Met het schip ten onder gaan?

Met het schip ten onder gaan?

3 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De grote FINALE Met nog maar een paar uur te gaan tot de verkiezingen zinken de Republikeinen van de Senaat die aan Trump zijn verankerd. De vraag blijft: zullen ze zinken of zullen ze zwemmen?

Begonnen met het tellen van de stemmen

Het stemmen gaat door in het hele land op de ochtend van de verkiezingsdag. Maar stemmen voor vervroegde en afwezige personen worden ook geteld en opgesloten bij verkiezingen. Na alle Republikeinse rechtszaken over staten die de deadlines voor het accepteren van gemailde stembiljetten verlengen, wachten die stemmen op veel plaatsen om te worden gepost zodra de peilingen sluiten. In North Carolina is dat kort na 19.30 uur EST :

De North Carolina State Board of Elections zegt dat het verwacht dat het 97% of meer van alle stemmingen tijdens de algemene verkiezingen op 3 november zal hebben verwerkt en dat de niet-officiële resultaten tegen het einde van de verkiezingsavond zullen worden gerapporteerd.

De aankondiging is in overeenstemming met de voorspellingen van verkiezingswaarnemers over welke staten hun resultaten het eerst zullen publiceren. North Carolina is een van de staten waar post-in-stembiljetten kunnen worden verwerkt zodra de staat ze ontvangt, waardoor de last van het tellen van de stemmen op de verkiezingsdag wordt verlicht.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/10/27/upshot/election-results-timing.html

Het tellen van de stemmen in North Carolina zal plaatsvinden, behalve voor laatkomers bij afwezigheid. De vroege stemming hier in de beerput van Sin was een record van 68% en zou vanavond 75% kunnen bereiken. Het bericht op straat is dat een “Count Every Vote” -rally die hier voor woensdag gepland staat, is afgelast.

Zeven van de 67 provincies van Pennsylvania tellen echter pas woensdag de post-in-stembiljetten :

In Pennsylvania kunnen provincies beginnen met het verwerken van stembiljetten op de ochtend van de verkiezingsdag, maar ambtenaren in Beaver, Cumberland, Franklin, Greene, Juniata, Mercer en Montour – alle provincies die in 2016 op Donald Trump hebben gestemd – zeiden dat hun zorgen over personeel en middelen leidden ertoe dat ze vertraging opliepen bij het tellen van de stembiljetten.

Het is onduidelijk welke impact dit zou kunnen hebben op de timing van de resultaten. De provincies variëren in populatiegrootte, maar volgens gegevens van de staat hebben ongeveer 150.000 kiezers in deze gebieden om stembiljetten verzocht  .

Niets van dit alles zal de oplichter ervan weerhouden om vanavond zijn eeuwige heerschappij bekend te maken :

Grifter Donald Trump  is vastbesloten om te proberen zich een weg te banen door  een tweede ambtstermijn te dienen of, waarschijnlijker, te proberen het te laten lijken alsof hij van nog eens vier jaar is beroofd als hij wordt verslagen wanneer alle stemmen zijn geteld.

Volgens drie  Axios-  bronnen heeft de president sommigen in zijn binnenste cirkel verteld dat hij van plan is om de overwinning dinsdagavond te laten komen als het erop lijkt dat hij ‘voor’ ligt. Het rapport legt verder uit dat het plan van de president, dat “al weken” in de maak is, ervan uitgaat dat Trump vooroploopt in verschillende swing-states en vervolgens de overwinning bekendmaakt voordat staten als Pennslyvania hun post-in-stembiljetten tellen.

Het rapport zegt dat de Trump-campagne de valse bewering zal doen dat post-in-stembiljetten die na de verkiezingsdag worden geteld, onwettig zijn en “het bewijs zijn van verkiezingsfraude”. En omdat er een kans is dat Pennslyvania voordat de post-in-stembiljetten worden geteld, Trump op de verkiezingsavond een voorsprong geeft, waardoor het oneerlijke plan van de president in werking treedt.

Oneerlijke plannen zijn de enige die hij heeft.

No Title

Wall being built outside White House, and Treasury Building at this hour. pic.twitter.com/yPkVUiBhdT

Hij heeft er zeker vertrouwen in. Een ‘niet-schaalbare’ muur ging gisteravond omhoog rond het Witte Huis-complex, ‘een metafoor voor de afgelopen vier jaar’, schrijft Eric Lutz op Vanity Fair. De waarnemend president zal vanavond een privéwachtfeestje geven, waarbij hij opnieuw parallellen oproept met Poe’s klassieke waarschuwende verhaal van rijke hoogmoed en ontkenning in een tijd van pest .

Met een beetje geluk zal zijn wanbestuur snel voorbij zijn en zal het jonge presidentschap van Joe Biden de pest verslaan en de schijn van normaliteit herstellen.

No Title

Scripture tells us: Let us not grow weary in doing good, for in due season, we shall reap, if we do not lose heart. pic.twitter.com/snXfdLgZq8

Comments

comments