Trump: National Security Officials geschokt door zijn verkiezingsleugens

Trump: National Security Officials geschokt door zijn verkiezingsleugens

6 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Topambtenaren van de nationale veiligheid bereiden zich voor op het feit dat de president van de Verenigde Staten weigert te luisteren naar de verkiezingsresultaten, zelfs als deze officieel worden bekendgemaakt.

Leden van het eigen nationale veiligheidsteam van president Donald Trump maken zich zorgen over de misleidende informatie die hij naar voren brengt over het aantal stemmen . En ze maken zich steeds meer zorgen dat de president de uiteindelijke resultaten niet zal respecteren.

Topfunctionarissen van de nationale veiligheid zeggen dat ze de dagen sinds de verkiezingen hebben doorgebracht met het bijhouden van desinformatie over het aantal stemmen, inclusief de inspanningen van Team Trump om het vertrouwen in het stembiljet- en rapportageproces te ondermijnen . Ondanks het feit dat ze met de grote sociale-mediabedrijven hebben samengewerkt om enkele van deze onwaarheden te markeren, zeggen functionarissen dat ze weinig kunnen doen om te voorkomen dat het team van de president desinformatie in het openbaar verspreidt – van Twitter tot persconferenties op nationale televisie. Met steeds meer flagrante pogingen van Trump om twijfel te zaaien over de stemmen, bereiden ambtenaren zich voor op hoe ze moeten omgaan met een situatie waarin de race officieel om Joe Biden wordt opgeroepen – en Trump weigert toe te geven.

Hij heeft al meerdere keren volgehouden dat hij de echte winnaar van de verkiezingen is, en dat veel van Biden’s stembiljetten “illegaal” zijn. De gevolgen van dergelijk gedrag zullen exponentieel toenemen als Trump het officiële resultaat betwist, zeggen functionarissen.

Een hoge functionaris zei dat ze “heldere ogen” hebben over die mogelijkheid. “Gebaseerd op wat we vandaag op Twitter en elders hebben gezien … is er een kans dat het nog erger wordt en we moeten voorbereid zijn”, zei die functionaris.

Kandidaten kunnen zeggen wat ze willen, maar uiteindelijk zijn het de feiten die ertoe doen. De winnaar wint en de verliezer begrijpt dat hopelijk met gratie en accepteert het verlies.
– Dan Coats

Als dat gebeurt, zou volgens twee functionarissen die bekend zijn met de kwestie, een van de opties zijn om de FBI of het Department of Homeland Security een openbare verklaring te laten afleggen waarin de integriteit van de uitslag van de stemming wordt bevestigd. Ambtenaren zeiden dat er momenteel geen dergelijk plan is, maar ambtenaren hebben de mogelijkheid besproken.

“Wat hier bij de verkiezingen is gebeurd, is dat mensen opkomen voor de integriteit van de stemming. Het publiek lijkt er voldoende zeker van te zijn dat de legitieme stembiljetten worden geteld. Het resultaat zal zijn wat het resultaat is, ”zei Dan Coats, de voormalige directeur van de nationale inlichtingendienst onder Trump. “Kandidaten kunnen zeggen wat ze willen, maar uiteindelijk zijn het de feiten die ertoe doen. De winnaar wint en de verliezer begrijpt dat hopelijk met gratie en accepteert het verlies. ”

Nationale veiligheids- en inlichtingenfunctionarissen hebben maandenlang gewaarschuwd dat de ernstigste bedreiging voor desinformatie voor de verkiezingen binnenlands was, niet buitenlands. Maar het feit dat functionarissen een noodplan opstellen voor president Trump die de eindresultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 negeert of ertegen vecht, benadrukt de mate waarin zijn eigen regering bezorgd is over zijn pogingen om het land te misleiden.

Lees ook:  Waarom kopen mensen wapens? Dat is ongeveer het laatste wat we nu nodig hebben

Donderdagavond vertelde de president vanaf het podium in de briefingruimte van het Witte Huis het Amerikaanse volk dat hij de verkiezingen had gewonnen, “als je de wettelijke stemmen meetelt.” Dat is natuurlijk om verschillende redenen misleidend. Om te beginnen beweert de president, zonder enig bewijs, dat er illegale stemmingen zijn uitgebracht. De president beweerde ook dat “grote media, veel geld, grote technologie” hadden samengespannen om de verkiezingen tegen hem te “manipuleren”, onder meer door overdreven optimistische opiniepeilingen voor Biden uit te brengen. Ook niet waar. De onzinnige tirade van de president volgde twee dagen nadat hij ten onrechte op Twitter de overwinning claimde in staten die nog steeds stembiljetten tellen. Twitter heeft de afgelopen dagen negen van de tweets van de president als misleidend aangemerkt.

