Terreur in Wenen: meerdere doden na de aanslag op de synagoge (video’s en foto’s) #Vienna #Wien #Schiesserei

Terreur in Wenen: meerdere doden na de aanslag op de synagoge (video’s en foto’s) #Vienna #Wien #Schiesserei

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Blijkbaar heeft zich een aanslag voorgedaan in het centrum van Wenen, zoals verschillende lokale media unaniem berichtten. De achtergrond is echter niet duidelijk. Een politiewoordvoerder zei dat er een operatie gaande was nabij Schwedenplatz.

In Wenen zou maandagavond kort na 20.00 uur een aanslag zijn gepleegd op een synagoge. Meerdere daders zouden de synagoge hebben aangevallen, één zou zichzelf hebben opgeblazen met een explosievengordel.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak met het Oostenrijkse persbureau APA over een terroristische aanslag of een rampspoed. Een politieagent die de synagoge bewaakt, is in levensgevaar, zo meldde de Kronen Zeitung . De politie bevestigde aan OE24 dat er tot nu toe zeven doden zijn gevallen. Een aanvaller zou ook zijn omgekomen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat er een dader was gepakt.

De synagoge bevindt zich in Seitenstettengasse. Er zouden ook schoten zijn afgevuurd op Schwedenplatz, zoals de Weense politie de Standard vertelde . Er circuleren video’s op Twitter om het incident te laten zien.

No Title

Wien #Vienna #Austria #Schisserei pic.twitter.com/K22OXLnQh2

#Vienna #Wien #Schiesserei
Door verschillende bronnen is gemeld dat een van de daders zichzelf heeft opgeblazen , en er is gemeld dat de daders op de vlucht zijn. Tot nu toe zijn er 8 doden en meerdere gewonden gevallen, waaronder een politieagent die in levensgevaar verkeert. pic.twitter.com/q3oGVVOTLT

Lees ook:  Donatie van 2,3 miljoen euro: Bill Gates koopt welwillende rapportage in SPIEGEL

– EHA News – Duits (@eha_deutsch) 2 november 2020

No Title

Yaşanan saldırıya ilişkin amatör çekimler dolaşımda. https://t.co/AAAWENYWYm pic.twitter.com/phlyPlYb7z

De Weense politie schreef op Twitter dat er een “grote politieoperatie” gaande was in het stadscentrum. Veiligheidstroepen zijn bezig het hele gebied af te schermen, zo meldde de Kronen Zeitung .

No Title

Eilt #Aktuell läuft ein größerer Polizeiieinsatz in der #InnerenStadt. Wir sind verstärkt mit unseren Kräften vor Ort. Genauere Umstände werden derzeit erhoben. Sobald wir näheres haben, erfahren Sie es hier.

Ook zouden er meerdere helikopters in gebruik moeten zijn, zo meldt de norm . De politie vroeg de Weners om weg te blijven van openbare plaatsen en lokaal openbaar vervoer en geen foto’s of video’s te delen.

No Title

Shots fired in the Inner City district – there are persons injured – KEEP AWAY from all public places or public Transport – don’t share any Videos or Fotos!

Een Twitter-video zou laten zien hoe de politie op zoek is naar de vermeende aanvallers.

No Title

UPDATE – Hunt for the terrorists underway in #Vienna, #Austria. pic.twitter.com/W3KSSfpLJk

De politie gaf de all-clear volgende meldingen van een gijzeling in een Japans restaurant in het centrum.

Comments

comments