Trump ronduit belachelijk gemaakt door activisten, artiesten en anderen nadat hij gelogen had over Swing State Landslide

Trump ronduit belachelijk gemaakt door activisten, artiesten en anderen nadat hij gelogen had over Swing State Landslide

5 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Prominente Twitter-gebruikers beweerden alles, van een volle haardos tot “het Gemenebest van Bradley Cooper” in het weerleggen van de laatste leugens van de president.

Politieke activisten, artiesten, journalisten en anderen verenigden zich woensdagavond in het uitdagen van president Donald Trump op Twitter nadat hij ten onrechte de overwinning had opgeëist in vier van de vijf resterende slagveldstaten. 

Sinds de verkiezingsdag heeft de president leugen na leugen na leugen verteld  en weer meer leugens , die woensdag culmineerde met een onverklaarbaar heerszuchtige claim dat hij Pennsylvania, North Carolina, Georgia en Michigan had gewonnen – zonder er daadwerkelijk een van te hebben gewonnen. Trump tweette dat: 

No Title

there was a large number of secretly dumped ballots as has been widely reported!

Zoals voor Trump een gewoonte is geworden, werd zijn laatste valse bewering door Twitter gemarkeerd wegens schending van het verbod van het platform om “verkiezingen te manipuleren of te verstoren” door “valse of misleidende informatie” te verspreiden. 

Temidden van de zeer geladen sfeer van een klifhangende verkiezing, was het moment rijp voor een komische opluchting, die werd geboden door een publieke figuur na een andere die fantasievolle claims tweette om de vermeende aardverschuiving van Trump te evenaren. 

De politieke belangenorganisatie MoveOn zette vroeg in de middag de spottende toon:

No Title

This isn’t how it works, Donald. Why do we have to actually tweet that. SMDH

Rond dezelfde tijd vroeg R & B-superster John Legend, wat als mensen “allemaal dingen beweren waar we geen recht op hebben”, en van daaruit ging het naar de races. 

No Title

To be clear, you have to say “hereby” to make it legally binding

No Title

I hereby claim tgat I am turning 27 years old tomorrow.

No Title

I hereby claim Bezos billions so I can distribute it amongst impoverished communities https://t.co/nKC5c212sj

No Title

I hereby claim I have a full head of hair. https://t.co/CpPVWtr3nx

No Title

I hereby claim space.It’s mine. pic.twitter.com/k9N1iJGapx

No Title

I hereby claim the White House pic.twitter.com/IMOCH7FqtY

Alle grapjes terzijde, Trump en zijn democratische tegenstander Joe Biden bleven opgesloten in een ondragelijk strakke race die vanaf woensdagavond neerkwam op stemmen die nog steeds werden geteld in Alaska, Arizona, Georgia, Nevada, North Carolina en Pennsylvania.

Op het moment van publicatie genoot Biden een voordeel van 253 tot 214 Electoral College, waarbij hij alleen een combinatie van Arizona en Nevada, of een van die staten plus Georgia, of Pennsylvania nodig had om hem voorbij de drempel van 270 stemmen voor de overwinning te stuwen. Trump, aan de andere kant, zou verschillende van de resterende staten moeten winnen om een ​​tweede termijn veilig te stellen. 

Comments

comments