook:  Overheid scheldt schulden gedupeerden toeslagenaffaire kwijt

De vreemde komische timing achter de routines van Cohen

Afgezien van de komische waarde van Cohens werk, dat ik als minder dan te verwaarlozen zou beschouwen, lijkt de ‘komische timing’ van zijn aanvallen op Republikeinen verder te gaan dan louter toeval.

Denk aan de eerder genoemde ‘grap’ over Ron Paul, die begin 2008 werd gefilmd. Was het gewoon toeval dat Cohen probeerde Paul in een zeer compromitterende situatie te betrekken op hetzelfde moment dat de vertegenwoordiger van het Huis uit Texas op zoek was naar de Republikeinse nominatie voor Het voorzitterschap? Bovendien had Paul het bestverkochte boek uit 2009, getiteld End the Fed , geschreven, een meelevend argument voor het beëindigen van de gecompliceerde relatie van Amerika met het Federal Reserve System en zijn “enorme rol in het manipuleren van geld tot onze economische ondergang”, zoals Paul op pagina één schrijft. En wie zou ooit kunnen vergeten hoe Paul voormalig Fed-voorzitter Ben Bernanke kronkeldeonder felle congresvragen over op hol geslagen Fed-uitgaven? Het is duidelijk dat Ron Paul, die werd belasterd toen hij niet ronduit genegeerd werd door de meeste mediakanalen, een reële bedreiging vormde voor het establishment, en in dat opzicht is het op zijn minst de moeite waard om te vermelden dat Cohen besloot zich op zo’n staatsman te richten.

Hetzelfde kan gezegd worden over Rudy Giuliani. Hier is een belangrijke Trump-bondgenoot die wordt onderworpen aan een Borat-stunt in wat misschien wel de meest consequente verkiezingscyclus in de geschiedenis van de VS is. Maar wat nog belangrijker is, de voormalige burgemeester van New York City zit op een ware schat aan e-mails en foto’s van Hunter Biden, die de reguliere media en Big Tech-bedrijven uit de weg gaan om te verdwijnen. Nogmaals, ongelooflijke komische timing van Sacha Baron Cohen.

Overigens zat Trump zelf in 2003 voor een interview met Cohen, toen in de rol van ‘Ali G’, maar de discussie eindigde razendsnel.

Gevraagd naar de scène, zei Trump : ‘Ik weet niet wat er is gebeurd. Maar jaren geleden, weet je, probeerde hij me op te lichten. En ik was de enige die nee zei. Dat is een nepmens. En ik vind hem niet grappig. Ik weet niets van hem, behalve dat hij me probeerde op te lichten. Hij kwam binnen als een BBC – Brits omroepanker. “

Trump concludeerde: “Voor mij was hij een engerd.”

Hoewel het moeilijk te zeggen is hoeveel mensen de mening van Trump over de Engelse acteur delen, zou het moeilijk zijn om te beweren dat Sacha Baron Cohen geen grote hond heeft in de Amerikaanse politieke scene. Zoveel was tijdens een toespraak van de komiek duidelijk gaf voor een vergadering van de Anti-Defamation League (ADL), waar het moet worden opgemerkt, heeft hij geen poging om een dwaas van zijn gastheren te maken door hen te vragen gedurende 10 minuten in te staan herdenking van een fictief bloedbad in Kazachstan.

In plaats daarvan sprak Cohen over de vrijheden van sociale media, maar niet in een of andere moedige poging om ze groter te maken, zoals je zou verwachten van een openbaar persoon, maar eerder om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken.

Hier is een deel van Cohen’s toespraak, gehouden op 21 november 2019:

“Ik spreek vandaag uit omdat ik geloof dat onze pluralistische democratieën op een afgrond staan ​​en dat de komende twaalf maanden, en de rol van sociale media, bepalend kunnen zijn. Britse kiezers zullen naar de stembus gaan terwijl online samenzweringen de verachtelijke theorie promoten van “grote vervanging” dat blanke christenen opzettelijk worden vervangen door moslimimmigranten. Amerikanen zullen op president stemmen, terwijl trollen en bots de walgelijke leugen van een “Spaanse invasie” bestendigen. En na jaren van YouTube-video’s die klimaatverandering een “hoax” noemen, ligt de Verenigde Staten op schema om zich over een jaar formeel terug te trekken uit de akkoorden van Parijs. “

Cohen bestempelde dit alles als een “riool van onverdraagzaamheid en gemene samenzweringstheorieën die de democratie en onze planeet bedreigen – dit kan onmogelijk zijn wat de makers van internet in gedachten hadden.”

Of het nu toevallig is of niet, Cohens oproepen om het internet te ‘monitoren’ van die lafhartige mensen aan de andere kant van het politieke gangpad die de verkeerde ‘samenzweringstheorieën’ propageren, zijn sneller uitgekomen dan iemand zich had kunnen voorstellen, zoals de New York Post , dat te maken kreeg met een enorme censuuroperatie door de ‘Silicon Six’ (die Cohen identificeerde als ‘Zuckerberg op Facebook, Sundar Pichai bij Google, bij het moederbedrijf Alphabet, Larry Page en Sergey Brin, Brins ex-zus-in- wet, Susan Wojcicki op YouTube en Jack Dorsey op Twitter ”), zou daar zeker van kunnen getuigen.

Dus wie is Sacha Baron Cohen, en waarom richten zijn komische sketches zich altijd op dezelfde groep individuen – de gezworen aartsvijanden van liberalen, de conservatieven – en op de meest kritieke momenten in de Amerikaanse politieke geschiedenis?Lees ook:  Geen carnaval maar ’verkleedfeest’ op Basisschool IKC Carrousel in Zevenaar

Comments

comments