Donald Trump’s verkiezingsuitslag: alle valse beweringen ontkracht bij feiten

Donald Trump’s verkiezingsuitslag: alle valse beweringen ontkracht bij feiten

6 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl Joe Biden het presidentschap nadert, ontketende de zittende partij een stortvloed van verkeerde informatie van het perspodium van het Witte Huis

Donald Trump heeft een stortvloed van verkeerde informatie losgelaten in een toespraak in het Witte Huis die probeerde de legitimiteit van de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen .

De ene bewering na de andere had feitelijk geen grond, waaronder beweringen dat verkiezingsfunctionarissen in Pennsylvania en Detroit probeerden verkiezingswaarnemers uit stembureaus te weren. De president vertrok zonder vragen te beantwoorden.

Dit is wat de president beweerde, en wat eigenlijk waar is:

We hebben zoveel bewijs’

Trump: “We horen verhalen die horrorverhalen zijn … We denken dat er veel rechtszaken zullen komen omdat we zoveel bewijs hebben en zoveel bewijzen.”

De feiten: Trump heeft geen bewijs geleverd van systemische problemen bij het stemmen of tellen. In feite verloopt het tellen van stembiljetten in het hele land grotendeels soepel, zelfs nu de VS in de greep was van de coronavirus-pandemie.

Een van zijn belangrijkste klachten – dat er over de afgelopen verkiezingsdag geteld is – is zonder verdienste. Bij geen enkele presidentsverkiezing zijn alle stemmen op dezelfde dag geteld, en er is geen wet of zelfs maar de verwachting dat dit het geval zou moeten zijn. Door de toename van het aantal verstuurde stembiljetten en de hoge opkomst is het proces in sommige, maar niet alle, gevallen langzamer dan normaal.

Pennsylvania

Trump: “In Pennsylvania hebben partijdige democraten toegestaan ​​dat de stembiljetten in de staat drie dagen na de verkiezingen worden ontvangen en we denken veel meer dan dat en ze tellen die zonder poststempels of welke identificatie dan ook.”

De feiten: het hooggerechtshof van de staat, en niet “partijdige democraten”, beval dat stembiljetten die vóór het einde van de verkiezingsdag waren ingevuld, tot drie dagen later konden worden ontvangen en nog steeds worden geteld. Het hooggerechtshof van de VS heeft de zaak onderzocht en heeft de termijn van drie dagen niet in de weg gestaan, maar kan de zaak later herzien. Een aantal andere staten heeft ook aanpassingen gemaakt voor de extra gemailde stembiljetten.

Trump: “Democraten in Pennsylvania zijn naar het hooggerechtshof van de staat gegaan om te proberen onze verkiezingswaarnemers te verbannen … Ze willen daar niemand in hebben. Ze willen niet dat iemand naar ze kijkt terwijl ze de stembiljetten tellen. “

De feiten: dat is niet waar. De president stelt de rechtszaak volledig verkeerd voor. Niemand probeerde opiniepeilers die beide partijen vertegenwoordigden te verbieden en de democraten probeerden niet te voorkomen dat Republikeinse vertegenwoordigers het proces konden observeren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Mark Rutte heeft Nederland verkocht aan de EU

De belangrijkste kwestie was hoe dicht waarnemers die de partijen vertegenwoordigden, bij de verkiezingsmedewerkers konden komen die post-in-stembiljetten verwerken. De Trump-campagne klaagde aan om waarnemers dichterbij te laten komen dan de richtlijnen hadden toegestaan. Een rechtbank oordeelde in het voordeel van dat verzoek.

Michigan

Trump: “Onze campagne is de toegang geweigerd om elke telling in Detroit te observeren.”

De feiten: dat is niet waar. Afwezige stembiljetten werden geteld in een congrescentrum in het centrum waar 134 telborden waren opgesteld. Elke partij mocht één poll watcher per bestuur, zei de stadssecretaris, Janice Winfrey. Ze was niet op de hoogte van de verwijdering van Republikeinse enquêteurs, maar merkte op dat sommigen “zeer agressief waren geweest en probeerden de stembureaus en verwerkers te intimideren”.

Mark Brewer, voormalig voorzitter van de Michigan Democratic Party, zei dat hij zich in het congrescentrum bevond en op een gegeven moment de toegang voor sommige mensen van beide kanten was afgesneden vanwege capaciteitsbeperkingen in verband met de pandemie.

Georgië

Trump: “Het verkiezingsapparaat in Georgië wordt geleid door democraten.”

De feiten: niet waar . De staatsverkiezingen staan ​​onder toezicht van een Republikein – de minister van Buitenlandse Zaken, Brad Raffensperger.

Trump: “Het 11e Circuit oordeelde dat in Georgië de stemmen op de verkiezingsdag moeten zijn, dat ze op de verkiezingsdag moeten zijn. En dat waren ze niet. Na de verkiezingsdag komen er stemmen binnen. “

De feiten: hoewel de rechtbank oordeelde dat de stemmen op de verkiezingsdag om 19.00 uur binnen moesten zijn om te tellen, werd een uitzondering gemaakt voor stembiljetten van Amerikaanse strijdkrachten die in het buitenland dienen. Die zijn tot vrijdag 17.00 uur te ontvangen en tellen nog steeds. Verkiezingsfunctionarissen in Georgië tellen nog steeds stemmen, maar het zijn stemmen die rechtmatig zijn ontvangen.

Wettigheid van stemmen

Trump: “ Als je de wettelijke stemmen meetelt , win ik gemakkelijk. Als je de illegale stemmen meetelt, kunnen ze proberen de verkiezingen van ons te stelen. “

De feiten: dit is ongegrond. Noch Trumps campagne-assistenten, noch verkiezingsfunctionarissen hebben substantiële aantallen “illegale” stemmen geïdentificeerd, laat staan ​​de grote aantallen die nodig zijn om een ​​gemakkelijke overwinning van Trump te ruïneren. Hij spreekt vaak alsof het stemmen per post onwettig is. Maar het is gedaan in overeenstemming met de stemregels van de staat, in sommige gevallen aangepast door ambtenaren om kiezers te helpen veilig door de pandemie heen te komen.

Trump: “We hebben alle belangrijke locaties gewonnen, eigenlijk veel.” (Klagen dat achterbakse activiteit zijn voorsprong in belangrijke races ondermijnde.)

De feiten: de verandering in fortuinen waarover hij spreekt, wordt verklaard door de aard van het tellen van stemmen in de staten – niet door een plotselinge golf van misdrijven.

Vaak zijn grote steden langzamer in het rapporteren van hun cijfers, en die stemmen in de grote steden neigen de Democraten scheef te trekken. Evenzo hebben staten de neiging om post-in-stembiljetten aan het einde van het proces te tellen. Dat deel van de stemmen had de neiging om in het voordeel van Biden te zijn, omdat Trump zijn aanhangers had verteld om stemmen per post te vermijden en persoonlijk te stemmen, hetzij vroeg of op de verkiezingsdag. Dit verklaart waarom Trump de verkiezingsavond afsloot met leiders in Pennsylvania, Michigan, Wisconsin en Georgia, een van de staten die het meest in het spel waren, en vervolgens zag dat zijn voordeel tegen woensdag en daarna begon te vervagen.Lees ook:  'Islamistische hydra' kruipt het Franse openbare onderwijs binnen

Comments

comments