‘Trump vermoordt Amerikanen’: 9 miljoen in Amerikaanse covid gevallen, Stanford-studie koppelt de bijeenkomsten van de president aan de verspreiding van Covid-19

‘Trump vermoordt Amerikanen’: 9 miljoen in Amerikaanse covid gevallen, Stanford-studie koppelt de bijeenkomsten van de president aan de verspreiding van Covid-19

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De analyse koppelt 18 bijeenkomsten aan meer dan 30.000 gevallen en 700 doden, maar omvat geen gebeurtenissen in oktober, toen staten het aantal infecties zagen toenemen.

Toen de Amerikaanse coronavirus-caseload vrijdag negen miljoen overschreed , publiceerden economen van Stanford University een studie die 18 van de herverkiezingsbijeenkomsten van president Donald Trump van 20 juni tot 30 september verbond met meer dan 30.000 Covid-19-infecties en meer dan 700 doden – getallen die dat niet doen inclusief de maand oktober, toen de gevallen landelijk een hoge vlucht namen .

“Onze analyse ondersteunt ten zeerste de waarschuwingen en aanbevelingen van volksgezondheidsfunctionarissen met betrekking tot het risico van Covid-19-overdracht tijdens grote groepsbijeenkomsten, vooral wanneer de mate van naleving van richtlijnen met betrekking tot het gebruik van maskers en sociale afstandelijkheid laag is”, schreef (pdf) Stanford’s B. Douglas Bernheim, Nina Buchmann, Zach Freitas-Groff en Sebastián Otero. “De gemeenschappen waarin Trump-bijeenkomsten plaatsvonden, betaalden een hoge prijs in termen van ziekte en dood.”

De nieuwe studie komt na een analyse die dinsdag is gepubliceerd door de denktank Center for American Progress, waaruit bleek dat de helft van de 22 campagnebijeenkomsten die Trump tussen juni en september hield, werden gevolgd door een toename van Covid-19-infecties op provinciaal niveau. Zoals Common Dreams vrijdag meldde , zijn bezoekers van de recentere herverkiezingsevenementen van de president ook naar het ziekenhuis gebracht met mogelijke onderkoeling en hadden ze medische aandacht nodig voor hittegerelateerde ziekten.

Met minder dan een week tot de verkiezingsdag, zagen de Verenigde Staten vrijdag een recordaantal nieuwe dagelijkse Covid-19-gevallen – 99.321, volgens de wereldwijde tracker van Johns Hopkins University. Ondertussen waren zowel Trump als vice-president Mike Pence op het campagnespoor. De president hield bijeenkomsten in Michigan, Wisconsin en Minnesota, terwijl Pence twee evenementen hield in Arizona.

No Title

‼️NEW: @Stanford University study estimates that 18 Trump rallies-from June 20 to Sept 30-have led to 30,000 #COVID19 cases and 700 deaths.This does not include October.Trump is KILLING Americans.🤬#coronavirus #VoteEarly #VOTEh/t @LincolnsBiblehttps://t.co/V8LVyUVUoK pic.twitter.com/d0CSXCYLLv

Zoals de economen uitlegden: ‘Trump-bijeenkomsten hebben verschillende onderscheidende kenmerken die zich lenen voor dit onderzoek’, waaronder dat ‘er grote aantallen aanwezigen bij betrokken waren. soms in de tienduizenden. Omdat de beschikbare informatie over de incidentie van Covid-19 op provinciaal niveau ligt, zouden de effecten van kleinere bijeenkomsten moeilijker te detecteren zijn met onze methoden. “

Bovendien “is de reeks grote Trump-campagnegebeurtenissen gemakkelijk te herkennen. We weten of en wanneer de Trump-campagne in elke provincie een bijeenkomst heeft gehouden. Deze eigenschap stelt ons in staat onderscheid te maken tussen ‘behandelde’ en ‘onbehandelde’ provincies”, vervolgden de auteurs. “De gebeurtenissen vonden plaats op identificeerbare dagen. Ze kwamen niet terug binnen een bepaalde provincie en strekten zich ook niet uit over meerdere dagen. Met deze functie kunnen we de effecten van individuele bijeenkomsten evalueren.”

“Rally’s waren geografisch niet alomtegenwoordig. Als gevolg hiervan hebben we altijd een rijke reeks onbehandelde provincies die we als vergelijkers kunnen gebruiken”, schreven ze. “In ieder geval tot en met september 2020 was de mate van naleving van richtlijnen met betrekking tot het gebruik van maskers en sociale distantie laag, deels omdat de Trump-campagne het risico op infectie bagatelliseerde. Deze functie verhoogt het risico dat een rally een ‘superspreader-evenement’ zou kunnen worden. . ”

No Title

He didn’t even have to walk out onto Fifth Avenue to “shoot” Americans as promised…and, like cult leader Jim Jones, it’s his own followers who are the victims. So sad. Trump rallies responsible for 30,000 COVID infections and 700 deaths: Stanford study https://t.co/ZqYcllWUgK

No Title

Donald Trump is knowingly killing his constituents. A new Stanford study estimates that 18 Trump rallies have led to 30,000 COVID cases and 700 deaths in America. https://t.co/MiDJ0qd3ig

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBernheim, voorzitter van de economische afdeling van Stanford, sprak met Politico over hun bevindingen:

Bernheim vertelde Politico dat hij hoopt dat de studie beleidsmakers zal helpen begrijpen welke afwegingen er zijn rond het houden van grote openbare bijeenkomsten tijdens de pandemie.

