Waar Biden en Trump staan ​​in de laatste peilingen voor de presidentsverkiezingen

Waar Biden en Trump staan ​​in de laatste peilingen voor de presidentsverkiezingen

3 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Biden is de favoriet. Maar het pad van Trump naar de overwinning is niet helemaal uitgesloten.

Nu de peiling van de race van 2020 bijna is afgelopen, bevindt voormalig vicepresident Joe Biden zich in een interessante positie.

Biden’s nationale voorsprong is groot, en hij heeft consequent peilingen geleid in staten die voldoende zouden zijn om hem 270 verkiezingsstemmen en daarmee het presidentschap te bezorgen – met name de triade van Michigan, Wisconsin en Pennsylvania.

Maar lead Biden’s in Pennsylvania – 1,2-4,7 procentpunt, afhankelijk van de polling gemiddeld – is niet groot genoeg voor de Democraten om volledig vertrouwen in het, met name gezien wat er is gebeurd in 2016, toen Donald Trump won de staat en de peilingen onderschat Trump’s prestaties daar met ongeveer 4 punten.

Biden is ook ofwel nipt voor of ongeveer gelijk in peilingen van een andere reeks swing-staten die hij niet eens hoeft te winnen: Florida, North Carolina, Arizona, Georgia, Iowa, Ohio en Texas. Zijn leads zijn klein (1 tot 3 punten in peilingsgemiddelden), en de andere zijn pure toss-ups. Als Trump deze staten veegt of er dichtbij komt, moet Biden echt vasthouden aan Pennsylvania.

Toch is het moeilijk om te wijzen op veel slechte signalen in de laatste peilingen voor Biden. Hij is duidelijk de favoriet, met een kans van 9 op 10 om te winnen , volgens FiveThirtyEight. Inderdaad, als de peilingen de kracht van Biden met slechts 2 punten onderschatten, zou hij alle hierboven genoemde swing states winnen en eindigen met een aardverschuiving van meer dan 400 kiezers.

En toch zijn de aanwijzingen van Biden, dankzij het Electoral College, niet voldoende om Trumps weg naar de overwinning volledig te verwerpen . Om 270 stemmen te krijgen, moet Trump als beste uitkomen in bijna alle toss-up-staten, en ook Pennsylvania haken.

Trump moet waarschijnlijk Pennsylvania winnen om een ​​kans te maken op de overwinning

Om een ​​idee te krijgen van waar de peilingen zijn, laten we beginnen met een scenario waarin Biden en Trump elk winnen overal waar ze 4 procentpunten of meer stijgen, volgens de FiveThirtyEight-peilingsgemiddelden .

In dit scenario zou Biden de staten winnen die Hillary Clinton in 2016 won, plus Michigan, Wisconsin en Pennsylvania. Dat zou genoeg zijn voor hem om het presidentschap te winnen zonder een van de toss-up-staten nodig te hebben die volgens de peilingsgemiddelden dichterbij liggen (grijs weergegeven op deze kaart).

Andrew Prokop / Vox

Trump moet dus heel erg zwakke plekken in deze kaart vinden. En begrijpelijkerwijs concentreert hij zich op dezelfde zwakke plekken als in de ‘blauwe muur’ van de democraten in 2016 – Michigan, Wisconsin en Pennsylvania.

Uit de laatste peilingen bleek dat Hillary Clinton alle drie de staten won, maar Trump won ze allemaal, elk met een marge van minder dan 1 procentpunt. De leads van Biden in elke staat zijn echter groter dan die van Clinton in 2016.

In Michigan en Wisconsin leidt Biden met ongeveer 8 procentpunten in de FiveThirtyEight- gemiddelden . De gemiddelden van RealClearPolitics laten het een beetje dichterbij komen, met Biden’s voorsprong van 5 tot 6 punten in elk. Maar eigenlijk moet Trump hopen op een vrij grote misser bij de verkiezingen om hem in beide staten in het geding te brengen.

Pennsylvania is echter een ander verhaal. FiveThirtyEight plaatst de voorsprong van Biden daar op 4,7 procentpunt, terwijl het in het RealClearPolitics- gemiddelde is gedaald tot 1,2 procentpunt (inclusief enkele minder bekende en partijdige opiniepeilers). Het punt is dat Pennsylvania dichterbij lijkt te zijn dan Michigan of Wisconsin. Het is ook de grootste van de drie staten, met 20 electorale stemmen op het spel.

Dus als er iets mis zou gaan voor Joe Biden, zou dat waarschijnlijk tot verlies in Pennsylvania leiden. Omgekeerd, als Biden Pennsylvania wint, heeft hij waarschijnlijk ook het presidentschap gewonnen.

Trump zou ook bijna alle toss-up-staten moeten winnen

Laten we teruggaan naar deze kaart, van staten waar elke kandidaat 4 punten of meer voorstaat in de gemiddelden van FiveThirtyEight, en ons concentreren op een andere afhaalmaaltijd: Trump heeft slechts 125 verkiezingsstemmen, minder dan de helft van het aantal dat hij nodig heeft voor de overwinning.

Dus om zelfs maar in de buurt van de overwinning te komen, moet Trump de overgrote meerderheid van de stemmen winnen in de toss-up-staten – die waar geen van de kandidaten vier punten of meer voorstaat. En hoe groter de staat hier is, hoe belangrijker het is voor de wiskunde van Trump.

