Waarom het Trumpisme al heeft gewonnen

Waarom het Trumpisme al heeft gewonnen

4 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Zoals zoveel aanhangers van de driehoek tussen politiek en internationaal nieuws, ben ik sinds zonsopgang verbonden met het nieuws van de Amerikaanse verkiezingsdag. En ik moet bekennen dat we niet weten hoe het proces zal eindigen of wie de echte winnaar van de presidentsverkiezingen zal worden uitgeroepen. Ja, het zijn de vreemdste verkiezingen in de geschiedenis en dat lijkt niet in de beste zin van het woord. We kunnen echter verwachten dat de winnaar van de verkiezingen Donald J. Trump, 45e president van de Verenigde Staten, is.

Zijn stijl en zijn politieke actie hebben gezegevierd, zodat de president op 20 januari, of hij nu zelf of de kandidaat Biden is, zal moeten reageren op een Noord-Amerikaanse samenleving die meer dan ooit verdeeld is en een onstabiele internationale omgeving. Om deze reden heeft het Trumpisme gezegevierd, al geconsolideerd als een groeiende intellectuele stroming. Zijn voorheen zwakke kenmerken zijn nu bepalende factoren in politiek gedrag.

Trumpisme vertegenwoordigt het emotionele complot met de kiezer. De hillbilliers hebben besloten dat president Trump niet zozeer op hen lijkt om wie ze zijn, maar om wat ze denken dat hun grootouders waren. Het mythische verhaal van een ondernemend Amerika, in staat om haar dromen te realiseren en te slagen, past bij de man uit New York. Trump wint in de politiek van emoties en de droom om de leiders van de Verenigde Staten in de wereldeconomie en politieke cultuur te herstellen. Dat Parnassus nooit heeft bestaan, maar dat doet er weinig toe. Volg de politieke en electorale geografie van de Mississippi om te begrijpen wat ik bedoel, en voeg nu 29 kiezers in Florida toe. Er is een electorale ommekeer geweest.

Oorlogspolarisatie

De taal van oorlog wordt algemeen gebruikt. De uitspraken van Donald J. Trump en de omgang met het Twitter-account geven aan dat er een “wij” en een “zij” is, een manier om de samenleving te verdelen. Polarisatie voedt zich met confrontatie, de vijand en de depersonalisatie van de ander. In het tijdperk van identiteitspolitiek vermindert de taal van oorlog de burgerstatus van de ander. Dit is slecht nieuws voor de verkozen president, die voor iedereen zou moeten regeren en niet alleen voor kiezers die in fans zijn veranderd.

Lees ook:  Trump een president in ballingschap

Agressief leiderschap legt uit waarom een ​​kandidaat vraagt ​​om het hertellen te stoppen, de waarde van stemmen per post verlaagt en procedures negeert . Het is ongekend dat de kandidaat zelf een feest voorbereidt in het Witte Huis of dat hij midden in de telling manifesteert dat hij al de winnaar is. Het breekt de traditie, het gebruik en de gewoonte.

Ik onderschat deze kwestie niet, omdat ik geloof dat de democratische doctrine de procedures (formele en informele normen), de inhoud (politieke beslissingen en prioriteiten) en de resultaten (indicatoren, evaluatie en openbaar beleid) omvat. We zijn dus op het pad van gerechtelijkmaking van beslissingen en politiek die bijdragen aan het conflicterende scenario.

The Three Ps of Divided Societies

Trumpisme plukt de vruchten en open samenlevingen hebben niet gelijk in het antwoord. De provocatie, zoals de tweets die hij op elk moment publiceert met beledigingen en beschimpingen voor elke sociale groep. Of het nu gaat om raciale minderheden, vrouwen of immigranten, provocatie fragmenteert de burgerlijke cultuur van het land.

Polarisatie is de hoeksteen van populisme en Trumpisme. Ze zijn tegen ons. De polarisatie verklaart dat de Trump-kiezer niet heeft gefaald en zijn electorale stem uitbrengt, terwijl de Democratische “zij” zich uiteindelijk niet als een blok identificeren. De pop-behandeling van iconen, emoticons en emoji’s draagt ​​bij aan de vereenvoudiging.

Het protest komt voort uit directe en ondubbelzinnige kritiek op formele vereisten, en sociale eisen horen niet thuis in openbare gesprekken of congressen. We moeten de straat op om voor rechten te vechten en de verkiezingsuitslag te verdedigen. Het beroep van Trump op de trotse jongens en libertaire bewegingen is een gevaar voor het samenleven.

In dit scenario heeft Trump al gewonnen omdat het hem is gelukt om de verkiezingen in binaire termen te laten beschouwen. Net als bij een referendum moet je ervoor kiezen om bij de president te blijven of plaats te maken voor de nieuwe kandidaat.

Daar vertegenwoordigt het Trumpisme een winnende en aantrekkelijke optie, omdat het een anti-systeem is. Tegen het establishment. Tegen de elites van New York of San Francisco. Tegen globalisering. Tegen de nieuwkomers. Tegen de herinterpretatie van de geschiedenis en de erfenis van de grondleggers.

Tegen alles creëert Trump een winnend kader tegen het trieste leiderschap zonder charisma van Joe Biden. Dit is de ideale kandidaat voor ons die van Woody Allen houden en Friends on a loop kijken. Maar we hebben geen stemrecht in dit proces. Hoe het ook zij, het Trumpisme heeft uiteindelijk genoegen genomen met een overdosis hyperleiderschap dat zijn mandaat zou kunnen herhalen. We blijven waakzaam, want het avontuur is nog niet voorbij.Lees ook:  De grote vervanging in België

Comments

comments