Donald Trump, de kannibalenkoning, heeft de Republikeinse partij opgegeten

Donald Trump, de kannibalenkoning, heeft de Republikeinse partij opgegeten

4 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Dirge / derj / zelfstandig naamwoord : Een klaagzang voor de doden; muziek bij een begrafenisritueel

Wat de uitkomst van deze verkiezingen ook moge zijn, wat er ook gebeurt vanaf nu tot het definitieve breken van de wereld, één ding is zeker: de Republikeinse Partij is dood en Donald Trump heeft de moord gedaan.

Oh, ze zullen natuurlijk een tijdje rondscharrelen als extra’s op The Walking Dead . Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij nergens gaat als hij deze verkiezing verliest, en is het over running voor president weer in 2024 “in de media, Democraten zien, en RINO hoofden exploderen,” volgens naar The Daily Beast .

Het enige goede aan dat rapport is het feit dat Trump eigenlijk plannen maakt voor leven na de nederlaag, wat betekent dat hij op zijn minst de mogelijkheid accepteert om te verliezen, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat de Capitoolpolitie hem lichamelijk uit het Westen zal moeten slepen. Vleugel naar de straat op 20 januari als hij dat inderdaad doet, vanavond / morgen / wanneer dan ook.

Ik bedoel, begrijp me niet verkeerd: ik zou lang groen betalen om dat echt te zien gebeuren, om te zien hoe zijn stompe vingers lange groeven achterlaten in de pluche Oval Office-vloerbedekking terwijl hij huilt van gedwarsboomde wanhoop, maar het zou een slechte blik zijn voor een land dat al veel te lang slechte looks produceert. Toch is het een prettig beeld. We vinden tegenwoordig troost op vreemde plaatsen.

Er is een oude grap: wat was het laatste dat door de beest ging toen hij de voorruit raakte? Antwoord: Zijn reet.

Dat is de GOP: een reet op de voorruit van de limousine van Trump. Mitch McConnell en Kevin McCarthy sloten een Faustiaans koopje met deze vraatzuchtige president: rechters. Meer dan 200 rechtse federale rechters en drie conservatieve rechters van het Hooggerechtshof, allemaal voor de prijs van knielen in eeuwige stilte voor de permanente driftbui tornado die Trump’s holle, hatelijke, eindeloos behoeftige egoïsme is en zal zijn.

Niemand kan ontkennen dat ze nogal wat voor hun investering hebben gekregen. Die rechters zullen decennialang bij ons zijn en een centrumlinkse land naar rechts kantelen met zoveel racistische, homofobe, anti-keuze, anti-kiezer, pro-vervuiler duimen die ze op de schaal kunnen slaan. Dit is geen kleinigheid, en voor Mitch en Kevin leek het misschien de moeite waard om de restjes waardigheid die elke man nog had, te plunderen.

Achteraf kun je je afvragen of dat dynamische duo dit echt goed heeft doordacht.

Mitch en Kevin dachten waarschijnlijk dat ze Trump pas in januari 2018 onder de knie hadden, nadat ze hun groteske belastingverlaging hadden gekregen , maar ze hadden het zo mis als het maar kan. Het monster dat ze maakten, liet een Trump-vormig gat achter in de laboratoriummuur en ging brullend de nacht in. Elke dag, dag na dag, scheurden zijn houding, houding en verachtelijke gedrag een stuk vlees uit het lichaam van de GOP. Elke dag dat de Republikeinen die Trump bij volmacht verscheurde, koos ervoor om te zwijgen was er weer een pint bloed op de vloer.

De vernietiging van de tussentijdse verkiezingen door de GOP in 2018 was een groot “STOP, GA TERUG” -teken voor Republikeinen, maar het was toen veel te laat. Inertie is natuurkunde, en natuurkunde zegt dat een lichaam in beweging de neiging heeft om in beweging te blijven. Ik was een Engelse Lit majoor, en zelfs ik weet dat. Trump, in beweging, bleef in beweging en verwoestte de porseleinwinkel tot flikkers en stof.

Vanavond zullen we getuigen van het lange handwerk van Donald Trump, Cannibal King, Eater of His Own. Hij kan dit ding winnen door eerlijk of fout te zijn, maar de partij die hij vertegenwoordigt is nu niets anders dan botten en kraakbeen, en die Republikeinen zoals Mitch en Kevin die er vier jaar mee bezig zijn geweest hem met gesloten kaken op te smeren, verdienen niets minder. Zeker, ze hebben de rechters. Wat hebben ze nog meer gekregen?

Geen toekomst.

“Het geheim van het Republikeinse succes in de jaren 2010 waren niet stemmen, maar kaarten en regels”, schrijft de permanent schuldige Republikeinse expat David Frum voor The Atlantic . “Republikeinen scoorden hun grote comeback-verkiezing in 2010, een volkstellingjaar. Dat stelde Republikeinen op staatsniveau in staat om in 2011 kaarten opnieuw te tekenen om hun eigen partij te begunstigen. Die hertekening vond plaats in een tijd waarin een conservatieve federale rechterlijke macht afstand deed van toezicht op stemprocessen. “

Lees ook:  Nederland zet de hakken in het zand, Duitsers graven zich in

Dit is een volkstellingjaar. Dit is een herverdelingsjaar. Als de cijfers kloppen en zelfs als Trump wint, zien het Huis en de Senaat er beide naar uit dat ze binnen een paar maanden onder nieuw democratisch management zullen staan. De Republikeinen vormen een minderheid binnen de bevolking, maar hebben de hefbomen van de macht in 2010 met verbazingwekkende resultaten gebruikt om het laatste decennium in de politiek effectief te controleren. Als alles op zijn plaats valt, zullen democraten en linkse onafhankelijken – al een meerderheid binnen de bevolking – die hefbomen in de hand hebben in januari.

