Na Wenen moet het islamisme eindelijk worden aangevallen

Na Wenen moet het islamisme eindelijk worden aangevallen

3 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Je bloedspoor leidt de wereld rond. Het geweld van religieuze fanatici is te lang gebagatelliseerd en binnen een paar dagen weer vergeten. De gevolgen moeten nu worden getrokken – en wetten moeten worden gewijzigd.

Na Wenen moet het voorbij zijn. Islamistisch terrorisme zal niet eindigen. Maar er moet een einde komen aan de relativering, verzwarende, zelfgekozen blindheid. Een einde aan de terugkeer van de mensheid naar een staat van onvolwassenheid die onze vrijheid, onze cultuur, onze democratie veracht. Religieus fanatisme heeft het naïeve Westen de oorlog verklaard en heeft al een alarmerende hoeveelheid ruimte gewonnen.

Wenen is slechts het jongste slagveld. Elders zijn er al overwinningen behaald. Politieagenten stonden enkele jaren geleden voor de belangrijkste synagoge van Berlijn aan de Oranienburger Strasse – en niet in de eerste plaats vanwege de neonazi’s, zoals officiële insiders bevestigen. Kippa’s worden zelden gedragen in stadscentra. Op veel scholen in Europa bepalen minderjarige jongens met de houding van middeleeuwse religieuze wachters de dresscode van meisjes uit alle culturen. Zeker niet alleen in Frankrijk zijn er districten die worden geregeerd door islamisten, die Emmanuel Macron heeft beloofd te heroveren. Maar welke leraar in Frankrijk of elders op scholen met een hoog percentage moslimstudenten zal ooit Mohammed-cartoons als voorbeeld van vrijheid van meningsuiting durven laten zien?

Hoe goed het ook is dat de meesterbreinen, uitlokkers en moordenaars de islam niet als geheel vertegenwoordigen, het excuus is absurd dat een dergelijke terreur, in dit geval uitgevoerd door een aanhanger van de slagersgroep “Islamitische Staat”, niets met de islam te maken heeft. Ze verwijzen naar de Koran en de Profeet en naar Allah als ze in Oostenrijk hebben toegeslagen. Daarvoor deden ze dit in Frankrijk, België, Spanje, Engeland, Duitsland, België, Denemarken, Israël, Indonesië, India, Irak, Pakistan, Tunesië, Ivoorkust, Nigeria, Egypte, Afghanistan of de VS.

Wat betekent “geestelijk gestoord”?

De lijst is niet compleet. Er is een reden waarom veel van de islamitische terreurdaden die in deze landen zijn gepleegd lang grotendeels zijn vergeten: het zijn ongemakkelijke waarheden. Ze leven zo lang als eendagsvliegen. Als er aanslagen zijn “alleen met gewonden” zoals in augustus in Berlijn, toen een islamist motorrijders achterna zat met zijn auto en “Allahu Akbár” schreeuwde op de snelweg in Berlijn, lijkt het minder de moeite waard om te onthouden dan toen Trump- Supporters met hun auto’s vallen een campagnebus van Biden Harris lastig op de snelweg. (Ja, de schutter in Berlijn was vermoedelijk geestelijk gestoord. Maar dat geldt waarschijnlijk voor de meeste van deze gewelddadige criminelen en misschien ook voor enkele van de Trump-fans in hun vrachtwagens in Texas.)

Een bedreigde samenleving is ontdaan van elk waarnemingsvermogen. Een paar dagen na de onthoofding van de leraar Frans Samuel Paty in de Parijse voorstad Conflans Sainte Honorine en na een soortgelijke bloedige daad met drie doden in een kerk in Nice, wordt een man met een Macron-masker aan de leiband door een drukke winkelstraat in de Berlijnse wijk Neukölln geleid. die in het Arabisch wordt geslagen en beledigd als “ongedierte” en “hond”. Maar de media in de hoofdstad spreken van “bizarre” en “absurde scènes” – en niet van een onaangekondigde demonstratie en oproepen tot geweld tegen een buitenlands, democratisch gelegitimeerd staatshoofd.

Lees ook:  Pandemic legt de tegenslagen van de VS bloot

Europa moet opnieuw leren wat het al wist van zijn grote geschiedenis, maar probeerde het te vergeten. Dat open grenzen worden misbruikt. Dat ja tegen immigratie is niet hetzelfde als ongecontroleerde instroom. Dat een liberale samenleving alleen mensen uit vreemde culturen in een willekeurig aantal kan integreren, staat op papier van een sociologisch seminarie. Die tolerantie is niet hetzelfde als onverschilligheid. Dat samenwonen werkt alleen als er een gemene deler is: de wet heeft voorrang op elke religie. En de menselijke waardigheid is onschendbaar, ongeacht geslacht, afkomst, seksuele geaardheid en overtuiging – of niet-geloof.

Wanneer razernij ‘geen reden tot bezorgdheid’ is

Volgens Twitter-berichten behoorden twee moslim-Turken in Wenen tot de eersten die een gewonde politieagent en een vrouw te hulp kwamen. Tegen deze achtergrond is elke generalisatie uitgesloten. Maar het gaat erom de oorlogsverklaring te aanvaarden van die criminelen die in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en elders geen parallelle maatschappijen hebben gesticht, maar contra-maatschappijen hebben opgericht. Er zijn veel moslims die zich de afgelopen weken tegen terreur hebben uitgesproken, hun solidariteit hebben betuigd met Samuel Paty en de brute moord hebben veroordeeld. Maar ook de daders weten keer op keer volgers te werven. Drie dagen voor de terroristische aanslag in Wenen riepen 30 tot 50 jongeren, voornamelijk Syriërs en Afghanen, ‘religieus gemotiveerde slogans’ in het stadscentrum. Ongeveer 20 van hen bestormden toen de parochiekerk St. Anton in de gemeente Favoriten en trapten daar banken en biechtstoelen. In de Stephansdom de volgende dag, een 25-jarige Afghaan genaamd “Allahu Akbár”. Het ORF rapporteerde over deze incidenten onder meer politiek correct dan geruststellend Kop: “Oproer in de Stephansdom ‘geen zorgen ‘.” Ja, dat was het.

Islamisme als een radicale vorm van islamitisch fundamentalisme is te lang genegeerd. Constant wegkijken maakte je blind. Nu moet het Westen eindelijk de uitdaging aangaan. Hij zou ook graag gebruik willen maken van maatschappelijk werkers en straathoekwerkers. Maar bovenal moet de staat vechten tegen het respect dat hij in deze milieus allang heeft verloren. We hebben goedbetaalde en goed toegeruste politieagenten nodig, tegen wie het vermoeden van “racisme” soms sneller wordt geuit dan tegen de moslim die een christelijke priester lastigvalt. Er zijn strikte toegangscontroles en nieuwe wetten voor het omgaan met bedreigde personen vereist. . Verblijfsvergunningen moeten worden ingetrokken van degenen die zich niet aan de regels houden. Deportaties moeten mogelijk zijn, ook naar bijvoorbeeld Syrië als er extremisten bij betrokken zijn. Omdat de veiligheidsbelangen van daders niet hoger scoren dan die van de burgers. Het echte schandaal is dat we aan zo’n vanzelfsprekendheid moeten denken. Daarom moet Wenen een baken worden voor een gespierd beleid dat het islamisme eindelijk serieus neemt.

Lees ook:  Coronavirus doodsraadsel: Chinese onderzoeker in de VS Dr. Bing Liu gedood bij moordaanslag

Comments

comments