Gevraagd om commentaar zei Tim Murtaugh, directeur communicatie voor de Trump-campagne: “Silicon Valley’s missie om de president van de Verenigde Staten te censureren gaat door.”

Zeker, er waren geen buitenlandse aanvallen op de verkiezingsinfrastructuur, de nationale veiligheidsfunctionarissen hebben zich de afgelopen dagen geconcentreerd op de nauwe samenwerking met sociale mediabedrijven zoals Twitter en Facebook om binnenlandse desinformatie te bestrijden. Het merendeel van die desinformatie, zeiden ze, kwam voort uit de pogingen van Team Trump om de stemming te delegitimeren toen er stemmen binnen druppelden vanuit staten als Nevada, Arizona, Georgia en Pennsylvania. Ondanks pogingen om misleidende Trump-inhoud te blokkeren, blijven de president en zijn team doorgaan met een campagne die erop gericht is het vertrouwen te ondermijnen, niet alleen in de systemen voor het tellen en rapporteren van stembiljetten, maar ook in het hele verkiezingsproces.

“Door enorme inspanningen en grote vastberadenheid hebben wij als natie de bekende pogingen van buitenlandse tegenstanders afgewezen die ons systeem zouden proberen te ondermijnen en hun eigen belangen zouden bevorderen”, zei Sue Gordon, voormalig adjunct-directeur van de nationale inlichtingendienst. “Het feit dat onze eigen leiders wantrouwen zaaien in het systeem, en, erger nog, misdrijven suggereren, onteert het werk dat is gedaan om de verkiezingen te laten gebeuren zoals het deed, en creëert een nieuwe opening voor kwaadaardige actoren om hun doelen te bereiken.”

Donderdag deed Team Trump een waanzinnige, grillige en onsamenhangende poging om de president van de nederlaag te redden, waarbij adviseurs op verschillende conservatieve televisienetwerken de kijkers vertelden dat de verkiezingen waren vervalst; dat enorme hoeveelheden Biden-stemmen willekeurig in “zakken” zijn verschenen; en dat verkiezingsfunctionarissen van de staat Trump-vertegenwoordigers hebben ontzegd toezicht te houden op het tellen van de stemmen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTrump heeft ook zijn advocaten, waaronder Rudy Giuliani, naar Pennsylvania, Georgia, Michigan en Nevada gestuurd om rechtszaken aan te spannen die de wettigheid van de uitgebrachte stemmen in twijfel trekken. Op het moment van publicatie kreeg Biden meer stemmen dan Trump in Georgia, Nevada en Pennsylvania. Met het tellen in Michigan kwam Biden bovenaan.

De rechtszaken variëren in aantijgingen en vragen niet om dezelfde oplossing. In sommige staten roept Team Trump op om het tellen van de stemmen te stoppen, terwijl in andere staten de vertegenwoordigers van Trump staten aansporen om elke laatste stem te blijven tellen. Gevraagd naar de bewering van de Trump-campagne dat stembiljetten in Pennsylvania op de een of andere manier ongeldig waren, vertelde procureur-generaal Josh Shapiro aan CNN’s Erin Burnett dat er “geen legitimiteit is voor die opmerkingen.”

‘We volgen de wet hier in Pennsylvania. We tellen deze wettelijke stemmen. We gaan niet in op een heen-en-weer gaan over de retoriek of de politiek. We zullen de wil van de mensen in Pennsylvania respecteren, ”zei hij.

Ric Grenell, die Coats kort opvolgde als directeur van de nationale inlichtingendienst, verscheen donderdag in Nevada met andere Trump-campagnebeambten om de indiening van een rechtszaak aan te kondigen. “Wij geloven dat er dode kiezers zijn geteld”, zei hij, zonder ook maar één bewijs te leveren om zijn bewering te staven. Na beschuldigingen van wijdverbreide kiezersfraude, zeiden functionarissen in County Clark, Nevada, waar Las Vegas is gelegen, dat ze slechts één geval van fraude hadden gevonden – een Trump-supporter die twee keer probeerde te stemmen.

Afgezien van de rechtszaken hebben Trump en zijn adviseurs een massale campagne gelanceerd om het hele kiesstelsel aan te vechten, waarbij ze beweren dat het is opgetuigd en opgezet om de democraten te bevoordelen. Trump heeft de hele dag zinnen getweet als “STOP DE FRAUDE!” en “ELKE STEMMING DIE IN DE VERKIEZINGSDAG KWAM, WORDT NIET TELLEN!”

