Onderschat het gevaar van Trump niet – zelfs niet op het punt van een nederlaag

Onderschat het gevaar van Trump niet – zelfs niet op het punt van een nederlaag

7 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Het is nog niet voorbij, nog niet helemaal, maar de finish van de presidentsverkiezingen van 2020 is nog maar een paar stappen verwijderd, en de zaken zien er somber uit voor The Donald.

Vanaf vanochtend is de graaf in de staat Georgia omgedraaid ten gunste van voormalig vicepresident Joe Biden, een verbazingwekkende prestatie uit de geschiedenis. Het is een stukje bewijs dat het Zuiden, een enorme steen in de machtige rode staatsmuur van de GOP, misschien samen met al het andere verandert, dankzij de kracht van de organisatiestructuur (en vooral de inspanningen van Stacey Abrams ‘Fair Fight en andere groepen waarmee racistische onderdrukking van kiezers).

Trump trok de afgelopen dagen een mini-surge in Arizona, maar het lijkt erop dat het niet lukt om Biden in die staat uit de leiding te krijgen. Biden behoudt ook een smalle voorsprong in Nevada, terwijl Trump een kleine voorsprong heeft in North Carolina.

Pennsylvania is echter het balspel. Voordat de door de Democraten zware mail-in-stemming werd geteld, leidde Trump in de Keystone State met maar liefst 700.000 stemmen. Naarmate de week vorderde en die gemailde stemmen werden getabelleerd, smolt die machtige voorsprong tot bijna niets. En om 8:52 uur vanmorgen meldde CNN dat Pennsylvania met meer dan 5.000 stemmen naar Biden was omgeslagen. Die marge blijft met het uur groeien, en op dit punt is het slechts een kwestie van tijd.

De telling van het Electoral College (EC) staat op 253 voor Biden en 214 voor Trump. De 20 EC-stemmen van Pennsylvania zijn meer dan genoeg om Biden over de top te duwen, waarbij Georgia, Arizona en Nevada jus aan de aardappelen toevoegen.

We zullen hier allemaal nog een tijdje zijn. Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij niet zal toegeven, ongeacht de uitkomst – hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat er geen grondwettelijke vereiste is voor een concessie. Hij heeft erop aangedrongen een samenzweringstheorie over gestolen verkiezingen te verkondigen die zelfs voor Twitter te wild is.

“Ik WIN gemakkelijk het presidentschap van de Verenigde Staten met LEGAL STEMMEN CAST,” gilde Trump om 2:22 uur. “De WAARNEMERS mochten op geen enkele manier, in welke vorm dan ook, hun werk doen en daarom moeten stemmen die tijdens deze periode werden geaccepteerd, worden beschouwd als ILLEGALE STEMMEN. Het Amerikaanse Hooggerechtshof moet beslissen! ” Even later bestempelde Twitter de tweet als “misleidend”.

Achter de zweterige muren van het campagnekantoor van Trump is alles chaos. “Senior ambtenaren van het Witte Huis en Trump klagen bitter over slechte interne communicatie, geven collega’s de schuld, denken na over welke banen ze volgend jaar zouden kunnen proberen te krijgen, en halen uit naar hun nieuwe vijand: Fox News “, meldt Axios .

Herinnering: de Trump-campagne is boos op Fox omdat hij Arizona misschien een schaduw te vroeg heeft genoemd, alsof dat telefoontje de reden is voor de wiskunde achter al die ingestuurde stemmen in Pennsylvania en Georgia. Wat betreft de rechtsgang die Trump in verschillende staten zoekt: “Sommige adviseurs zijn ook sceptisch dat de rechtszaken van de campagne alles zullen doen om het aantal stemmen te veranderen”, meldt USA Today .

Lees ook:  Hoe de VS oorlog voert om de dollar te ondersteunen

“Sceptisch” is een vriendelijk eufemisme. Deze rechtszaken zijn rotzooi op de vleugel, en iedereen met een beetje juridische zin weet het. Ben Ginsburg, misschien wel de beste GOP-verkiezingsadvocaat, is de Darth Vader van de politiek in de rechtszaal. Hij stond in het middelpunt van de meedogenloos succesvolle strijd van de Bush-campagne in 2000 in Florida, vertegenwoordigt de campagne-PAC’s van de machtigste Republikeinen in het Congres en was tot voor kort een partner bij de grootmacht Washington, DC, advocatenkantoor Jones Day.

“Het is moeilijk om de winnende strategie op de lange termijn achter deze rechtszaken te zien”, zei Ginsburg tegen Axios over de juridische strategie van Trump. “Om metaforen te mixen, lijkt het alsof je de gootsteen tegen de muur gooit en kijk wat blijft hangen.”

Au.

De “illegale” argumenten voor ingestuurde stemmen worden gelogenstraft door wat er in Ohio gebeurde. Alle andere staten telden eerst de persoonlijke stemmen, waardoor het leek alsof Trump deze enorme voorsprong had, omdat meer democraten dan republikeinen dit keer per post stemden. In Ohio deden ze het tegenovergestelde en telden ze eerst de ingestuurde stemmen. U herinnert zich misschien dat Biden dinsdag in Ohio met meer dan 300.000 stemmen vooruit ging; het was beslist onwerkelijk.

Maar snel genoeg bereikten ze de persoonlijke stemmingen, de realiteit keerde terug naar de staat Buckeye en Trump won Ohio handig zoals verwacht. Niemand in het Biden-kamp klaagde, omdat ze de moeite namen om te begrijpen hoe het proces dit jaar zou verlopen.

Het is nog niet voorbij, en het schreeuwen / driftbui van deze oefening zal waarschijnlijk lang na 20 januari 2021 voortduren, komt en gaat. Maar wiskunde is wiskunde, en het lijkt vergezocht om te geloven dat een juridisch team van Trump, bestaande uit Rudy Giuliani, Corey Lewandowski en de laatste drie mensen die Trump niet heeft ontslagen, nog de paarden hebben om het voor elkaar te krijgen in een rechtszaal . Ginsburg en de andere juridische zwaargewichten zoals James Baker zitten deze uit.

“Wat gaat Trump nu doen?” is de laatste en meest prangende vraag van het uur. Zal hij zijn volgelingen een signaal geven dat de tijd voor geweld is aangebroken? Zullen ze die beslissing zelf nemen? Aan de andere kant, zullen er eindelijk Republikeinen opstaan ​​en Trump schreeuwen als hij weigert het onvermijdelijke te accepteren? Zal Trumps laatste act in functie de definitieve vernietiging van de Republikeinse Partij zijn?

Trump draait al jaren verlichte lucifers op een open vat buskruit. De volgende kan elk moment binnenlopen, daarom heeft Joe Biden opeens een hele menigte nieuwe, zwaarbewapende vrienden in zwarte pakken met draden in hun oren.

Ja, nee, nog niet voorbij. Niet bij deze man.

Lees ook:  De Australische premier Scott Morrison zet Greta thunberg op haar plek

Comments

comments