Nadat Trump-aanhangers een Biden-bus in Texas hebben omsingeld, opent de FBI een onderzoek

Nadat Trump-aanhangers een Biden-bus in Texas hebben omsingeld, opent de FBI een onderzoek

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Konvooien van Trump-aanhangers zijn in de laatste dagen van de verkiezingen de weg door het land getrokken.

Een karavaan van vrachtwagens en SUV’s onder de vlag van Trump die vrijdag samenkwam in een Biden-campagnebus in Texas, is een vlampunt geworden in het laatste weekend van de campagne van 2020.

De acties van de chauffeurs zijn afgekeurd door Democraten, geprezen door president Donald Trump, en volgens CNN en de Texas Tribune wordt het incident nu onderzocht door de FBI.

De bus reed van Austin naar San Antonio op de Interstate 35, een belangrijke noord-zuidader door Texas, toen hij werd omringd door een konvooi van vrachtwagens en auto’s. Een video van een vrijwilliger van de Biden-campagne toont de voertuigen die de bus omsingelen en bumperkleven op een snelweg in Texas, evenals ten minste één aanrijding, toen een pick-up een SUV raakte die in de volgende rijstrook reed, direct achter de bus.

No Title

These tactics have no place in Texas, my home state, and no place in America.Please vote. Please volunteer this weekend. The future of our democracy is at stake. pic.twitter.com/G0O4yg2vnJ

De Biden-campagne beweerde, volgens CNN , dat er “bijna 100 voertuigen rond de campagnebus” reden en dat deze gedwongen was om van snelwegsnelheden af ​​te remmen tot slechts 20 mijl per uur. Stafmedewerkers belden 911 tijdens het incident, en Texas Democrats annuleerde vervolgens drie evenementen die later op de dag gepland waren vanwege ‘veiligheidsproblemen’.

“Pro-Trump Demonstranten hebben tot ver buiten veilige grenzen escaleerde,” Texas staat Rep. Sheryl Cole, een Democraat lopen voor herverkiezing, getweet .

De Biden-campagne heeft in de laatste dagen van de presidentiële race steeds meer aandacht besteed aan Texas, omdat uit peilingen een nauwe strijd blijkt in de historisch rode staat, die Trump in 2016 met 9 punten won .

Volgens het FiveThirtyEight-opiniepeilingsgemiddelde voor Texas leidt Trump Biden met slechts 1,5 procentpunten, en Kamala Harris, kandidaat voor de Democratische vice-president, reisde vrijdag naar de staat (haar campagnewisseling door de staat stond los van de bustour in de video, volgens de Texas Tribune ) om de democratische basis van energie te voorzien en onbesliste kiezers daar te beïnvloeden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Een zeer Amerikaanse staatsgreep

Trump heeft toegejuicht voor de auto- en vrachtwagenparades – ook in Texas

Trump-voertuigkonvooien – samen met hun naaste familielid, Trump-bootparades – zijn een terugkerend element geworden in de presidentiële race van 2020, met “Trump Train” -evenementen die zondag de weg op gingen in Manatee County, Florida ; Washington, DC ; Houston ; en Louisville, Kentucky , onder andere locaties. Konvooien stopten ook het verkeer op de Garden State Parkway in New Jersey en op de Mario Cuomo- en Whitestone-bruggen in New York .

No Title

I took the Throggs Neck. Heard there was a pileup of chumps on the Whitestone https://t.co/Vbaug6OLjy

Maar het conflict met de Biden-bus in Texas was een escalatie van deze tactieken – een die voortkomt uit de toenemende bezorgdheid over geweld rond de verkiezingen, en aangezien Trump zelf twijfel blijft zaaien over de resultaten .

Zaterdag tweette Trump goedkeurend een video van het incident met het onderschrift “I LOVE TEXAS!” – een maatregel die de wijdverbreide angst voor geweld rond de verkiezingen van 2020 waarschijnlijk niet zal wegnemen. Volgens een peiling van USA Today / Suffolk University, gehouden van 23 oktober tot 27 oktober, is 75 procent van de waarschijnlijke kiezers enigszins of zeer bezorgd over de mogelijkheid van geweld op of na de verkiezingsdag.

En Trump zelf heeft een lange geschiedenis van het verheerlijken van en aanzetten tot geweld. Zoals Fabiola Cineas van Vox onlangs schreef , heeft Trump ‘herhaaldelijk bewezen dat hij geen interesse heeft in het bevorderen van vrede’. Zijn zaterdagse tweet is slechts het nieuwste voorbeeld.Lees ook:  TOCH BEMOEIENIS OPSTELTEN IN WILDERS RECHTSZAAK

Comments

comments