Trots in Amerika kan niet alleen een bepaalde soort blanke trots zijn, anders is het een leugen

Trots in Amerika kan niet alleen een bepaalde soort blanke trots zijn, anders is het een leugen

7 november 2020 0 Door Indignatie redactie

De eis dat we trots zijn om Amerikaan te zijn, heeft lang als wapen gediend, zelfs wanneer de visie van waar we trots op zouden moeten zijn, alleen maar wit is.

Trots: Het is een grappig woord, en een woord dat ons vaak vast kan houden aan een wrede en duurzame leugen. En het idee van – en de vraag naar – trots in dit land heeft te lang als wapen gediend, een illusie waarnaar we met onze vlaggen kunnen vliegen en onze borst kunnen uitblazen als burgers die bovenop de glimmende stad op de heuvel staan.

Trots zorgt ervoor dat we een mal dansen, om onze onbuigzame toewijding aan zijn regel te demonstreren. Vraag je af of Amerika ooit niet geweldig was, en merk dat je aan de ontvangende kant bent van de trapsgewijze Twitter-vitriool – of erger. Buig de knie uit protest, en ze zullen een pond vlees nemen.

Het probleem met trots is dit: een bepaald soort trots van de blanke is in de plaats gekomen van werkelijke trots, en het vereist de volledige vernietiging van de waarheid om te kunnen volharden – samen met de afname van de zwarte identiteit, wat heel goed mogelijk is door het ontwerp. .

In mijn leven als activistisch kunstenaar heb ik mijn tijd geïnvesteerd in het onderzoeken van deze collectieve psychopathie. Ik leerde dat als het niet onder controle zou worden gehouden, het de samenleving in een razend tempo zou kunnen platbranden – in slechts een paar jaar tijd door het hele lichaam van een land zou uitzaaien.

Terwijl we de plaag van Covid-19 bestrijden, is de plaag van geweld en blanke suprematie uit de hand gelopen. Groepen als de Proud Boys, opgericht door Gavin McInnes en nu geleid door meer van zijn soortgenoten, die aanhangen zogenaamde westerse chauvinisme, ontkennen het bestaan van racisme en de leden aan te moedigen om afstand te doen van zogenaamde “white schuld” en zich bezighouden met geweld, zijn alleen maar verder aangemoedigd door een president die hen vertelde, op het debatpodium voor miljoenen Amerikanen, “een stapje terug te doen”.

Anderen, zoals de Michigan-militie, de Wolverine Watchmen , kunnen blijkbaar tot actie worden geactiveerd wanneer hun woedende opperbevelhebber tweets “LIBERATE MICHIGAN” tweets : de FBI zei deze week dat het een complot had verijdeld door een stel gewapende mannen – tenminste een van hen toonde Confederate vlaggen op zijn eigendom en een aantal van hen hebben duidelijke banden met de extreemrechtse ‘boogaloo’-beweging die zich inzet voor het aanwakkeren van een raciale burgeroorlog – om de gouverneur van Michigan Gretchen Whitmer, een democraat, te ontvoeren en mogelijk te executeren als vergelding het instellen van een staatsbreed maskermandaat en andere beperkingen om Covid-19 te bestrijden.

Lees ook:  Doorbraak in topdrama! EU-landen zijn het eens over het bedrag van de subsidies

Maar ik ben helemaal niet verrast door zulke brutale pogingen om Amerikanen te terroriseren; Ik ben de groepen blanke supremacisten goed leren kennen. Mijn partner, Christopher Renz, en ik hebben uitgebreid onderzoek gedaan om de karakters van de Zuidelijke militie te schrijven voor onze film ‘Antebellum’. En wat we hebben geleerd, is dat in hun kern een schadelijke soort “blanke trots” is die alleen kan bestaan ​​met zwarte gelijkheid als het voornaamste slachtoffer.

Hun aandringen op deze hatelijke trots, vermoed ik, is een ingewikkelde list om hun diepe gevoel van morele minderwaardigheid niet onder ogen te moeten zien – maar dat zou voor een klinisch psycholoog zijn om een ​​diagnose te stellen en ik ben gewoon een schrijver, een filmmaker en een zeer bezorgde inwoner.

Ik heb door het maken van kunst over menselijke kwetsbaarheid geleerd dat blanke trots, en onze acceptatie van zelfs milde versies ervan als algemene trots in ons land, de grootste vijand is van ons vermogen als natie om dit laatste keerpunt in het democratische experiment van Amerika te overleven.

Witte mensen zijn niet de enigen die nationale trots combineren met blanke trots; het patriarchaat heeft ons ook als zwarte mensen aardig wat aangedaan, door ons te leren onszelf te haten, elkaar te vermanen, doodsbang te zijn voor de schaarste aan stukjes die onder de gezegende weinigen moeten worden verdeeld.

We weten dat dit land is gebouwd op de ruggen van de gestolen lichamen en dwangarbeid van onze voorouders, maar ergens langs de lijn hebben we deze waarheid zo diep in onze ziel begraven dat we nauwelijks de sporen van Amerika’s erfzonde opmerkten in de toegewezen achternamen die op onze personen, of zoals we vrolijk hotdogs verslonden terwijl we naar een Redskins-spel keken, of toen we onze zwarte kinderen afzetten bij scholen die genoemd zijn naar blanke supremacisten. We keken weg van die waarheid toen we ons geld gaven aan mediabedrijven die cartooneske schetsen van ons maakten voor ons vermaak, alsof ons bestaan ​​zo groot is als blanken kunnen zien.

Ze verwonderen zich over onze moed om te overleven en denken dat het leven in onze strijd – dat onze koppige veerkracht – een grote bron van trots zou moeten zijn, in plaats van onze trots te zien op onze blijvende schoonheid in het aangezicht van zulke lelijkheid, of in onze koninklijke waardigheid. weigering om de magere omstandigheid van frauduleuze gelijkheid te accepteren.

Trots zijn is mens zijn; het geeft gewicht en contour aan onze identiteit en bezielt de betekenis van het leven, terwijl het zo vaak een uitdaging kan zijn om er een te vinden. Maar trots kan ook het goud van een dwaas zijn, waardoor we blijven zoeken naar zijn waardeloze beloning.

Ik heb ook een grote trots – trots op mijn zwartheid, trots op mijn anders-zijn, en genoeg trots om al het mogelijke te doen om de illusie van Amerika’s grootheid te vervangen door iets echts en tastbaars voor iedereen. Dat is een trots die, als we geluk hebben, vruchten kan afwerpen omdat het alternatief even beangstigend als onhoudbaar is – aangezien het behouden van de huidige versie van trots ons allemaal levend zal opeten, van zee tot stralende zee.

Lees ook:  Geopenbaard: hoe het tabaks- en fossiele-brandstofindustrieën desinformatiecampagnes overal ter wereld financieren

Comments

comments