“Er is momenteel een zeer belangrijke discussie gaande over de kosten en baten van lockdowns, restricties, enzovoort”, zei Bernheim. “Het is belangrijk dat het debat wordt geïnformeerd door goede informatie.”

Politico merkte op dat de campagne van de democratisch presidentskandidaat Joe Biden de studie aangreep als bewijs dat Trump de pandemie niet serieus heeft genomen. Zoals Biden-woordvoerder Andrew Bates het verwoordde: “Hij kost zelfs honderden levens en leidt tot duizenden zaken met superspreaderbijeenkomsten die alleen zijn eigen ego dienen.”

No Title

Joe Biden knows that the presidency is the duty to care, and to fight for all Americans – regardless of their politics.Donald Trump doesn’t even care about the very lives of his strongest supporters, let alone anyone else’s. https://t.co/h2VRb6pTpI

Campagne voerde voor Biden in Michigan – waar Trump ternauwernood versloeg 2016 Democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton – voormalig president Barack Obama noemde de Stanford-studie op zaterdag en beschuldigde hem ervan dat als Trump vanaf het begin ‘gefocust was op Covid, de zaken geen nieuwe recordhoogtes zouden bereiken in het hele land. “

No Title

WATCH: @BarackObama hits Trump for his super-spreader rallies:”There was just a study by Stanford University showing that thousands of people are likely to have gotten sick because of these rallies he’s holding.” pic.twitter.com/Sop5PAcT3a

Trump hield zaterdag vier rally’s in Pennsylvania – die hij won in 2016 – en plande er nog vijf voor zondag, ook in staten waar hij Clinton versloeg: Michigan, Iowa, North Carolina, Georgia en Florida. Op maandag heeft Trump nog vijf evenementen gepland: één in North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin, en twee in Michigan.

Hoewel de verkiezingsdag 3 november is, heeft de pandemie – en misschien andere zorgen over de toegang tot de stembus – geleid tot een historische nationale opkomst voor vroege mail-in en persoonlijk stemmen. Door zaterdagavond, had 90.500.000 Amerikanen al geworpen stembiljetten,  volgens Michael McDonald, een professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Florida die de Amerikaanse verkiezingen project loopt. Deskundigen verwachten dat de totale kiezersparticipatie dit jaar voor het eerst ooit meer dan 150 miljoen zou kunnen overschrijden.

Op zaterdag meldden een paar journalisten van de New York Times :

Terwijl de natie een van de meest consequente stemweken van de afgelopen jaren ingaat, met groepen Amerikanen die nerveus zijn over de vraag of hun stembiljetten zullen worden ontvangen en geteld en anderen vastbesloten zijn om hun zorgen over het virus door te drukken om te stemmen, zijn ambtenaren in het hele land toegenomen een woedende poging om verkiezingssystemen te ondersteunen die tot het uiterste gedreven zijn. Ze rekruteren tienduizenden extra stembureaus, werken de klok rond om stembiljetten te verwerken en houden stembureaus laat open om lange rijen te kunnen verwerken.

“Ik ga stemmen alsof mijn leven ervan afhangt”, zei Marilyn Crowder, 60, terwijl ze deze week in een rij een blok lang wachtte op Anna B. Day School in het noordwesten van Philadelphia. De school, een van de 17 locaties voor vroeg stemmen die voor het eerst in Philadelphia zijn geopend, heeft wekenlang rijen kiezers getrokken die verderop in de straat staan.

Voor mevrouw Crowder, een overlevende van kanker, was de pandemie een motiverende factor, evenals wat zij zag als pogingen van Republikeinen om het stemmen moeilijker te maken. ‘Ik voelde me persoonlijk machteloos om er iets aan te doen, behalve wat ik nu doe’, zei ze. ‘En nu voer ik telefoontjes.’

Volgens de Johns Hopkins University waren er zaterdagavond meer dan 9,1 miljoen gevallen van Covid-19 en waren er meer dan 230.000 mensen overleden . Ondanks het nationale dodental en de maandenlange kritiek zei Trump deze week tijdens een gemeentehuis dat er “niet veel” hij anders zou doen als het gaat om de manier waarop zijn regering de pandemie heeft aangepakt.Comments

comments