Wat gaat Donald Trump doen?

Wat gaat Donald Trump doen?

2 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump heeft vrijwel geen tijd meer om de verkiezingen in zijn voordeel te draaien, en het wordt steeds duidelijker hoe hij de resultaten wil betwisten.

 • Volgens de peilingen op een dag na de verkiezingsdag wordt niet verwacht dat president Donald Trump herverkiezing zal winnen.
 • De afgelopen dagen zijn de contouren van een plan van Trump en zijn bondgenoten naar voren gekomen – om de resultaten op grote en kleine manieren te betwisten.
 • Trump heeft voortdurend, en zonder bewijs, gesuggereerd dat stembiljetten voor postfraude vatbaar zijn voor fraude en moeten worden verdisconteerd.
 • Dit weekend suggereerden rapporten dat hij en zijn bondgenoten van plan waren om de resultaten van dergelijke stembiljetten tot op detailniveau aan te vechten.
 • Trump heeft ook het idee geopperd om zichzelf voortijdig tot winnaar te verklaren.

Nu de verkiezingsdag minder dan 24 uur verwijderd is, nemen de oorzaken van het optimisme van president Donald Trump af.

Een hoop peilingen in het weekend – waaronder New York Times / Siena College peilingen – versterkten wat er al weken werd gezegd: Trump volgt de democratische kandidaat Joe Biden in veel van de staten die cruciaal zijn voor zijn herverkiezing.

Volgens de Times-peiling ligt de overwinning in verschillende Republikeinse staten in de Sun Belt nu binnen handbereik van Biden. 

Er is nog steeds een kans op een last-minute toename van de steun voor Trump. Of misschien, zoals in 2016, hebben opiniepeilers de steun van Trump zwaar onderschat.

Maar dit zijn geen mogelijkheden waar de Trump-campagne veel vertrouwen in lijkt te hebben.

Een aantal rapporten tijdens het weekend geeft aan dat Trump in plaats daarvan zal aandringen om duizenden stembiljetten die waarschijnlijk voor zijn tegenstander zijn uitgebracht, te diskwalificeren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump-campagne klaagt Wisconsin tv-station aan over advertentie met zijn woorden over coronavirus
 • In de meest expliciete verklaring van de agressieve juridische strategie die hij waarschijnlijk na de verkiezingsdag zal inzetten, zei Trump zondag tegen verslaggevers: “ We gaan in de nacht van, zodra die verkiezingen voorbij zijn, gaan we binnen met onze advocaten. “
 • Tijdens een gesloten evenement voor donoren in Nashville, gerapporteerd door The Washington Post, zei Trump dat hij van plan was om resultaten op sommige plaatsen te betwisten tot aan de individuele stemming, waarbij hij eerdere niet-ondersteunde beweringen herhaalde dat de verkiezingen kwetsbaar waren voor massafraude.
 • Op zaterdag vertelden twee Trump-adviseurs aan The New York Times dat Trump’s beste hoop is om Ohio te winnen, waar peilingen hebben aangegeven dat hij een kleine voorsprong heeft, en dan hopen dat Florida traag aankondigt. Dit, zo redeneerden ze, zou het effect hebben dat “meneer Biden een snelle overwinning zou ontnemen en meneer Trump de ruimte zou geven om de geldigheid van de ontelbare post-in-stembiljetten in de dagen erna te ondermijnen.”
 • Op zondag meldde Axios, die bronnen dicht bij de president citeerde, dat Trump van plan was om zichzelf al dinsdagavond tot winnaar uit te roepen als de eerste resultaten hem vooruit zouden helpen. Het zou in overeenstemming zijn met een zogenaamd rood-luchtspiegelingsscenario waarbij persoonlijke kiezers Trump een vroege voorsprong geven, die naar verwachting zal afnemen wanneer de vroege stemmen worden geteld. Als Trump zichzelf tot winnaar uitroept, heeft dat geen juridische invloed op de uitkomst van de verkiezingen.
 • Een reeks rechtszaken door Republikeinen in swing-states in de afgelopen weken geeft een idee van de gronden waarop ze waarschijnlijk post-in-stembiljetten zullen betwisten:

  in Nevada beweerden Republikeinen vorige week dat de processen die door ambtenaren worden gebruikt om de handtekeningen van post-in-stembiljetten te verifiëren waren ongeldig.

  Republikeinen wonnen vorige week een strijd bij het Hooggerechtshof – wat betekent dat de stembiljetten die na de verkiezingsdag in Wisconsin werden ontvangen, niet konden worden geteld.

  Maar in Pennsylvania en North Carolina oordeelde de rechtbank dat ze geldig zouden zijn. Dergelijke post-in-stembiljetten zullen echter afzonderlijk worden gehouden, waardoor het voor Republikeinen gemakkelijker wordt om hun authenticiteit te betwisten. 

Als reactie hierop zullen advocaten in de campagne van Biden waarschijnlijk krachtig pogingen ondernemen om post-in-stembiljetten uit te sluiten. Biden vertelde verslaggevers na een bijeenkomst op zondag dat Trump “deze verkiezingen niet gaat stelen”.Comments

comments