Maak kennis met de neoliberalen uit het Obama-tijdperk die de staatsregeringen adviseren over de veiligheid van de verkiezingsdag

Maak kennis met de neoliberalen uit het Obama-tijdperk die de staatsregeringen adviseren over de veiligheid van de verkiezingsdag

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Een neoliberale denktank die tot de nok toe gevuld is met nationale veiligheidsfunctionarissen uit het Obama-tijdperk, adviseert overheidsfunctionarissen via officieren van justitie in het hele land over hoe om te gaan met potentieel verkiezingsgeweld.

Vier maanden, hebben ambtenaren in het hele land oorlog gevoerd tegen  de verkiezingen van 2020 door middel van zogenaamde ‘tabletop-oefeningen’ die verschillende resultaten voor de verkiezingswedstrijd voorspelden, nu minder dan 24 uur verwijderd. Georganiseerd door DHS en anderen  sinds februari, zal een van deze scenario’s zich waarschijnlijk morgen afspelen, en één groep in het bijzonder zorgt ervoor dat de staats- en lokale autoriteiten over alle juridische middelen beschikken die ze nodig hebben om het hoofd te bieden aan wat een cruciale belooft te worden – en misschien historisch gewelddadig – Amerikaanse presidentsverkiezingen.

In het hele land bereiden bedrijven zich voor op een herhaling van de chaos die zich tijdens de George Floyd-protesten door het hele land verspreidde. Hout- en bouwmarkten in de grote steden zien een aanzienlijke stijging  van de omzet naarmate andere detailhandelszaken hun etalages dicht timmeren.

In Seattle is de vraag naar multiplex de afgelopen twee weken enorm gestegen. Het nabijgelegen Portland, Oregon, waar de nachtelijke protesten  sinds mei onafgebroken zijn doorgegaan , maakt zich ook op  voor toenemende burgerlijke onrust. De voorbereidingen op staatsniveau gaan echter veel verder dan de bezorgdheid over een paar kapotte ruiten.

Een neoliberale denktank die tot de nok toe gevuld is met nationale veiligheidsfunctionarissen uit het Obama-tijdperk, het Institute for Constitutional Advocacy and Protection (ICAP) in Georgetown Law Center, adviseert sindsdien overheidsfunctionarissen via de District Attorney Offices (DAO) van de staat door het hele land. de zomer. ICAP heeft “cruciale middelen ter beschikking gesteld om lokale overheden en gemeenschapsleden in het hele land te helpen de openbare veiligheid te beschermen” in samenwerking met de Anti-laster League (ADL) en een “coalitie van de leidende advocatenkantoren van het land”, die pro -bono om “wettelijke principes, beste praktijken en creatieve oplossingen voor lokale jurisdicties” aan te bieden om “politiek geweld” het hoofd te bieden volgens  een persbericht van juli.

De juridische directeur van de outfit, Mary McCord, spoorde de oprichting aan van een speciale taskforce om de  ‘onderdrukking van kiezers’ in Philadelphia te bestrijden , om ‘samen te werken met de stadscommissarissen en onze partners op het gebied van wetshandhaving, de overheid en de gemeenschap om ervoor te zorgen dat geen Philadelphian wordt geïntimideerd , misleid, bedreigd of benadeeld bij het uitbrengen van hun stem, ”zoals Philly DA Larry Krasner  begin oktober onthulde .

Pennsylvania zal waarschijnlijk een behoorlijk deel van de burgerlijke onrust meemaken, gezien de cruciale rol die het speelde bij de verkiezingen van 2016 en andere opmerkelijke factoren, zoals het Transition Integrity Project (TIP), dat onlangs werd besproken  door Whitney Webb en Ryan Christian. Maar volgens McCord kunnen andere delen van het land – met name het noordwesten – worden voorbereid op serieuzere problemen. “Er is een groot potentieel voor burgerlijke onrust in Washington [staat]”, als gevolg van het grote aantal paramilitaire eenheden in de regio, vertelde McCord aan In Homeland Security, in een recent artikel over het vooruitzicht dat Gov. Inslee troepen van de Nationale Garde inzet bij de opiniepeilingen.

Ze waarschuwde voor groepen als People’s Rights, dat werd opgericht door antiregeringsactivist Ammon Bundy, die in 2016 de nationale schijnwerpers veroverde toen hij de bezetting leidde van het federale Malheur National Wildlife Refuge in Oregon. De organisatie heeft meer dan 26.000 leden in 15 staten, maar telt Washington als haar grootste bolwerk.

