Republikeinse strateeg waarschuwt dat Trump “in grote problemen zit” in de column van Fox News

Republikeinse strateeg waarschuwt dat Trump “in grote problemen zit” in de column van Fox News

3 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De “belangrijkste” factor is het feit dat “Biden geen Hillary Clinton is”, zegt GOP-strateeg Colin Reed.

GOP-strateeg Colin Reed gelooft dat het presidentschap van Donald Trump op zijn laatste benen loopt.

In zijn laatste Fox News-column betoogt Reed dat de president en zijn partij “grote problemen” zijn, terwijl hij waarschuwt dat de omstandigheden die hebben geleid tot de verwoestende overwinning van Trump in 2016, lijken te ontbreken in de race van dit jaar.

Colin Reed: 4 tekenen dat Trump en de Republikeinse Partij in grote problemen verkeren deze verkiezingsdag

Trump wordt geconfronteerd met een onheilspellend vierkoppig monster terwijl de zandloper van campagne 2020 afloopt – factoren die de stemming in de Senaatswedstrijden zullen weerklinken

De onvermijdelijkheid rond een verwacht Hillary Clinton- presidentschap begin november 2016 lijkt griezelig op de stemming voorafgaand aan een verondersteld Joe Biden Witte Huis begin november 2020.

Terwijl vier jaar geleden alle stukken op hun plaats vielen voor kandidaat Donald Trump, waait dit keer de politieke wind rechtstreeks in het gezicht van de zittende partij . 

In het bijzonder wordt Trump geconfronteerd met een onheilspellend vierkoppig monster terwijl de zandloper van de campagne 2020 afloopt – factoren die de stemming in senaatswedstrijden zullen weerklinken.  

Ten eerste speelt Trump de verdediging van het kiescollege in traditioneel rode staten die hij niet kan verliezen. Gezien hun blauwe kanteling, zou Trumps ‘Grote Drie’-coalitie van Pennsylvania, Michigan en Wisconsin altijd moeilijk te repliceren zijn.

Volgens de laatste peilingen van de New York Times en Siena College staat hij nu in Florida en Arizona met respectievelijk drie en zes punten achterstanden. Georgia en North Carolina zijn beide legitieme springballen, en zelfs Texas verhuisde naar de “toss up” -kolom van Cook Political Report.

Biden’s kelderstrategie heeft hem misschien bespotting van zijn tegenstanders opgeleverd, maar het heeft politieke vruchten afgeworpen. Hierdoor kon de campagne worden opgezet als een referendum over Trump, niet als de verkiezing die het Trump-team wilde.

Reken maar dat ik sceptisch ben dat 2020 het jaar is waarin de Lone Star-staat blauw wordt, maar het toch al precaire pad van Trump bijna verdwijnt als zelfs maar een van deze staten omslaat.

Lees ook:  Een grimmige toekomst: hersteld neoliberalisme of hybride neofascisme?

Trumps problemen verergeren met de electorale kaart is zijn tweede grote uitdaging: Biden overspoelt de boot van Trump financieel.

De uitdager kwam oktober binnen met bijna drie keer meer cash dan de gevestigde exploitant – $ 63,1 miljoen tot $ 177,3 miljoen. Tijdens het laatste weekend genoot Biden in televisiereclame een voordeel van bijna drie tegen één ten opzichte van Trump. Tv-aankopen zijn niet alles, maar het bemoeilijkt de mogelijkheid om een ​​boodschap over te brengen in een steeds groter wordende electorale kaart.

Ten derde is de COVID-19-pandemie op het slechtst mogelijke moment aan het opkomen. Het land registreerde vrijdag 99.000 nieuwe gevallen – een nieuwe hoogwaterlijn. Vorige week was er een recordaantal van 559.000 nieuwe besmettingen.

Afgezien van de menselijke tol, ondermijnt de pandemie de politieke sterke punten van Trump elders. Vorige week leden de Dow Jones Industrial Average, S&P 500 en Nasdaq Composite allemaal hun slechtste weken sinds maart – terwijl de Amerikanen in recordaantallen vroege stembiljetten verspreidden. Zelfs als pandemische, rotsachtige markten de economische boodschap van Trump ondermijnen, hebben kiezers in het hele gebied hem consequent verkozen boven Biden.

Ten slotte, en vooral, is Biden geen Hillary Clinton. Volgens Real Clear Politics zijn zijn goedkeuringscijfers juist op 50 procent, met zijn ongunstige cijfers op 44. Clinton daarentegen ging naar verkiezingsdag 2016 met haar voorkeur 12 punten onder water, 42-54 procent.

Biden’s kelderstrategie heeft hem misschien bespotting van zijn tegenstanders opgeleverd, maar het heeft politieke vruchten afgeworpen. Hierdoor kon de campagne worden opgezet als een referendum over Trump, niet als de verkiezing die het Trump-team wilde. De e-mails van Hunter Biden maakten wat lawaai, maar bereikten nooit het decibelniveau van Hillary Clinton.

Ondertussen zijn in de strijd om de Senaat de hoop van de GOP om hun meerderheid van drie zetels te behouden onlosmakelijk verbonden met Trump. Kiezers met een gesplitst ticket zijn tegenwoordig bijna uitgestorven, wat het leven erg moeilijk maakt voor Republikeinse gevestigde exploitanten in blauwe staten.

Als Trump in staat is om dingen dichtbij te houden in paarse plaatsen zoals Iowa, North Carolina en Arizona, hebben de GOP-senatoren op de stemming een kans, en die in de rodere staten Montana, Texas en Kansas kunnen wat gemakkelijker ademen.

Als het een nederlaag is op presidentieel niveau, kan Joe Biden uitkijken naar volledige democratische controle over de hefbomen van de regering. Georgië blijft de grote wildcard, met beide Senaatszetels voor het oprapen, en beide staan ​​mogelijk op weg naar de tweede verkiezingen in januari als geen enkele kandidaat morgen de 50 procent haalt.

Met weinig meer te doen dan het tellen van de stemmen, zou iedereen liever in de schoenen van Joe Biden staan ​​dan die van Trump. We hebben deze film eerder gezien en weten hoe het toen eindigde. Als Trump op de een of andere manier nog een konijn uit zijn hoed kan trekken, zal het een grotere politieke prestatie zijn dan zelfs zijn opmerkelijke overwinning in 2016.Lees ook:  Noemde Trump Amerikaanse oorlogsdoden "verliezers" en "sukkels"? De controverse, uitgelegd.

Comments

comments