Ik ben Ozymandias, Mitch. Kijk naar mijn werken en wanhoop … en voor het geval je het je niet herinnert, de rest van dat gedicht gaat over stof en een verlaten ontbinding. Millennials en Generatie Z staan ​​op het punt het grootste stemblok van het land te worden, en meestal houden ze zich niet bezig met rechtse bullshit.

Black Lives Matter zal een belangrijke rol spelen in de politiek vanaf nu tot aan gerechtigheid. Jonge klimaatactivisten eisen een transformatie van het milieu. Bernie Sanders en AOC zijn nog maar het begin, en terwijl dat opkomend tij het smerige residu van de laatste tien (40!) Jaar begint weg te spoelen, zal de GOP weer op zichzelf instorten en de Old White Angry Man Gun Party worden. Hun beste en enige instrumenten: onderdrukking en intimidatie van kiezers, alles wat we nu zien, het woedende gejammer van verminderde opbrengsten opgediend op een bed van overdadig gebroken beloften.

Met het verstrijken van de jaren zullen ze in plaatsen als North Dakota en Idaho de lul in elkaar schoppen en op betrouwbare wijze vernielers en verraders naar het Congres sturen voor de opbouw van de massa, maar dat is alles wat ze zullen redden. De macht van de partij is nu op eb en zal daar blijven totdat de maan besluit hen te vergeven voor het steunen en verdedigen van een existentiële dreiging als Donald J. Trump. Ik hou mijn adem niet in.

Noch huil ik tranen terwijl ik deze klaagzang zing. Ik werd geboren onder Richard Nixon, kwam tot een geschokt politiek bewustzijn onder Ronald Reagan, keek met misselijk ontzag toe hoe Newt Gingrich de GOP omvormde tot de verwrongen kunstgreep die het vandaag is, mijn leven beloofde om de seriële verschrikkingen van George W. Bush te weerstaan, keek naar de post-Bush GOP wakkeren het racisme van de Tea Party aan om een ​​zwarte president te dwarsbomen, en hebben lang genoeg geleefd om de zogenaamde “partij van Lincoln” de partij van Louie Gohmert te zien worden. Als ik ‘Republikeins’ hoor, is dat waar ik aan denk, en het is altijd een vreselijke gedachte.

“Soms,” zei Jud in Stephen King’s Pet Sematary , “dood is beter.”

Maar zelfs met dit alles terecht gezegd, is het de moeite waard om op te merken dat Republikeinse ‘radicalen’ eens en niet zo erg lang geleden hun leven en heilige eer beloofden voor de vernietiging van de slavernij in Noord-Amerika – in een strijd die werd natuurlijk gedreven door zwarte abolitionisten, waaronder zelf tot slaaf gemaakte mensen. Terwijl sommige Democraten zich een slavenhoudersrijk voorstelden dat zich uitstrekte van Canada tot Tierra del Fuego, legden ‘radicalen’ zoals Salmon Chase en Thaddeus Stevens hun lichamen op de verfoeilijke tandwielen en, nadat een oceaan van bloed was vergoten, hadden ze de overhand toen ze zagen dat dat gruwelijke gebouw omver viel .

Abraham Lincoln krijgt de eer omdat hij er was om de papieren te ondertekenen en de toespraken te houden toen het wiel rondkwam, maar het waren die ‘radicale’ Republikeinen die jarenlang krachtig tegen de slavernij stonden in de lange, rechtvaardige en morele zoektocht naar emancipatie , en gaf niet op. Het was toen een andere partij met dezelfde naam, maar Trump grijpt tegenwoordig graag terug naar de erfenis van Lincoln terwijl hij op de boomstronk ligt, zelfs als hij en zijn partij er helemaal niet in slagen om de naam waar te maken.

Honderdnegen jaar later, toen een andere malafide Republikeinse president uit pure woede dreigde de natie omver te werpen, was het een groep Republikeinen die op een avond naar hem toe gingen en zeiden: “Mr. Nixon, het is tijd dat je gaat. ” En hij deed het, want die leden van zijn partij hadden de moed om een ​​president de waarheid in zijn gezicht te vertellen, zodat hij wist dat hij zelfs onder zijn eigen volk alle betekenisvolle steun had verloren. Hoe noem je een leider zonder volgers? Gewoon een man die een wandeling maakt. Het is echt zo simpel.

Hoe ver is dat gezelschap gevallen, en nu is het niets anders dan een lijk op de grond, afgeknaagde botten die glanzend wit waren, de ruimte waar eens een soort hart was, gevuld met het droge geratel van gevallen herfstbladeren. Het klinkt bijna als een hartslag, maar dat is het niet, en zal het nooit meer zijn.

Zie je, win of verlies, Trump gaat nergens heen, en de Republikeinse Partij wordt voor altijd aan zijn dikke oranje huid geniet. Waar hij gaat, gaan ze, voor eeuwig en altijd, tot het definitieve breken van de wereld. Net als Mary Shelley’s originele monster van Frankenstein, is Donald J. Trump vrij rond, Milton’s Paradise Lost ongelezen geklemd in een oranje hand terwijl hij schreeuwt: “Het is beter om in de hel te regeren dan te dienen in de hemel!”

Pas op met wie je onderhandelt, Mitch en Kevin. Uw regering in de hel is nog maar net begonnen.Lees ook:  Het echte schandaal van het Chinese hacken

Comments

comments