De Trump-campagne probeert openlijk de verkiezingen te stelen

De Trump-campagne probeert openlijk de verkiezingen te stelen

5 november 2020 0 Door Indignatie redactie

In Pennsylvania en andere cruciale staten hebben ze zich tot uitvlucht gewend om de overwinning te zoeken.

In een poging om te voorkomen dat ambtenaren talloze stemmen tellen die zijn uitgebracht in de cruciale strijdtoneelstaat Pennsylvania, lijkt de Trump-campagne all-in te zijn gegaan op een brutaal plan: probeer chaos te zaaien en laat de rechtbanken zoveel mogelijk overgebleven post weggooien. in stembiljetten mogelijk, die Joe Biden waarschijnlijk zwaar zullen bevoordelen.

Met honderdduizenden stemmen die woensdag nog moesten worden geteld, onderging Pennsylvania, zoals algemeen werd voorspeld, een ‘blauwe verschuiving’: terwijl kiezers op de verkiezingsdag die naar de stembus gingen aanvankelijk de Republikeinse telling scheef hielden, waardoor de uitkomst er gunstig uitzag voor Donald Trump, Toen de overwegend democratische stembiljetten zich opstapelden, begon de staat zich te verschuiven naar de kolom van Biden. Vanaf woensdagmiddag bevond Pennsylvania zich midden in dit proces, waarbij de voorsprong van Trump afnam en alle ogen waren gericht op de vraag of mail-in-stemmen voor Biden hem over de top zouden brengen.

Rond 15.00 uur ET kondigde de Trump-campagne aan dat de president de staat had gewonnen, een valse bewering waarvan de telling verre van compleet is. Toch hebben perssecretaris Kayleigh McEnany, Eric Trump en anderen van het Witte Huis de claim op Twitter gepusht. Op een persconferentie in Philadelphia op woensdagmiddag beweerden Trump-surrogaten, waaronder voormalig Florida procureur-generaal Pam Bondi, ex-Trump-campagneleider Corey Lewandowski, en Trump’s persoonlijke advocaat Rudy Giuliani, dat Trump Pennsylvania had gewonnen en dat de Democraten het probeerden te stelen fraude. Giuliani zei ten onrechte dat het aantal stemmen in Philadelphia “volkomen onwettig” was en verklaarde zonder enig bewijs dat de inbrengstemmen werden verzonnen door corrupte bazen van de Democratische partij. Hij beweerde toen, zonder enig bewijs.

Lees ook:  Wat zit er achter de opkomst van islamofobie in Frankrijk?

De beweringen over Pennsylvania waren een duidelijk vertrek vanaf woensdagochtend, toen de Trump-campagne verslaggevers vertelde dat ze er zeker van waren dat ze Pennsylvania zouden winnen en riep op dat alle “wettelijke stemmen” zouden worden geteld. ” We hebben vertrouwen in Pennsylvania”, zei campagneleider Bill Stepien toen. Maar een poging om het tellen tegen woensdagmiddag te stoppen, leek een teken van afnemend vertrouwen in het Trump-kamp rond Pennsylvania. In plaats daarvan suggereerden een verklaring van overwinning en een poging om het tellen te stoppen, dat de campagne de behoefte voelde om op uitvlucht te vertrouwen.

De acties van de Trump-campagne komen terwijl de presidentsverkiezingen door een kritieke periode van onzekerheid blijven gaan. De bereidheid van sociale mediabedrijven om valse en misleidende claims te censureren, wordt ondertussen op de proef gesteld. Tot dusverre heeft Twitter een label geplakt op valse verklaringen van overwinning, met de mededeling dat “officiële bronnen de race misschien niet hebben genoemd toen deze werd getweet” (een zwakke reactie die het bereik van een valse claim die bedoeld is om de beurs te verstoren niet ontkracht of beperkt. administratie van de verkiezingen). Twitter heeft ook pogingen gemarkeerd om desinformatie en complottheorieën rond de stemming te pushen, ook van Trump zelf .

No Title

Trump has done only one thing so far on Twitter since Election Day: push disinformation and conspiracy theories aimed at undermining legitimate voting. (With some throttled by Twitter as violations.) Again, we are watching an unprecedented attack by him on American democracy pic.twitter.com/B5aIIpyMTb

No Title

Twitter now labeling premature tweets from @kayleighmcenany and @EricTrump pic.twitter.com/BsRZXsTvSW

Andere stappen van de Trump-campagne op woensdag waren onder meer het verzoek aan het Amerikaanse Hooggerechtshof om de stembiljetten die na de verkiezingsdag zijn ontvangen weg te gooien, ook al heeft Pennsylvania gezegd dat het stembiljetten met een poststempel van dinsdag en die vrijdag arriveren zal accepteren.

Lees ook:  Beerput Nederland het putje van de EU

Ondertussen had Biden woensdagmiddag een nipte voorsprong in Michigan, een andere staat die een ‘blue shift’-effect zag toen de post-in-stembiljetten werden geteld – en waar de Trump-campagne een rechter heeft gevraagd om te stoppen met tellen en een aantal reeds getelde post opzij te zetten. -in stembiljetten.

No Title

Here is the Trump campaign filing at the Supreme Court: https://t.co/G4UhAbo5zC

Comments

comments