Met nog maar een paar dagen te gaan, zet Trump flink in op Pennsylvania

Met nog maar een paar dagen te gaan, zet Trump flink in op Pennsylvania

1 november 2020 0 Door Indignatie redactie

17 rally’s in 4 dagen: Trump lanceert een slotblitz in de staten die hem in 2016 het presidentschap bezorgen.

Met nog maar drie dagen te gaan tot de verkiezingsdag, gaat president Donald Trump all-in op Pennsylvania, een staat die cruciaal zou kunnen zijn voor zijn kansen op herverkiezing, met een hectische route van snelvuurcampagne-bijeenkomsten.

De president zal zaterdag zijn hele dag in Pennsylvania doorbrengen en zondag terugkeren. In de komende twee dagen zal hij ook North Carolina, Georgia, Florida en een hele reeks Midwestern swing states bezoeken voor in totaal 17 rally’s.

Ondanks een recordaantal nieuwe gevallen van coronavirus in de VS – bijna 99.000 alleen al op vrijdag – waren veel van die bijeenkomsten bomvol, met slechts sporadisch dragen van maskers en niet – bestaande sociale afstandelijkheid . Dit heeft geleid tot bezorgdheid dat de rally’s hebben geleid tot nieuwe infecties en zullen leiden; een nieuwe studie suggereert dat bijeenkomsten die gedurende de zomer en het vroege najaar werden gehouden, hebben geleid tot ten minste 30.000 gevallen en naar schatting 700 doden.

No Title

Another way of looking at this: The President will hold 17 potential super-spreader events in the next few days as coronavirus cases surge across the country. https://t.co/3aSQDIadRh

De enige recente bijeenkomst die op een veiligere manier werd gehouden – een campagnestop op vrijdag in Rochester, Minnesota, waar de democratische gouverneur Tim Walz menigten nodig had om sociaal afstand te nemen – was uiteindelijk veel korter dan het gebruikelijke Trump-evenement, in totaal minder dan een half uur .

Afgezien van de gevaren van de bijeenkomsten van de president, heeft Trump zijn laatste campagnegebeurtenissen gebruikt om een ​​verspreid en door grief geteisterd slotbericht te maken.

Daarin heeft de president uiteengezet over onderwerpen variërend van samenzweringstheorieën over de zoon van de democratisch presidentskandidaat Joe Biden, Hunter Biden – ‘het grootste verhaal ter wereld’ – tot zijn eigen belastinggegevens , die voor het laatst werden verkregen door de New York Times. maand .

No Title

Trump does not sound like a guy anticipating a big victory in 72 hours. His audience in Bucks County isn’t really reacting as he drones on and on. pic.twitter.com/C2Gqf1BWnP

De bijeenkomsten waren ook buitengewoon oneerlijk, zelfs volgens de normen van Trump. Volgens CNN-factchecker Daniel Dale hebben de bijeenkomsten herhaaldelijk leugens over zeven onderwerpen uitgelicht, waaronder onwaarheden over de toestand van de coronaviruspandemie en onjuiste beweringen over kiezersfraude.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Republikeinen krijgen te maken met tegenslagen in de rechtbanken, advocatenkantoor Trump treedt af

Afgezien van de teleurgestelde slotpraat van Trump, onderstreept het hectische tempo van de campagnegebeurtenissen de electorale oplossing waarin Trump zich bevindt met slechts enkele dagen te gaan. Zoals de zaken er nu voorstaan, blijkt uit de meest gerenommeerde opiniepeilingen dat Trump Biden achter zich laat in onmisbare swingstaten – en nationaal.

Als stempatronen de huidige peilingen weerspiegelen, is de weg naar de overwinning van de president dramatisch versmald. Om een ​​overwinning van het Electoral College te behalen, hoeft Trump niet alleen de staten te winnen waar hij Biden met een paar punten achterloopt. Zoals Andrew Prokop van Vox deze week uitlegde , zou Trump ook electorale stemmen moeten ophalen in staten waar polling hem momenteel tussen de 5 en 9 procentpunten laat zien.

Van die staten is Pennsylvania – met zijn 20 verkiezingsstemmen – waar uit de peilingen blijkt dat Biden en Trump het dichtst bij zijn. Het winnen van nieuwe steun in de komende dagen zal er een zware strijd om Trump zijn, maar zijn vijf bijeenkomsten suggereren dat zijn campagne gelooft dat het een strijd is die de president kan winnen.

Trump is in de verdediging terwijl Biden zijn voordeel drukt

Net als Trump besteedt Biden de laatste dagen voor de verkiezingen aan het versterken van de steun in belangrijke staten. Samen met voormalig president Barack Obama bracht Biden zaterdag door in Michigan, dat tot 2016 deel uitmaakte van de ‘blauwe muur’ van de partij in het Electoral College , voordat de toenmalige kandidaat Hillary Clinton de staat verloor met slechts drie tienden van een procent .

Maar de Biden-campagne besteedt ook tijd aan het proberen om staten veilig te stellen die tot voor kort als betrouwbaar Republikeins werden beschouwd.

Kamala Harris, kandidaat voor de democratische vice-president, maakte vrijdag bijvoorbeeld een slag door Texas , waar uit peilingen een nauwe race blijkt . En maandag reist Obama naar Georgië, dat in 1992 voor het laatst op een Democratische presidentskandidaat stemde.

Georgië heeft niet alleen 16 verkiezingsstemmen in de aanbieding, maar de staat herbergt deze cyclus ook twee belangrijke senaatsraces. De Republikeinse zittende David Perdue staat voor een termijn van zes jaar tegenover Jon Ossoff, terwijl de Republikeinen Sen. Kelly Loeffler en Rep.Doug Collins, evenals Democraat Raphael Warnock, de race leiden in een speciale verkiezing om de zetel van de gepensioneerde senator Johnny Isakson te vullen. .

Uit peilingen in Georgië is gebleken dat de presidentiële race bijna net zo krap is als in Texas, en Biden heeft momenteel een kleine voorsprong in het gemiddelde van FiveThirtyEight .

Geen van beide staten staat echter centraal in Biden’s weg naar een overwinning van het kiescollege. In tegenstelling tot Trump heeft hij een breed pad met mogelijke overwinningen in onder meer Arizona, Florida en North Carolina, die allemaal Trump steunden in 2016.

En met nog drie dagen te gaan, heeft de voormalige vice-president ervoor gekozen om een eenvoudige boodschap te benadrukken : “Ik geloof dat deze verkiezing gaat over wie we zijn als natie, wat we geloven, en misschien nog belangrijker, wie we willen zijn”, Biden vertelde de kiezers van Georgië deze week. “Het gaat om onze essentie; het gaat erom wat ons Amerikanen maakt. Het is zo fundamenteel. “Lees ook:  Trump: sancties tegen Turkse ambtenaren, bestraffende tarieven en stop handelsovereenkomsten

Comments

comments