4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump zegt dat supporters die Biden-campagnebus lastigvielen ‘niets verkeerds deden’

bus

 11 total views,  3 views today

  • FBI onderzoekt incident dat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de veiligheid
  • Konvooien blokkeerden ook het verkeer in New York en New Jersey

Donald Trump en senior Republikeinse leiders zijn doorgegaan met het verdedigen van aanhangers van de president die deelnamen aan een karavaan die vrijdag een Joe Biden-campagnebus op een snelweg in Texas omsingelde en lastigviel.

“Dit verhaal is ONWAAR”, twitterde de president op maandag, de laatste dag voor de verkiezingsdag. “Ze hebben niets verkeerds gedaan.”

De FBI bevestigde dat het het incident aan het onderzoeken was, nadat video’s die op sociale media werden gedeeld, aanleiding gaven tot wijdverbreide bezorgdheid over de veiligheid. Er werd ook bezorgdheid geuit nadat konvooien van Trump-aanhangers zondag het verkeer op snelwegen in New York en New Jersey hadden geblokkeerd.

In Texas onderzocht de politie een auto-ongeluk ter plaatse en getuigen meldden dat sommige leden van de pro-Trump-karavaan gewapend waren. Niemand raakte gewond en noch Biden, noch zijn running mate, Kamala Harris, zat op dat moment in de bus.

Maar het incident was voor de Biden-campagne aanleiding om ten minste twee evenementen te annuleren in een staat waar de peilingen krap blijven, aangezien de Democraten de president ervan beschuldigden supporters aan te moedigen zich in te laten met intimidatie.

De historicus Eric Cervini, die naar Texas was gevlogen om te helpen bij het uitstellen van de stemming, plaatste een video op Instagram waarin een lange rij auto’s met Trump-parafernalia langs de snelweg stond te wachten op de Biden-Harris-bus.

“Deze Trump-aanhangers, van wie velen gewapend waren, omsingelden de bus op de snelweg en probeerden ermee van de weg af te rijden”, schreef hij en voegde eraan toe: “Als historicus die de opkomst van het Derde Rijk bestudeerde, kan ik je vertellen: dit is hoe een democratie sterft. “

Een lokale progressieve activist die op voorwaarde van anonimiteit met de Guardian sprak, zei dat het incident een weerspiegeling was van grotere problemen in het gebied.

“Het is regelrechte pesterijen en intimidatie,” zei ze. “En dan, om te zien dat president Trump ze valideert door hun video te retweeten en te zeggen dat hij van Texas houdt, steunt hij in feite binnenlands terrorisme.”

Over het incident in Texas zei Ronna McDaniel, voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, zondag: “Je wilt zeker geen kwaad. En we zouden andere mensen geen pijn moeten doen. De president zou dat niet onderschrijven. “

Maar Trump sprak positief over de karavaan bij meerdere bijeenkomsten – en kreeg steun van hoge partijfiguren.

Tijdens een late-night-rally in Opa-locka, Florida, voordat Trump het podium betrad, zei de Amerikaanse senator Marco Rubio: “Ik heb gisteren een video gezien van deze mensen in Texas. Heb je het gezien? Alle auto’s op de weg … we houden van wat ze deden.

“Maar hier is wat ze niet weten: we doen dat elke dag in Florida.”

Trump leek te proberen de FBI te ontmoedigen om onderzoek te doen door in een tweet te zeggen: “Naar mijn mening hebben deze patriotten niets verkeerds gedaan.”

Op maandag voegde Trump eraan toe: “Dit verhaal is ONWAAR. Ze hebben niets verkeerds gedaan. Maar de ANTIFA-anarchisten, oproerkraaiers en plunderaars, die zoveel schade en vernietiging hebben veroorzaakt in door de Democraten geleide steden, worden serieus bekeken! “

In tegenstelling tot Texas zijn New York en New Jersey sterk democratische staten, die op de verkiezingsavond vrijwel zeker naar Biden zullen gaan. Maar op zondag vertoonden videobeelden op sociale media voertuigen met pro-Trumpvlaggen die het verkeer op de Whitestone Bridge over de East River in de Bronx, in New York City, blokkeerden.

Lokale media meldden soortgelijke blokkades op de expresstroken van de Garden State Parkway in New Jersey en de Tappan Zee-brug over de Hudson River, die de graafschappen Westchester en Rockland in de staat New York met elkaar verbindt.

De senator van de Democratische staat David Carlucci, die Rockland County vertegenwoordigt, noemde de blokkades “agressief, gevaarlijk en roekeloos” en voegde eraan toe : “We hebben allemaal het recht om steun te betuigen aan een presidentskandidaat, maar we hebben niet het recht om anderen in gevaar te brengen en de wet breken.”

Joe Biden zei zondag in Philadelphia : “We hebben nog nooit zoiets gehad. We hebben tenminste nog nooit een president gehad die het een goede zaak vond. “

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments