Trumps laatste verdediging tegen Covid-19 is een valse aanval op gezondheidswerkers

Trumps laatste verdediging tegen Covid-19 is een valse aanval op gezondheidswerkers

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump zegt dat dokters het aantal Covid-19-sterfgevallen te veel tellen. In werkelijkheid is het dodental waarschijnlijk een lager cijfer.

Jason Miller, een senior campagneadviseur van president Donald Trump, verdedigde de aanvallen van de president op eerstelijnsgezondheidswerkers op ABC’s This Week Sunday – en weigerde Trumps valse beweringen over Covid-19-doden te verwerpen.

No Title

@GStephanopoulos repeatedly presses Jason Miller on Trump’s false claims on doctors and COVID-19: Why does he “repeatedly attack doctors working on the frontlines?” Miller: “I don’t think he was attacking anybody at all.”G.S.: “We all just saw it.” https://t.co/PPoWucYWDV pic.twitter.com/i3VkGcrM4R

Onlangs op het campagnespoor – zoals toen Trump het podium betrad tijdens een demonstratie in Waterford Township, Michigan, nabij Detroit op vrijdag – heeft de president een ongegronde complottheorie gepusht dat ‘onze doktoren meer geld krijgen als iemand sterft aan Covid’, en dat hierdoor verhogen ze het dodental van Covid-19.

No Title

“Our doctors get more money if someone dies from Covid. You know that, right? I mean, our doctors are very smart people.” — Trump pushes a baseless conspiracy that greedy American health care workers are overcounting coronavirus deaths pic.twitter.com/fsajGTvvN3

Er is natuurlijk geen bewijs voor beide delen van die theorie – ofwel dat het aantal doden door Covid-19 in de VS te hoog wordt geteld, of dat medisch personeel dit doet om te profiteren van een pandemie die sinds 1 november meer heeft gedood meer dan 230.000 mensen in de VS.

Maar toen George Stephanopoulos, gastheer van deze week, Miller ronduit vroeg naar de aanslagen, ontkende Miller dat Trump heeft gezegd wat hij zei. Hij weigerde te zeggen of hij dacht dat “dokters Covid-sterfgevallen opblazen voor geld”, en beweerde ten onrechte dat er bewijs was om Trumps leugen te staven, voordat hij uiteindelijk ging over het onderwerp belastingverlagingen, waardoor de vraag van Stephanopoulos onbeantwoord bleef.

De aanval op artsen is geen nieuwe lijn voor Trump . Eind vorige maand, tijdens een bijeenkomst in Waukesha, Wisconsin, draafde hij een soortgelijke lijn uit en vertelde hij zijn aanhangers dat “artsen meer geld krijgen en ziekenhuizen meer geld” voor het melden van patiënten met andere comorbiditeiten die aan Covid-19 sterven als sterfgevallen door het coronavirus.

No Title

Wow — Trump pushes a baseless conspiracy theory that US coronavirus deaths are overcounted because “doctors get more money and hospitals get more money” if they say people died of Covid instead of other co-morbidities they might have pic.twitter.com/9ug2AjoZvA

Trump’s opmerkingen vrijdag werden snel veroordeeld door de American Medical Association. In een verklaring zei AMA-president Susan Bailey: “De suggestie dat artsen – midden in een volksgezondheidscrisis – COVID-19-patiënten te veel tellen of liegen om hun zakken te vullen, is een kwaadaardige, schandalige en volledig misplaatste aanklacht.”

De democratische presidentskandidaat Joe Biden veroordeelde vrijdag ook de opmerkingen tijdens een evenement in St. Paul, Minnesota.

“Dokters en verpleegsters gaan elke dag aan het werk om levens te redden”, zei Biden. “Ze doen hun werk. Donald Trump moet stoppen met hen aan te vallen en zijn werk doen. “

De werkelijke tol van Covid-19 is waarschijnlijk hoger dan bekend

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump de fascistische kunstenaar: hoe de MAGA-menigte wordt gemotiveerd door esthetiek, niet door ideeën

Niet alleen zijn de doktoren die het aantal sterfgevallen door het coronavirus in de VS niet teveel tellen, maar er is ook goed bewijs dat het huidige dodental – dat ongeveer 230.000 bedraagt ​​en gestaag stijgt naarmate het land een derde golf ingaat – in feite een onderschatting is van de werkelijke kosten van het virus.

Een recente preprint-studie door de University of Pennsylvania, Boston University en de Robert Wood Johnson Foundation , gepubliceerd op 2 oktober, analyseert ‘overtollige sterfgevallen’ – het aantal sterfgevallen dat hoger is dan wat in een normaal jaar kan worden verwacht – om een ​​nauwkeuriger beeld te krijgen. foto van de tol van de pandemie.

Volgens Andrew Stokes, hoogleraar wereldwijde gezondheid aan de Boston University, de hoofdauteur van het onderzoek, “kunnen overmatige sterfgevallen een robuustere maatstaf zijn voor de totale sterfte-effecten van de pandemie in vergelijking met directe cijfers van COVID-sterfgevallen. Bovenmatige sterfgevallen omvatten COVID-sterfgevallen die aan andere oorzaken werden toegeschreven, evenals de indirecte gevolgen van de pandemie voor de samenleving. “

De studie concludeerde dat het aantal sterfgevallen door Covid-19 in de VS wellicht met ongeveer 36 procent wordt onderschat – en dat is geen bijzonder controversiële beoordeling. Een nog recentere studie door de Centers for Disease Control and Prevention wees uit dat de VS in de loop van de pandemie bijna 300.000 extra sterfgevallen had geleden.

Sommige van die sterfgevallen maken natuurlijk deel uit van het gerapporteerde dodental, dat ongeveer 221.000 bedroeg toen de studie werd gepubliceerd. Maar hoewel de rest van die 300.000 “overtollige sterfgevallen” misschien niet direct door Covid-19 waren veroorzaakt, zouden ze volgens de New York Times niet hebben plaatsgevonden als het virus er niet was geweest .

Uit de CDC-studie bleek ook dat overtollige sterftecijfers voor mensen met een kleur duidelijk hoger zijn dan die voor blanke Amerikanen.

Dat is niet bepaald een nieuwe bevinding: er is al lang bewijs dat zwarte Amerikanen, evenals andere mensen van kleur, onevenredig zwaar zijn getroffen door de pandemie. Zoals Dylan Scott en Christina Animashaun van Vox begin oktober schreven:

Alle minderheden in Amerika, met uitzondering van Aziatische Amerikanen, hebben tijdens de coronaviruspandemie slechtere resultaten meegemaakt dan blanken. Maar zwarte Amerikanen hebben het het slechtst afgelegd: sinds februari stierf ongeveer 1 op de 1.000 zwarte Amerikanen aan Covid-19. Dat zijn ongeveer 40.000 mensen die hun leven hebben verloren. Voor hun aandeel in de Amerikaanse bevolking sterven zwarte mensen in de pandemie tweemaal zo vaak als blanke Amerikanen, van wie ongeveer 1 op de 2.150 mensen is overleden.

Ondanks honderdduizenden dode Amerikanen geeft de regering-Trump echter steeds meer aan dat het zich op grote schaal overgeeft aan de pandemie. Afgelopen weekend zei de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, tegen Jake Tapper van CNN dat “we de pandemie niet gaan beheersen”, en Trump heeft deze woorden deze week gecombineerd met actie, door een reeks snelvuurvergaderingen te houden die zich vrijwel zeker verspreiden. het virus verder .

En in de laatste dagen van een herverkiezingscampagne waarvan de meeste peilingen suggereren dat hij op het punt staat te verliezen , heeft Trump ook een buitensporige hoeveelheid besteed aan het bagatelliseren van het virus dat hem vorige maand in het ziekenhuis heeft opgenomen .

“We komen om de hoek”, zei hij op dezelfde vrijdagbijeenkomst waar hij beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg aanviel. ‘Dit was de schuld van China. Onthoud het gewoon. “

Op dezelfde dag brak de VS een wereldrecord: 98.859 nieuwe Covid-19-gevallen op één dag

No Title

Trump, one day after a record number of US single-day coronavirus infections, says, “we’re rounding the corner … this was China’s fault. Just remember it.”He then looks to the heavens and adds, “that’s all we want — normal. Bring us back 7 months, that’s what we want.” pic.twitter.com/QIoqCDlvzwLees ook:  Maak je klaar voor een Stop-Bernie-aanval zoals je nog nooit hebt gezien

Comments

comments