Demonstranten, van kust tot kust, staan ​​verenigd tegen de dreiging van Trump voor de democratie en dringen er bij ambtenaren op aan ‘elke stem te tellen’

Demonstranten, van kust tot kust, staan ​​verenigd tegen de dreiging van Trump voor de democratie en dringen er bij ambtenaren op aan ‘elke stem te tellen’

5 november 2020 0 Door Indignatie redactie

“Op dit moment blijven verkiezingsfunctionarissen miljoenen stemmen tellen in het hele land. Biden loopt voor op het kiescollege en de volksstemming, en de uitkomst van deze verkiezingen zal worden bepaald door de kiezers, niet door Donald Trump.”

Noodbijeenkomsten werden gehouden of gepland in steden en dorpen in het hele land woensdag en tot het einde van de week, terwijl Amerikanen de straat op gingen om te eisen dat verkiezingsfunctionarissen “elke stem tellen” en “de resultaten beschermen” van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. 

Gealarmeerd door de valse beweringen van president Donald Trump over overwinning en “grote fraude”, evenals door zijn escalerende pogingen om te voorkomen dat miljoenen ontelbare stemmen worden geteld, houden organisatoren vast of worden voorbereid op meer dan 100 evenementen die van woensdag tot en met zaterdag van kust tot kust zijn gepland. 

 “Stembiljetten moeten worden geteld, stemmen moeten worden gehoord, en we zijn hier om te zeggen dat we klaarstaan ​​om ervoor te zorgen dat dat gebeurt.”
—Susan Arnott; demonstrant in Massachusetts.

De bijeenkomsten, marsen en andere evenementen met een sociale distantie worden georganiseerd door Protect The Results , een brede coalitie van meer dan 165 grassroots-groepen, terwijl het tellen van mail-in-stemmen in de presidentiële wedstrijd tussen Trump en voormalig vice-president Joe Biden doorging.

“Op dit moment blijven verkiezingsfunctionarissen miljoenen stemmen tellen in het hele land, Biden loopt voor in het Electoral College en de populaire stemming, en de uitkomst van deze verkiezing zal worden bepaald door de kiezers, niet door Donald Trump”, aldus de coalitie. in een verklaring . “Nu moeten we geduld hebben en wachten terwijl de verkiezingsfunctionarissen die stembiljetten blijven tellen.”

Nadat hij zijn tegenstanders had beschuldigd van het plegen van een ‘grote fraude met het Amerikaanse publiek’ in zijn nepoverwinningsrede woensdagochtend vroeg, verklaarde Trump dat ‘we naar het Amerikaanse Hooggerechtshof gaan’ in een poging ‘alle stemmen te laten stoppen’. . “

In navolging van zijn dreigement, vroegen de advocaten van de president woensdag het hooggerechtshof om tussenbeide te komen in het aantal stemmen in Pennsylvania, aangezien er in de Keystone State nog minstens honderdduizenden legitieme stembiljetten waren. 

The Boston Globe meldt dat honderden mensen zich woensdagmiddag op Boston Common hebben verzameld om de ambtenaren aan te sporen alle uitstaande stembiljetten te tellen voordat ze een winnaar van de verkiezingen uitroepen. 

Zwaaiend met kleine Amerikaanse vlaggen en met borden met slogans als ‘Don’t Let Democracy Die’, ‘Respect Stem Results’ en ‘Wait! Finish the Count’ protesteerden demonstranten vreedzaam terwijl nieuwshelikopters boven hun hoofd cirkelden. 

Susan Arnott uit het naburige Cambridge reed met haar fiets naar het evenement, dat ze ’empowerment’ noemde.

“Het is iets wat ik kan doen om mijn stem naar buiten te brengen en te zeggen: ‘Laat onze stemmen worden gehoord’,” vertelde Arnott, een Biden-kiezer, aan de Globe . “Stembiljetten moeten worden geteld, stemmen moeten worden gehoord, en we zijn hier om te zeggen dat we klaarstaan ​​om ervoor te zorgen dat dat gebeurt.”

Senator Ed Markey (D-Mass.), Die dinsdag zijn race voor herverkiezing won, sprak op het evenement in Boston en merkte op dat de “hele revolutie van de democratie in de Verenigde Staten van Amerika” geboren was in de Boston Common en uitte zijn bezorgdheid dat Trump “gewelddadige reacties op het tellen van de stemmen probeert aan te wakkeren.”

“Dus we staan ​​hier vandaag en eisen dat elke stem wordt geteld”, zei Markey tegen verslaggevers.

No Title

No Description

In Philadelphia verzamelden demonstranten zich in de Independence Mall voor een bijeenkomst voordat een colonne van demonstranten twee stadsblokken lang zang en gejuich Market Street afdaalde. De Philadelphia Inquirer meldt dat afgevaardigde Brendan Boyle (D-Penn.) De menigte toesprak en Trump een “wannabe sterke man” noemde. 

‘Laat me absoluut duidelijk zijn,’ zei Boyle tegen de bijeenkomst. ‘We laten hem of iemand anders deze verkiezing niet stelen. Tel elke stem!’ 

Vicki Miller, een organisator van Ondeelbaar Philadelphia, zei dat “we hier zijn om de verkiezingen te eren”.

“We zijn hier om elke wettelijk ingediende stem te eren”, zei Miller tegen de juichende menigte. ‘Het zal wat geduld vergen. Het zal even duren. Dat wisten we vóór de verkiezingen, nietwaar; we wisten dat deze stemming niet onmiddellijk zou uitkomen.’

No Title

A “count every vote” rally forming here in Philadelphia. Choppers are flying over head. pic.twitter.com/5JB5yKRjk7

No Title

A massive “Count Every Vote” banner appeared in Philadelphia as the Trump campaign sued to “temporarily” halt ballot tallying https://t.co/SojdTt2gCH #Election2020 pic.twitter.com/r1gxTez0nB

No Title

“No votes, no peace” pic.twitter.com/wiUprBh9T9

Het was een scène die zich herhaalde in grote steden …

No Title

Do Georgia’s votes count? Every vote counts. Do Michigan’s votes count? Every vote counts. Do Nevada’s votes count? Every vote counts. Do Arizona’s votes count? Every vote counts! pic.twitter.com/7U2UdrO91g

No Title

With ⁦@WTUTeacher⁩ teachers at #CountEveryVote rally in DC when ⁦@cnnbrk⁩ announces #Biden2020 close to 270! ⁦@AFTunion⁩ ⁦@AFLCIO⁩ pic.twitter.com/jtfHunOlYA

No Title

No Description

No Title

No Description

No Title

countEveryVote #Oakland We’re disproportionately impacted from the pandemic, from police violence and from widening economic disparities and we know four more years of Trump will only make things worse. pic.twitter.com/auqiuVxADG

No Title

Dozens of protesters are marching down Guadalupe toward the Texas lege chanting “Count Every Vote” pic.twitter.com/Dr32K1rzBJ

… en klein, overal in de Verenigde Staten woensdag, en er staan tijdens het weekend meer evenementen gepland .

No Title

Powerful rally to #CountEveryVote here in Lancaster, PA. Our voices and our votes count. In America, elections are decided by voters, not by fiat. Our votes will all be counted. We will make sure of it. pic.twitter.com/4ERXpJBJOF

No Title

ProtectTheResults rally happening in downtown Asheville, NC, right now, calling to #CountEveryVote. #avlnews pic.twitter.com/co3pF5xG8O

No Title

We are at the #ProtectTheResults rally in Princeton! #CountEveryVote #CountAllTheVotes pic.twitter.com/1VzvOlWGhC

Comments

comments