Na het presidentschap van Trump zal Trump belachelijk en afgrijselijk blijven

Na het presidentschap van Trump zal Trump belachelijk en afgrijselijk blijven

3 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Garrett Graff van Politico Magazine bespreekt de vele creatieve manieren waarop Trump corrupt en gedegenereerd kan blijven als ex-president.

Als Donald Trump de verkiezingen verliest, is dit zeker aannemelijk:

Stel je voor dat Kayleigh McEnany op 21 januari begint met het uitzenden van regelmatige persconferenties vanuit het Trump Hotel, een paar straten verderop in Pennsylvania Avenue van het Witte Huis; stel je de 45e president voor die congresleiders ontvangt in een replica van het Oval Office dat in zijn hotel is gereconstrueerd om de GOP-strategie uit te stippelen en te protesteren tegen het onrecht dat zijn aanhangers zijn aangedaan, door Twitter te gebruiken om aanhoudende protesten en verzet van MAGA-landen door het hele land aan te wakkeren en rond te toeren om op de boot te verschijnen optochten en gastheer zijn van zijn kenmerkende bijeenkomsten. Wat als Trump elke dag wakker wordt en probeert expliciet – niet alleen passief – een binnenlands beleid van Biden in eigen land en een buitenlands beleid in het buitenland te ondermijnen?

Dit scenario komt uit een stuk uit Politico Magazine van Garrett Graff dat zich een post-presidentschap van Trump probeert voor te stellen, en het is min of meer wat ik verwacht dat Trump zal doen, behalve het replica Oval Office. (Hij zal zichzelf vestigen in een replica-kantoor dat in niets lijkt op de Oval, en hij zal beweren dat het veel indrukwekkender is. Ik weet niet hoeveel leden van het Congres er daadwerkelijk zullen komen opdagen, maar ik ‘ Ik weet zeker dat Matt Gaetz regelmatig aanwezig zal zijn.)

Maar het volgende deel van Graff ingebeelde toekomst lijkt veel minder aannemelijk:

[Trump] zou zelfs zo ver kunnen gaan dat hij zelfs zijn eigen ‘schaduwkabinet’ zou benoemen, waarmee hij geld inzamelde voor zijn gekrenkte schare fans terwijl ze zijn meest loyale assistenten zoals Mike Pompeo en Mike Pence onderschrijven, die naast Trump ook afwezig zouden zijn en ronddwalen voor hoe ze hun eigen politieke toekomst in kaart kunnen brengen. Ze konden hun eigen politieke bijeenkomsten houden, persconferenties houden en elke avond op Fox verschijnen om de nationale politieke pot op gang te brengen.

Deel de spotlight? Troef? Maakt Graff een grapje?

Bij alles wat hij zijn hele leven heeft geprobeerd, heeft Trump de hulp nodig van ondergeschikten die (in tegenstelling tot hij) weten wat ze doen – stel je voor hoe ongelukkig zijn pogingen om de verkiezingen te stelen zouden zijn zonder de slechte expertise van Bill Barr, Louis DeJoy, en een hoop stemrecht-afwijzende rechters van de Federalist Society – maar hij is zich niet bewust van dit feit en blijft zichzelf beschouwen als een solo-act. Zijn fans denken hetzelfde over hem. Hij zal niet alleen geen schaduwkabinet hebben in zijn zelfbenoemde regering in ballingschap, ik neem aan dat hij nooit meer met Pence of Pompeo zal praten nadat hij zijn kantoor heeft verlaten, of met een andere medewerker zal spreken die niet bij hem was in 2015 en 2016.

Lees ook:  Er is een geschiedenis van blanke supremacisten die de woorden van regeringsleiders interpreteren als aanmoediging

Maar ik raad het Graff-stuk aan omdat het de vele creatieve manieren doorloopt waarop Trump corrupt en gedegenereerd kan blijven als ex-president. Een voorbeeld:

Inlichtingenprofessionals kunnen zich bijvoorbeeld voorstellen dat Trump op het wereldtoneel staat naast zijn favoriete mondiale sterke mannen – zeg de Turkse Recep Tayyip Erdoğan, de Filipijnse president Rodrigo Duterte, de Hongaarse Viktor Orban of de Venezolaanse president Nicolás Maduro – die opschept over zijn nieuwe gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomsten en de wereld. leiders die hem willen ontvangen, zelfs als ze de smeekbeden van president Biden afwijzen. Denk dat “Trump Tower Damascus een nieuwe start zal zijn voor mijn vredelievende vriend Bashar al-Assad.” Of stel je zelfs voor dat Trump, in Rodman-stijl, op het veld verschijnt tijdens Noord-Koreaanse basketbalwedstrijden met zijn maat Kim Jong-un in Pyongyang, net zoals Joe Biden de druk op het nucleaire programma van het Hermit Kingdom verhoogt.

Klinkt aannemelijk.

Graff gelooft ook dat Trump een presidentiële bibliotheek zou kunnen hebben die meer op een themapark lijkt:

Trump zou gemakkelijk de essentie van een dergelijk streven opnieuw kunnen voorstellen en zijn presidentiële bibliotheek veranderen in een winstgevende tak van de Trump-organisatie die een mekka wordt voor zijn toegewijde MAGA-fans in het land (en de wereld) over – een toeristische attractie van ‘Trumpland’ in Florida om te wedijveren met Disney, SeaWorld of Universal Studios, compleet met regelmatige gastoptredens van zijn familieleden, live-uitzendingen van Trump’s eigen media-inspanningen en geen tekort aan merchandise van het merk Trump. Het is niet moeilijk voor te stellen, althans in de komende jaren, dat het aantal bezoekers in de weinige miljoenen ligt – een potentieel rijke brandingoefening.

In een land waar in veel staten ‘Trump-winkels’ zijn , twijfel ik er niet aan dat de ex-president veel blanke bezoekers naar een locatie als deze zou kunnen lokken.

Maar is Trump in staat om zoiets als dit te laten bouwen? Ik kan me plannen voorstellen die zo groots zijn dat het verdomde ding helemaal nooit wordt gebouwd, net zoals veel van Trumps meest buitensporige droomprojecten niet zijn gebouwd . Het zou hilarisch zijn als de man die volgens een groot deel van Amerika ‘s werelds grootste bouwer is, de eerste moderne president zou worden die zijn presidentiële bibliotheek niet kon laten bouwen. Maar ik denk dat dat kan gebeuren.

Lees ook:  Trump, Als Een Dictator, Blijft Hakken op de Democratie

Comments

comments