Een burgeroorlog bij Fox News

Een burgeroorlog bij Fox News

6 november 2020 0 Door Indignatie redactie

FOX NEWS VOERT OORLOG MET ZICHZELF OVER DE VERKIEZINGSRESULTATEN VAN 2020

Terwijl Maria Bartiromo en Jason Chaffetz samenzweringstheorieën over verkiezingsdiefstal spuien en volhouden dat Donald Trump voorop loopt, hebben anderen op het netwerk geprobeerd de gekken aan te pakken – tot grote ongenoegen van de president.

In de vroege uren van woensdagochtend, toen staten als Pennsylvania, Wisconsin en Nevada te dicht bij elkaar te noemen stemmen waren, waren Bret Baier en Martha MacCallum – twee niet-opiniepersoonlijkheden die, in theorie, bedoeld zijn het ‘nieuws’ in Fox News – leidde een panel dat de eerste verdedigingslinie van het netwerk uiteenzette voor de poging van Donald Trump om de verkiezingen van 2020 te stelen. Kort voor de persconferentie van de president, waarin hij van mening was dat de stemmen die na de verkiezingsdag waren geteld, een “fraude van het Amerikaanse publiek” waren, beschreef Baier met een strak gezicht de strategieën van elke campagne alsof ze op afstand vergelijkbaar waren. Aan de ene kant zei hij Joe Bidenroept staten op om te voldoen aan hun wettelijke vereiste om “elke stem” te tellen. Aan de andere kant zullen de Republikeinen “zeggen: ‘Nee, stop de stemming.’ ‘Baiers gast, conservatieve rechtsgeleerde Jonathan Turley, stemde toe om uit te leggen waarom dit scenario de Democraten tot de echte boeven maakte:’ Als mensen zeggen: ‘tel elke stemming, ‘in een situatie als deze, zou het totale waanzin kunnen blijken. ” En MacCallum verdubbelde toen en beweerde dat er “veel subjectiviteit zal zijn in de vraag of al zijn stembiljetten in veel gevallen geldig zijn.” 

Natuurlijk is het segment van Baier en MacCallum dat het de facto ontnemen van het kiesrecht van Amerikanen rechtvaardigt vanwege het ongemak van het tellen van de post-in-stembiljetten, een van de zachtere argumenten gebleken voor het onderdrukken van kiezers op het netwerk. In de programmering uren nadat de president dreigde een Hooggerechtshof te ontketenen vol met zijn persoonlijke ontwerpkeuzes, verscheen de voormalige plaatsvervangende campagneleider van Trump op Fox & Friends en beweerde dat Trump opnieuw het slachtoffer wordt van de machthebbers. ‘We winnen deze verkiezingen. En de president haalt er 270, ‘ beweerde David Bossie na te hebben gesuggereerd, zonder bewijs, dat “zij” heel goed “de stembussen kunnen proppen” in het voordeel van Biden. Hij vervolgde door aan te geven dat de ‘advocaten van de campagne zich aan het opwarmen zijn in de bullpen’. Eerder in het segment betoogde Corey Lewandowski, een senior adviseur voor de Trump-campagne, ook dat Trump Noord-Carolina, Georgia, Michigan en Pennsylvania “al had gewonnen” – ondanks dat Michigan trending was in het voordeel van Biden en Pennsylvania zich nog steeds in het toss-upgebied bevindt. “Je zet ze allemaal bij elkaar, Donald Trump is de president van de Verenigde Staten, en hij is gisteravond herkozen”, zei Lewandowski.

