Terrorisme en Franse waarden Zaaien en oogsten?

Terrorisme en Franse waarden Zaaien en oogsten?

1 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Er zijn enkele gruwelijke, verachtelijke moorden gepleegd door moslimextremisten in Frankrijk. Dergelijke moorden moeten worden veroordeeld.

De Franse president Emmanuel Macron speelde de slachtofferkaart en zei dat Frankrijk “niet zal toegeven aan terrorisme”. Maar wanneer het Frankrijk van de 21e eeuw zich bezighoudt met overzeese militarisme, ook wel bekend als staatsterrorisme, op plaatsen met een grote moslimbevolking – plaatsen die Frankrijk nooit hebben aangevallen – zoals Afghanistan, Ivoorkust, Burkina Faso, Tsjaad, Somalië, Libië, Noord-Mali, Irak, Syrië en Jemen, wat valt er dan te verwachten? Is het oké dat Frankrijk zich in het buitenland bezighoudt met militarisme en geen terugslag op Franse bodem verwacht? Moet het Franse terrorisme niet worden veroordeeld?

De omstreden, impopulaire Franse president heeft de gruwelijke moorden aangegrepen om terrorisme aan de kaak te stellen en verdedigde “Franse waarden”, zoals de vrijheid van meningsuiting. [1]

Opnieuw heeft de controversiële publicatie Charlie Hebdo een dodelijke reactie uitgelokt.

De publicatie van cartoons waarin de profeet Mohammed wordt belasterd, zoals elke geïnformeerde persoon gemakkelijk had kunnen voorspellen, heeft tot verhitte moslimprotesten geleid. Deze provocerende cartoons worden verdedigd als vrijheid van meningsuiting. Ik ben er helemaal voor om het recht op vrije meningsuiting te verdedigen. Ik ben geen voorstander van domme spraak, spraak die bedoeld is om een ​​bepaalde groep te kleineren en op te wekken. Ik zou zeker waarschuwen tegen de vrijheid om te zeggen wat men wil, wetende dat dit zal resulteren in geweld en doden.

Maar de Fransen, vooral hun politici, zijn hypocrieten. Als vrijheid van meningsuiting iemand toestaat om één religie aan te vechten, dan moet dat recht om te betwisten voor alle religies worden toegestaan. Neem het geval van de Franse komiek Dieudonné. Hij is acht keer voor de rechtbank veroordeeld wegens het verstoren van het joodse sentiment, en bijgevolg is er een embargo opgelegd door veel plaatsen waar hij normaal zijn beroep zou uitoefenen.

Vele jaren eerder werd professor Robert Faurisson, een extreme scepticus van het typische Holocaust-verhaal, getroffen door gerechtelijke procedures, kreeg hij een boete en verloor hij zijn baan. Is dit respect voor de vrijheid van meningsuiting? Professor Noam Chomsky ondervond een terugslag voor het ondersteunen van de vrijheid van meningsuiting in het geval van Faurisson. Chomsky stelde: “… het is al jaren, ja eeuwenlang een waarheid dat juist in het geval van afschuwelijke ideeën het recht op vrije meningsuiting krachtig moet worden verdedigd; het is gemakkelijk genoeg om de vrije meningsuiting te verdedigen voor degenen die een dergelijke verdediging niet nodig hebben. “[2]

Lees ook:  De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, onthult dat 'diversiteit' voor hem minder Europeanen betekent

Wat betreft Frankrijk dat de vrijheden verdedigt, merkt The Times of Britain op :

De Franse autoriteiten zijn beschuldigd van “gerechtelijke intimidatie” in een vernietigend Amnesty-rapport waarin wordt beweerd dat meer dan 40.000 mensen zijn veroordeeld tijdens de protesten tegen gilet jaune (gele hesjes) en pensioenhervormingen in 2018 en 2019 “op basis van vage wetten” die gericht waren op het beperken van hun recht op vreedzame vergadering en vrijheid van meningsuiting.

De controversiële media-outlet Charlie Hebdo gaat niet over vrije meningsuiting of meningsuiting. Het ontsloeg een cartoonist wegens vermeend antisemitisme. [3] Op het eerste gezicht geeft Charlie Hebdo aan dat islamofobie koosjer is , maar dat judeofobie haram is .

Macron zei: “Frankrijk wordt aangevallen.” [4] Waren Afghanistan, Ivoorkust, Burkina Faso, Tsjaad, Somalië, Libië, Noord-Mali, Irak, Syrië en Jemen niet aangevallen toen de Fransen hun wapens naar deze landen stuurden. ? [5]

EINDNOTEN

  1. Agence France-Presse, ” ‘Nous ne cèderons rien’ sur les valeurs françaises, assure Macron ” TVA Nouvelles , 29 oktober 2020.
  2. Noam Chomsky, ” Some Elementary Comments on The Rights of Freedom of Expression “, verscheen als voorwoord aan Robert Faurisson, Mémoire en défense , 11 oktober 1980.
  3. Zie ” ‘Charlie Hebdo’ condamné pour le licenciement abusif du dessinateur Siné “, Le Monde , 10 december 2009.
  4. “Attentat de Nice – ‘La France est attaquée’, 7 000 militaire militaire, les églises en les écoles sous surveillance: ce qu’il faut retenir des annonces d’Emmanuel Macron” L’Indépendant , 29 oktober 2020.
  5. Merk op dat sommige van deze 21e-eeuwse conflicten nog steeds aan de gang zijn.


Lees ook:  Soros-Hack - Documenten: Het doel van de elites is de politie en de bewakingsstaat steunt Black lives Matter met 33 miljoen

Comments

comments