Haar trekker

Washington is – samen met Oregon en Pennsylvania – een van de vijf staten die volgens een zogenaamd  onafhankelijk rapport  dat twee weken geleden werd gepubliceerd door een Amerikaanse non-profitorganisatie het Armed Conflict Location & Event Data Project (Armed Conflict Location & Event Data Project), een van de vijf staten die het risico lopen op verhoogde militie-activiteit rond verkiezingen. ACLED), die net als de landelijke campagne van ICAP, het project ” US Crisis Monitor ” lanceerde om “real-time gegevens te verstrekken over politiek geweld en demonstraties in Amerika” afgelopen juli.

Terwijl deze verschillende verkiezingsveiligheidsprojecten van start gingen, culmineerden de George Floyd-protesten in Seattle met de arrestatie van 30 mensen tijdens de gewelddadige neergang  van de zogenaamde ‘autonome zone’, in wat een van de grootste gevallen van civiele ongehoorzaamheid buiten Minneapolis-Saint Paul.

De democratische burgemeester van Seattle, Jenny Durkan, politiseerde de spanningen toen ze de kant van de demonstranten koos om  de politie te bestraffen in wat nog steeds een touwtrekken is tussen stadsambtenaren  vanwege haar voorgestelde bezuinigingen en inkrimping van de politie, waarvan er veel werden geweigerd door de gemeenteraad in september nadat de onderhandelingen tussen de burgemeester, de politie van Seattle (SPD) en raadsleden mislukten. Vrijdag hebben ze een nieuw plan onthuld  om de financiering van de SPD met 17% te verminderen, aangezien politieagenten  massaal de afdeling verlaten .

Terwijl Durkan politieke kilometers blijft maken  van de aanhoudende kwestie door te weigeren een nieuwe politiechef te benoemen nadat de voormalige politiechef van Seattle, Carmen Best in augustus aftrad, verkeert de rest van Washington in een vergelijkbare staat van onrust, deels als gevolg van de rampzalige tussenkomst  van DHS en fall-out in het nabijgelegen Portland, Oregon, evenals de beruchte banden van die staat met blanke nationalistische ideologen en gewapende milities.

Lees ook:  Progressivisme versus liberalisme

De gouverneur van Washington, Jay Inslee, weigerde te zeggen of de 300 soldaten van de Nationale Garde die zij traint  om zich bij honderden eerder opgeleide Garde-leden te voegen, op de verkiezingsdag zullen worden ingezet. De Amerikaanse advocaat Brian Moran van het westelijke district van Washington bevestigde niettemin dat er “robuuste voorbereidingen” zijn getroffen om “het fundament van onze democratie” te beschermen op 3 november en daarna.

 

Slecht advies

De staat Washington zet hun eenden op een rij voor wat velen zien als een referendum over de ideologische richting van het land. Zeker een gemeenschappelijk thema van elke verkiezingscampagne, maar een die bijzonder gevaarlijk lijkt op dit bijzonder vluchtige moment in de geschiedenis waar diepe politieke verdeeldheid elkaar kruisen met een pandemiecrisis, die op zijn beurt een angstaanjagende vertoning van overheidsmacht en controle van bovenaf over praktisch elk aspect van het normale leven.

De voorbereidingen op staats- en gemeentelijk niveau in Washington daarbuiten zijn aanzienlijk gesteund door ICAP, dat grote hoeveelheden materiaal heeft weggepompt – informatiepakketten, publicaties en rapporten – om ‘onwettig paramilitair gedrag en intimidatie van kiezers te helpen voorkomen’ aan de vooravond van de verkiezing.

Een van deze publicaties  bevat negen opsommingstekens, die beschrijven waar ambtenaren op moeten letten bij het identificeren van “intimidatie van kiezers”. Het document citeert ook meerdere voorbeelden van jurisprudentie en delen van de Amerikaanse code die van toepassing zijn op kwesties als vrijheid van meningsuiting en de beperkingen ervan. In september, het Centrum stak factsheets  over “onrechtmatig milities” in het hele land om alle 50 staten te helpen “voor te bereiden op mogelijke onrechtmatige militie” acties op de peilingen.

vote

NatSec saboteert haviken

McCord’s mening over wat de verkiezingen van 2020 zouden kunnen brengen, zou met een korreltje zout kunnen worden genomen, zo niet vanwege haar centrale rol in de historische verkiezingen van 2016 en de nasleep ervan. McCord was de waarnemend assistent-procureur-generaal voor de nationale veiligheid bij het ministerie van Justitie tussen oktober 2016 – geïnstalleerd door Obama slechts enkele dagen voor de overwinning van Trump – tot april 2017, toen ze vertrok tijdens een van de vroege zuiveringen van de regering, die nog niet waren gevuld. de vacatures bij het DoJ.

