‘Poging tot gerechtelijke staatsgreep in uitvoering’: alarm klinkt als republikeinen van Texas de federale rechter vragen om bijna 130.000 stembiljetten weg te gooien

‘Poging tot gerechtelijke staatsgreep in uitvoering’: alarm klinkt als republikeinen van Texas de federale rechter vragen om bijna 130.000 stembiljetten weg te gooien

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

“Deze rechtszaak is weer een wanhopige en belachelijke poging van extremisten om de wil van het volk te blokkeren en de democratie te verstoren.”

Voorstanders van stemrecht luiden de noodklok en nemen dringende juridische stappen, aangezien een rechtse federale rechter maandagochtend een rechtszaak zal horen van Republikeinen in Texas die bijna 130.000 legaal uitgebrachte stembiljetten in het zwaar democratische Harris County ongeldig willen verklaren, een alarmerende laatste wanhopige truc een waarnemer beschreven als een “poging tot gerechtelijke staatsgreep aan de gang”.

De hoorzitting, gepland om 10.30 uur lokale tijd, komt minder dan 24 uur nadat het Hooggerechtshof van Texas een bijna identieke poging van de GOP verwierp om stembiljetten die zijn uitgebracht via het drive-thru-stemsysteem van Harris County, dat al maanden van kracht is, weg te gooien. als een veiligere stemmogelijkheid te midden van de coronavirus-pandemie.

“Het weggooien van deze stemmen zou overduidelijk onwettig en ongekend zijn. Texanen zijn in recordaantallen verschenen om hun stem te laten horen, en we zullen vechten om ervoor te zorgen dat deze stemmen worden geteld.”
—Andre Segura, ACLU van Texas

“Tien van de 120 locaties voor vroegstemmen in Harris County zijn drive-thru-locaties”, merkte CNN tijdens het weekend op. “Vrijdag waren er bijna 127.000 stemmen uitgebracht via drive-thru, wat neerkomt op bijna negen procent van het totaal aantal uitgebrachte stemmen in de op twee na dichtstbevolkte provincie van het land. Terwijl het stemmen aan de kant van de weg in Harris County beperkt is tot kiezers met een handicap stembureaus, de drive-thru stemlocaties staan ​​open voor alle kiezers. “

De Republikeinse rechtszaak – aangespannen door de rijke conservatieve activist Steven Hotze, staatsvertegenwoordiger Steve Toth en een paar GOP-kandidaten voor het ambt – beweert dat drive-thru stemmen ongrondwettig is omdat alleen de wetgevende macht van de staat de bevoegdheid heeft om wijzigingen aan te brengen in de kieswet. Mark Joseph Stern, verslaggever van de Slate Court, schreef zaterdag laat dat “er zoveel tekortkomingen zijn in het argument van de Republikeinen dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen.”

“De GOP-agenten hebben waarschijnlijk geen stelling om een ​​stemprocedure aan te vechten die het alleen maar gemakkelijker en veiliger maakt om te stemmen”, schreef Stern. “Maar dat terzijde en blik op de verdiensten. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft herhaaldelijk geoordeeld dat de wetgever heeft geen exclusieve bevoegdheid hebben meer dan verkiezingen.”

Lees ook:  De complottheoretici van 9/11 in pro-Trump-media - inclusief de president zelf

‘En toch is er reden om ons zorgen te maken dat de Republikeinen zullen zegevieren, althans in eerste instantie’, waarschuwde Stern. “[Amerikaanse districtsrechter Andrew] Hanen, de federale rechter die toezicht houdt op de zaak, is een hondsdolle partizaan … Het is alarmerend dat hij maandagochtend een hoorzitting in deze zaak had gepland – zonder Harris County zelfs maar de kans te geven om een ​​antwoordbrief in te dienen. is het mogelijk dat Hanen zich haast om een ​​sleutel in de verkiezing van Texas te gooien, waarbij hij beweert een groot aantal stemmen ongeldig te verklaren in een kritieke staat van het slagveld. “

No Title

Texas Republicans have asked a federal judge to throw out 100,000 ballots in Harris County cast through curbside voting. They drew Judge Andrew Hanen, one of the most notoriously partisan Republican judges in the entire federal judiciary. This is alarming. https://t.co/VODOZrCoUF

Namens verschillende kiezers die hun stem uitbrengen met behulp van het drive-thru stemproces, heeft de ACLU van Texas laat op zondag een motie ingediend om in te grijpen (pdf) in de door de Republikeinen geleide rechtszaak, de derde poging van de GOP om meer dan 120.000 stemmen in de sleutel slagveld staat.

Volgens FiveThirtyEight zijn president Donald Trump en de democratische presidentskandidaat Joe Biden nek-aan-nek in Texas , dat in de dagen voorafgaand aan 3 november een recordbrekende vroege stemming heeft gekend .

“Deze rechtszaak is weer een wanhopige en belachelijke poging van extremisten om de wil van het volk te blokkeren en de democratie te verstoren”, zei Andre Segura, juridisch directeur van de ACLU van Texas, in een verklaring . “Het weggooien van deze stemmen zou overduidelijk onwettig en ongekend zijn. Texanen zijn in recordaantallen verschenen om hun stem te laten horen, en we zullen vechten om ervoor te zorgen dat deze stemmen worden geteld.”Lees ook:  ECB huppelkutje Christine Lagarde neuk de burger in z’n aars!

Comments

comments