Texas , met 38 electorale stemmen op het spel, is duidelijk het belangrijkste. Maar FiveThirtyEight laat Trump slechts 1,1 procentpunt vooruitlopen in de traditioneel Republikeinse staat, en RealClearPolitics toont Trump 1,2 procentpunt . Trump kan het zich absoluut niet veroorloven deze te verliezen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  OPINIE EN ANALYSE Chris Hedges: Trump's Barrett-nominatie Een nieuwe stap in de richting van christelijk fascisme

Florida, met 29 kiesmannen, is in wezen ook een staat die Trump moet winnen. Hier toont FiveThirtyEight Biden met een voorsprong van 2,5 procentpunt, terwijl RealClearPolitics het dichterbij laat zien, met Biden met 0,9 punten.

Maar er is meer.

  • Ohio heeft 18 verkiezingsstemmen, en het is redelijk dichtbij (Trump gestegen met 0,8 per FiveThirtyEight , Trump gestegen met 1,4 per RealClearPolitics ).
  • Hetzelfde geldt voor Georgië en zijn 16 verkiezingsstemmen (Biden met 1,2 per FiveThirtyEight , Trump met 0,2 per RCP ).
  • En dan is er ook North Carolina met 15 kiesmannen (Biden 1,8 hoger per FiveThirtyEight , Trump 1 hoger per RCP ).
  • De 6 verkiezingsstemmen van Iowa zullen waarschijnlijk alleen doorslaggevend zijn in een zeer nauwe wedstrijd, maar het helpt Trump zeker niet als hij ze verliest, en hij staat slechts ongeveer 1 of 2 punten hoger in beide gemiddelden .

Dus laten we zeggen dat Trump het uit al deze staten haalt – Texas, Florida, Ohio, Georgia, North Carolina en Iowa. Laten we hem ook Pennsylvania en de enige verkiezingsstem in het tweede district van Maine geven. Dan komt de verkiezing neer op de enige staat die overblijft: Arizona en zijn elf electorale stemmen.

Arizona is een andere traditioneel Republikeinse staat, maar het is een van de sterkste van deze groep swing states voor Biden (hoewel het nog steeds vrij dichtbij is) – Biden leidt daar met 2,6 procentpunten per FiveThirtyEight en met 0,9 per RealClearPolitics .

Dus, interessant genoeg, zou Arizona een “Plan B” voor Biden kunnen zijn als hij Pennsylvania verliest. Als hij het zou winnen, zou Biden 270 verkiezingsstemmen opleveren, precies wat hij nodig heeft om te winnen – hoewel hij zou moeten vasthouden aan het tweede district van Nebraska (dat Trump de vorige keer won maar waar uit peilingen blijkt dat Biden deze keer aan de leiding staat), en om te voorkomen dat trouweloze kiezers. (Als geen van beide kandidaten 270 verkiezingsstemmen krijgt, wordt de verkiezing bepaald door de stemmen van staatsdelegaties in het nieuwe Huis van Afgevaardigden in januari – en het is onduidelijk welke partij er meer van zal controleren.)

Ondertussen, als Trump naast Pennsylvania ook Arizona omdraait, is hier zijn overwinningskaart:

Je kunt zien dat Trump weinig ruimte heeft voor fouten. Van de toss-up-staten kan hij het zich veroorloven om Iowa te verliezen, maar als hij nog andere verliest, zal hij die verliezen moeten goedmaken door meer staten weg te plukken waar Biden veel leidt (zoals Wisconsin of Michigan).

Hoe anders is dit van de laatste peilingen van 2016?

Deze samenvatting geeft je misschien een gevoel van déjà vu – aangezien uit de peilingen net voor de verkiezingen van 2016 ook bleek dat de Democratische kandidaat vooruit leek te lopen in genoeg staten die de overwinning zouden behalen.

Er is veel digitale inkt gemorst over hoe 2020 niet 2016 is, en er zijn inderdaad veel verschillen. Deze keer leidt Biden door meer nationaal dan Clinton was. Uit peilingen blijkt ook dat Biden leidt in meer swing-states, meestal met grotere marges, vergeleken met Clinton. Biden heeft ook de neiging om de 50 procent te overtreffen in meer staatspeilingen, omdat er minder onbesliste en externe kiezers zijn. Analisten met toegang tot niet-openbare opiniepeilingen van congresdistricten melden dat het er over het algemeen goed uitziet voor Biden.

Toch is er één overeenkomst: in de waarschijnlijke omslagpuntstaat, Pennsylvania, zet het gemiddelde van FiveThirtyEight Biden met 4,7 procentpunten op voorsprong – en het had Hillary Clinton een voorsprong van 3,7 procentpunten laten zien . (Trump won met 0,7.)

Er is geen reden om per se te verwachten dat de fouten van 2016 zich zullen herhalen. Polling-fout kan ook de kracht van Biden onderschatten. En onthoud dat Pennsylvania alleen niet genoeg zou zijn – Trump moet waarschijnlijk ook heel Florida, North Carolina, Georgia, Ohio en Texas winnen. Over het algemeen is dit echter de reden waarom Biden in een sterke positie lijkt te verkeren, maar er is nog steeds enige twijfel over wat er zal gebeuren.Lees ook:  Waarom de Amerikaanse regering wil dat Facebook Instagram en WhatsApp verkoopt

Comments

comments