Amerikaanse media van Rupert Murdoch tegen Trump dringen er bij hem op aan om met ‘gratie’ te handelen

Amerikaanse media van Rupert Murdoch tegen Trump dringen er bij hem op aan om met ‘gratie’ te handelen

7 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Fox News, Wall Street Journal en New York Post vertonen allemaal een sterke verandering van toon als hun voormalige kampioen het ‘presidentiële eindspel’ onder ogen ziet

Meerdere conservatieve mediakanalen van Rupert Murdoch in de Verenigde Staten hebben hun berichtgeving verschoven in een schijnbare poging om lezers en kijkers te waarschuwen dat Donald Trump de presidentsverkiezingen mogelijk heeft verloren.

De nieuwe berichtgeving lijkt nauw gecoördineerd te zijn en bevat een oproep aan Trump om zijn “erfenis” te behouden door genade te tonen in een nederlaag. Het bericht wordt verspreid op Fox News en in de Wall Street Journal en de New York Post – allemaal verkooppunten die gretig worden geconsumeerd door Trump zelf, vooral Fox .

Een Fox News-presentator, Laura Ingraham, een vertrouweling van de president sinds ze op de Republikeinse nationale conventie van 2016 sprak, legde een verbazingwekkende verklaring af die persoonlijk tegen Trump gericht leek, en adviseerde hem om de nederlaag te aanvaarden “als en wanneer dat gebeurt” met ” gratie en kalmte ”en een beroep doen op zijn gevoel voor zijn eigen nalatenschap.

Ingraham zei gedeeltelijk: “Als en wanneer het tijd is om een ​​ongunstige uitkomst bij deze verkiezingen te accepteren, en we hopen dat het nooit komt, maar als en wanneer dat gebeurt, moet president Trump het doen met dezelfde gratie en kalmte die hij toonde bij dat stadhuis met Savannah Guthrie. Zoveel mensen maakten opmerkingen over zijn toon en aanwezigheid. Precies wat hij nodig heeft.

‘Nu verliezen, vooral als je denkt dat het proces niet eerlijk was, is het een klap. En ik geef trouwens niets toe vanavond. Maar verliezen, als dat is wat er gebeurt, is vreselijk. Maar de erfenis van president Trump zal alleen maar belangrijker worden als hij zich concentreert op het vooruit helpen van het land. “

No Title

Laura Ingraham prepares her audience for the likely possibility that the President will lose the election pic.twitter.com/tG50EIHj60

The Wall Street Journal heeft een opiniestuk gepubliceerd met bijna exact dezelfde boodschap. Het is getiteld ” The Presidential Endgame ” en ondertiteld als “Trump heeft het recht om voor de rechtbank te vechten, maar hij heeft bewijs nodig om kiezersfraude te bewijzen”.

“De erfenis van de heer Trump zal aanzienlijk worden verminderd als zijn laatste daad een bittere weigering is om een ​​legitieme nederlaag te accepteren”, waarschuwt het stuk.

Lees ook:  EU: de vragen van 750 miljard euro en of we als Nederlandse burger worden genaaid

Hier is hoe het artikel opende: “Misschien was het onvermijdelijk dat Donald Trump’s herverkiezingscampagne zou eindigen toen zijn presidentschap begon: met de president die de overwinning claimde en zijn waanzinnige tegenstanders hem aan de kaak stelden als een toekomstige fascist. De realiteit is dat de VS een normaal verkiezingsresultaat kunnen en waarschijnlijk zullen hebben, ongeacht het geschreeuw tussen nu en dan.

“De heer Biden leidt in genoeg staten om het presidentschap te winnen, en als die stemmen hertellingen en juridische uitdagingen overleven, wordt hij de volgende president.”

Topredacteuren van de New York Post  die vóór de verkiezingen het lanceervoertuig was voor wilde en wanhopige aanvallen op Joe Biden’s zoon Hunter – hebben ‘deze week tegen sommige personeelsleden gezegd dat ze harder moeten zijn in hun berichtgeving’ over Trump, meldde de New York Times , daarbij verwijzend naar twee anonieme medewerkers van de krant.

The Times zei: “Op donderdag publiceerde Rupert Murdochs scrappy tabloid plotseling twee artikelen met een totaal andere toon. Een van hen beschuldigde de president ervan ‘een ongegronde bewering te hebben gedaan dat politieke vijanden de verkiezingen probeerden te stelen’. De kop aan de andere kant beschreef Donald Trump Jr als de ‘door paniek getroffen’ auteur van een ‘clueless tweet’. “

De berichtgeving op Fox News heeft evenzo weinig geduld getoond met de leugens over kiezersfraude die Trump aan het bevorderen is in de hoop de verkiezingen terug te draaien.

Gevraagd naar de bewering van de Trump-campagne dat Republikeinse waarnemers het tellen van stemmen niet hadden mogen observeren, stelt de Fox-correspondent ronduit: “Dat is niet waar. Het is niet waar. Het is gewoon niet waar. “

No Title

Holy crap Fox News is going rogue and telling the truth. This is amazing…pic.twitter.com/e9xDED5gbq

No Title

It is *incredible* to watch Rupert Murdoch assert his power and realize the degree to which *he’s* the actual power center in all of this. https://t.co/z3VBvsqVLV

 

Lees ook:  Hoe het Amerikaanse regime en zijn geallieerden hun omkopingen en andere leugens verbergen...

Comments

comments