Niemand minder dan McCord leidde het onderzoek van het DoJ naar vermeende Russische inmenging bij de verkiezingen en de vermeende banden van de Trump-campagne met Russische oligarchen. Ze was ook een belangrijke speler  in het eerste onderzoek van de FBI naar de Trump-campagne, met de codenaam “Crossfire Hurricane”, en was een van de hooggeplaatste justitiële ambtenaren die de controversiële verlengingen van het FISA-bevel tegen Carter Page bespraken; twee daarvan werden  in januari door het ministerie van Justitie van Bill Barr als ongeldig beschouwd .

De raad van bestuur van ICAP  wordt voorgezeten door een vermogensbeheerder van een beruchte private-equityfirma die banden heeft  met een coronavirus-surveillancesysteem dat wordt ondersteund door Jared Kushner, en aan de faculteitszijde wordt geleid  door John Ashcroft’s hoofdverdedigingsadvocaat, Neal Katyal, die met succes  een uitspraak van een lagere rechtbank heeft aangevochten in het Hooggerechtshof namens de voormalige procureur-generaal, die een wet opschortte die civiele procedures zou hebben toegestaan ​​tegen de voormalige AG van Bush wegens misbruik van “oorlog tegen terreur”.

Andere faculteitsleden, samen met McCord en Katyal, zijn onder meer uitvoerend directeur Joshua Geltzer, voormalig Senior Director voor Terrorismebestrijding bij de National Security Council en lid van de Council on Foreign Relations. Van 2013 tot 2015 diende Geltzer als adviseur van de toenmalige assistent-procureur-generaal voor de National Security Division bij het ministerie van Justitie, John P.Carlin, die in zijn hoedanigheid bij de NSD van het DoJ wordt verdacht  van het verbergen van FISA-misstanden die bewust werden onderzocht  destijds door de inspecteur-generaal om het bevel van Carter Page naar voren te schuiven. Nadat hij stilletjes ontslag had genomen dagen na het indienen van zijn frauduleuze jaarlijkse certificeringen onder Sectie 702 van de FISA Amendments Act, zou Mary McCord John Carlin vervangen.

Afronding van de verkiezingsmedewerkers in de raad van bestuur van ICAP is een voormalig militair van de Israëlische strijdkrachten en afgestudeerd aan de Universiteit van Tel-Aviv, genaamd Arik Ben-Zvi, die ook hoofdcommunicatieadviseur was bij nationale en lokale verkiezingen in Israël, Bulgarije en de Britse Maagdeneilanden. . Ben-Zvi is ook mede-oprichter van t hij Glover Park Group  lobbyen firma, die werd ingehuurd  door de militaire staatsgreep regime van Egypte in 2013 om zijn het bieden te doen in Washington DC Ben-Zvi loopt momenteel Breakwater strategie, die wordt beschreven op zijn eigen website  als “Een adviesbureau voor strategische communicatie en inzichten dat zich richt op het navigeren door veranderingen, crises en de complexe momenten die reputaties maken of breken.”

Over het algemeen is het echter via Mary McCord dat ICAP zijn drive en doel kanaliseert. In april publiceerde ze een opiniestuk  in de Washington Post  waarin ze Trump’s vermeende aansporing tot geweld via sociale media veroordeelde en verklaarde ze ronduit dat de tweets van de president niet als ‘beschermde vrijheid van meningsuiting’ moesten worden beschouwd. McCord gaat zelfs nog verder en suggereert dat de presidentiële tweets volgens de federale wet zelfs een misdaad kunnen vormen.

Ondanks weifelend over het antwoord op die vraag, lijkt McCord meedogenloos in haar streven naar een casus belli die niet alleen de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting rechtvaardigt, maar ook van de openbare vergadering en andere grondwettelijke rechten.

Functiefoto | Het Witte Huis is zichtbaar achter een groot veiligheidshek terwijl geüniformeerde Geheime Dienst- en FBI-agenten in de ochtenduren in Washington op straat voor Lafayette Park staan. Federale en nationale wetshandhavers zijn begonnen met uitgebreide voorbereidingen voor de mogelijkheid van wijdverbreide onrust bij de verkiezingen op de verkiezingsdag. Andrew Harnik | APLees ook:  Wakker worden, Word nu wakker

Comments

comments