Elders is een deel van het toptalent van het netwerk bijna woord voor woord in lijn gebracht met de Trump-campagne, wat voor hun miljoenen kijkers impliceert dat als Trump verliest, dit het resultaat zal zijn van fraude. Fox Nation-presentator Tammy Bruce schreef een citaat van Stalin verkeerd toe om te beweren dat verkiezingen niet door het volk worden beslist , maar in plaats daarvan worden beslist door de weinigen ‘die die stemmen tellen’, een regel die ze aanhaalde om ten onrechte te beweren dat democraten een Stalin trekken door te tellen “128.000 nieuwe stemmen in Michigan, waarvan 100% naar Joe Biden.” Bruce vergelijkt haar ongegronde gestolen verkiezingstheorie met de ‘zachte staatsgreep’ waarmee Trump te maken kreeg nadat ze was afgezet, vertelde Bruce aan Fox Business-gastheer Stuart Varneydat “het vervalsen van stemmen of het doen van shenanigans, bedrog op dit soort manier niets is vergeleken met wat ze deden, eerlijk gezegd, denk ik, in 2016. Dus de president moet al het mogelijke doen … [om dit] een eerlijke en vrije verkiezing. En veel mensen zien het op dit moment niet zo. ” 

Lees ook:  Een tweede lockdown? Samenleving is al down

Tijdens het gokje van Maria Bartiromo op Fox Business eiste de gastheer of een vage “zij” de verkiezing mogen “wegkomen”. “Ik bedoel, heb je het gevoel dat de regering de politie heeft om ervoor te zorgen dat Amerika het gevoel heeft dat we veilige en eerlijke verkiezingen hebben?” voegde ze eraan toe in reactie op haar gast die beweerde dat de Biden-campagne de klok rond werkt om erachter te komen hoe ze “dit ding kan stelen” in Pennsylvania. In feite is Biden’s sterke vertoning in de Keystone State het resultaat van de honderdduizenden ontelbare post-in-stembiljetten die langzaam worden geregistreerd, zoals ongeveer driekwartvan de ingezetenen van Pennsylvania die ervoor kozen om afwezig te stemmen, steunen de Democratische kandidaat. Fox News-bijdrager en voormalig GOP-congreslid Jason Chaffetz kan blijkbaar niet begrijpen waarom deze wettelijke stemmen worden geteld. ‘De president heeft bijna 700.000 stemmen gewonnen in Pennsylvania! Je kunt niet statistisch teruggaan en me vertellen dat dat ding nog steeds echt in het spel is, ”zei hij. “Hoe gaan ze 700.000 extra stemmen krijgen ?!” Maar Sean Duffy, een andere voormalige Republikeinse wetgever die Fox-bijdrager werd, betwistte het idee dat Trump de eigenaar is van elke staat die hij toevallig tegen middernacht binnenleidde, zeggende dat “er is geen manier” de president de voorsprong van Biden in Wisconsin kan inhalen tijdens een woensdagmiddaghit op Fox Business.

Chris Wallace zette zijn rol als stem van de rede voort bij het nu Shep Smith- loze netwerk en had woensdagochtend vroeg geprobeerd de controverse over de nepstemming te doorbreken. “Dit is een uiterst brandbare situatie en de president heeft er net een lucifer in gegooid. Hij heeft deze staten niet gewonnen, niemand zegt dat hij deze staten heeft gewonnen, ‘zei Wallace na Trumps voorspelbare, voortijdige overwinningstoespraak. “Het lijdt geen twijfel dat al deze staten dagenlang stemmen kunnen blijven tellen, ze hoeven wekenlang niet te certificeren wie de staat heeft gewonnen.” Zijn toon werd herhaald door zijn collega’s bij de Fox-beslissingsbalie, wiens directeur, Arnon Mishkin,verdedigde al vroeg het besluit van zijn team om Arizona te bellen voor Biden – een zet die de Trump-campagne woedend maakte en, zoals mijn collega Gabriel Sherman vandaag meldde , de president zelf. ‘Het spijt me,’ zei Mishkin dinsdagavond in de ether, ‘de president kan het niet overnemen.’

Lees ook:  Trump's America: UnitedHealth Group behaalt recordwinst ondanks coronavirus

Comments

comments