En zijn zoon, Donald Trump Jr., volgde hem en plaatste op Twitter dat er kiezersfraude was in Michigan, Nevada, Wisconsin en Georgia met de hashtag #stopthesteal. Zoals eerder gemeld door The Daily Beast, trok een Facebook-pagina met de titel “Stop the Steal” woensdag honderdduizenden volgers . Het omvatte leden die betrokken waren bij eerdere Republikeinse campagnes. Beheerders zijn onder meer twee Breitbart-alumni die deelnamen aan een grensmuurplan dat leidde tot federale aanklachten

Twitter bestempelde al die berichten als misleidend.

Sinds 2016 werken nationale veiligheids- en wetshandhavingsbedrijven veel nauwer samen met sociale mediabedrijven om desinformatie te bestrijden dan in eerdere verkiezingscycli. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen gaven FBI-functionarissen Twitter en Facebook een tip over de aanwezigheid van door de Iraanse en Russische regering gesteunde nepaccounts en nieuwsplatforms die probeerden de publieke opinie rond de presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Zowel Twitter als Facebook hebben een beleid dat het mogelijk maakt dat verkeerde informatie over verkiezingen door kandidaten voor een functie op hun platform blijft om redenen van algemeen belang. Waar de bedrijven verschillen, is de manier waarop ze verkeerde informatie van kandidaten bestempelen.

“Omdat de machthebbers afstand hebben gedaan van de verantwoordelijkheid om een ​​systemische verandering in ons informatie-ecosysteem teweeg te brengen, spelen we een hand die vergelijkbaar is met de hand die in 2016 werd gespeeld, hoewel we door verkeerde informatie te labelen die hand iets beter kunnen spelen en een goede beweging door Twitter, en Facebook lijkt dit voorbeeld te volgen, ”zegt Lisa Kaplan, de oprichter van het desinformatie-opsporingsbedrijf Alethea Group. “Gezien waar we zijn, is labelen de verantwoordelijke zaak.”

Twitter heeft zijn beleid voorafgaand aan de verkiezingen bijgewerkt om een ​​disclaimer toe te voegen aan de onderkant van voorbarige overwinningsclaims die waarschuwt: “Officiële bronnen hebben de race misschien niet genoemd toen dit werd getweet.”

Maar voor berichten die verkeerde informatie bevatten over het stemproces zelf, is het bedrijf verder gegaan en actief tweets verborgen onder de waarschuwing dat “sommige of alle inhoud” die is opgenomen, verkeerde informatie kan zijn. Gebruikers van sociale media moeten eerst door de waarschuwing klikken om de onderliggende inhoud te zien.

Facebook heeft een veel lichtere visuele touch gebruikt bij het labelen van verkeerde informatie over verkiezingen van kandidaten op hun platform. In plaats van beledigende berichten actief te verbergen voor kandidaten, stelt het platform hen in staat om onmiddellijk zichtbaar te blijven, maar worden er labels aan de onderkant van de post bevestigd met claims van onafhankelijke factcheckers die bezoekers vertellen: “Verkiezingsfunctionarissen volgen strikte regels als het gaat om het tellen van stembiljetten, afhandeling en rapportage. “

“Beide systemen negeren het fundamentele probleem van de berichtgeving van president Trump op sociale media – het is ontworpen om de overtuiging van sommige mensen te bevestigen en de waarschuwing zal deze voorkeur voor bevestiging niet stoppen”, vertelden Clint Watts en adviseur en expert op het gebied van desinformatie aan The Daily Beast. Maar tussen de twee systemen beschouwt Watts de aanpak van Twitter als ‘effectiever’.

“De waarschuwing van Twitter geeft prioriteit aan de waarschuwing boven de inhoud, terwijl Facebook de inhoud boven de waarschuwing geeft”, zei hij.

Ambtenaren zeggen dat ze zich zorgen maken over wat de komende dagen zullen brengen in de weg van desinformatie-inspanningen van Team Trump en zijn aanhangers.

Hoewel er sinds de verkiezingsnacht geen grootschalige protesten hebben plaatsgevonden, zeiden nationale veiligheidsfunctionarissen dat ze de kleine bijeenkomsten in stemverwerkingscentra in het hele land volgen, waar Trump-aanhangers, sommige gewapend met wapens, het tellen van de stemmen eisen.

“Terwijl we de laatste stemming afwerken, dring ik er bij inlichtingen- en wetshandhavingsfunctionarissen op aan om hun onafhankelijke, apolitieke inspanningen uit te voeren, en bij onze politieke leiders om kalmte aan te dringen en vertrouwen te uiten in de systemen die model staan ​​voor vrije en open samenlevingen,” zei Gordon.Lees ook:  Het geraas van Trump over Pearl Harbor en 9/11 is dat van een president die op wankel dun ijs schaatst

Comments

comments