Clown-coup: Trump’s poging om de democratie omver te werpen, net zo goed beheerd als zijn bedrijf (en presidentschap)

Clown-coup: Trump’s poging om de democratie omver te werpen, net zo goed beheerd als zijn bedrijf (en presidentschap)

5 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump had veel tools bij de hand voor een staatsgreep – SCOTUS, Bill Barr, de GOP-senaat – maar ging met Twitter ‘verklaringen’

Waarschuwing: terwijl ik dit op donderdagochtend schrijf, weet ik niet hoe deze verkiezingen zullen eindigen. Joe Biden zou vandaag tot winnaar kunnen worden uitgeroepen – maar er blijft een kans dat Donald Trump dit terug kan trekken dankzij traditionele Republikeinse methoden van stemonderdrukking, in plaats van zijn ham-fisted couppoging. 

Woensdagmiddag ging het bericht op sociale media: een groep MAGA-yahoos bevond zich buiten het Philadelphia Convention Center. Ze waren daar om Rudy Giuliani, Eric Trump en andere leden van Trumps reality-tv Oberkommando als achtergrond te bieden. Het autoritaire Klown Korps was ingevlogen om toespraken te houden in navolging van Trumps eisen dat het tellen van de stemmen binnen wordt stopgezet  – niet om een ​​vaag legitieme juridische reden, maar simpelweg omdat hij de cijfers leuk vindt waar ze zijn

Maar het plan raakte een addertje onder het gras: de goede mensen van Philadelphia, die ook weten hoe ze een persbericht moeten lezen en niet geïnteresseerd waren in het laten mislukken van de tweede geboren zoon en een in martini doordrenkte voormalige Lifelock-woordvoerder een foto maken die de plichtsgetrouwe verkiezingen bedreigt ambtenaren die alleen maar proberen de stemmen te tellen.

Lees ook:  Hoe de grote vervanging te plaatsen

Een menigte demonstranten kwam opdagen en riep “Tel elke stem!” Eric en zijn bedrijf  draaiden hun staart om en renden naar hun veilige plek om hun stomme toespraken te houden buiten het chartervliegtuiggedeelte van de luchthaven van Philadelphia.

No Title

Update: looks like Eric Trump & crew got scared by protesters and moved their presser to the airport: https://t.co/0eYPiyJ4rP pic.twitter.com/bvZRrjt3uA

In alle chaos na de verkiezinIn alle chaos na de verkiezingen werd dat incident niet echt geregistreerd op het nationale nieuws, maar op de grond hier in Philly voelde het als een perfecte distillatie van hoe de poging tot staatsgreep van Trump verloopt: ook Pinky and the Brain’s verschillende plannen om de wereld over te nemen.

Het blijkt dat de ideeën van president Bleach-Injector over het afzetten van de democratie – zullen we maar zeggen? –  onderontwikkeld . Zijn belangrijkste wapens lijken te zeuren en komisch stompe uitspraken te doen op Twitter, in de ijdele hoop dat iemand ze voor de wet aanziet..

Het begon woensdag om 2.30 uur, toen Trump, naar verluidt tegen het advies van zijn campagneteam in , een toespraak hield waarin hij de verkiezingen ongegrond verklaarde als “fraude” en zichzelf tot winnaar verklaarde.

Het duurde niet, wat resulteerde in een heleboel online spot en elke gerenommeerde nieuwsbron – plus Fox News, dat er niet een van is! – Amerika meedelen dat niets ervan waar was. Dus hij bleef doorgaan op Twitter en liet een reeks complottheorieën los die Twitter onmiddellijk achter inhoudswaarschuwingen plaatste .

Lees ook:  Achter de #WWIII-hashtag

No Title

Meltdown in progress: pic.twitter.com/lHpHL16HE1

Blijkbaar onduidelijk waarom de democratie niet simpelweg op zijn zegje eindigde, liet Trump los met deze gedeeltelijk gepolijste drol op Twitter : ‘We hebben, voor verkiezingsdoeleinden, het Gemenebest van Pennsylvania geclaimd (dat wettelijke waarnemers niet toestaat ) de staat Georgia, en de staat North Carolina, die elk een GROTE Trump-voorsprong hebben. Bovendien claimen we hierbij de staat Michigan, als, in feite, ….. ”

No Title

We have claimed, for Electoral Vote purposes, the Commonwealth of Pennsylvania (which won’t allow legal observers) the State of Georgia, and the State of North Carolina, each one of which has a BIG Trump lead. Additionally, we hereby claim the State of Michigan if, in fact,…..

Het resultaat was weer een Twitter-waarschuwing en het internet verdreef de uren die op President Hereby-Pants dompelden.

Het is al weken, zo niet maanden lang bekend dat Trump van plan was een staatsgreep te plegen zodra het erop leek dat hij deze verkiezingen misschien niet zou winnen, vooral omdat hij bleef opscheppen over zijn plannen . Veel activisten, politici en journalisten – waaronder ik – waren  bang dat het hem zou lukken .

Trump heeft tenslotte aanzienlijke voordelen als het gaat om het plegen van een staatsgreep. Hij heeft de federale bureaucratie gevuld met trawanten die klaarstonden om hem te helpen deze verkiezingen te stelen – waaronder een postmeester-generaal die nauwelijks de moeite neemt om te verbergen dat hij de post trager probeert te maken en een procureur-generaal die zich gretig heeft aangesloten bij Trumps pogingen om post te delegitimeren -in stembiljetten. Trump heeft ook een Republikeinse Senaat die tot dusver al zijn stuk heeft gesteund, hoe corrupt of zelfs crimineel ook, om aan de macht te blijven . Hij heeft honderden Republikeinse politici op staatsniveau die bereid zijn aan allerlei touwtjes te trekken om hem te helpen. (Dat is een van de redenen waarom Trump in sommige staten veel beter presteerde dan verwacht – kiezersonderdrukking werkt.) En hij heeft een conservatieve meerderheid van 6-3 in het Hooggerechtshof, een die vijandig staat tegenover het concept van stemrecht. Om die specifieke taart te bevriezen, hebben een aantal van die rechters – waaronder door Trump aangestelde Brett Kavanaugh –  duidelijk gemaakt dat ze bereid waren belachelijke juridische argumenten te voeren om legitieme stembiljetten weg te gooien.

Lees ook:  Trump's America: UnitedHealth Group behaalt recordwinst ondanks coronavirus

Erich.B

indignatie redactie

Comments

comments