Bananen-Republiek Verenigde Staten van Amerika

Bananen-Republiek Verenigde Staten van Amerika

8 november 2020 0 Door Indignatie redactie

Helaas moet ik nu toch weer enige woorden wijden aan de ‘verkiezingsshow’ in de Verenigde Staten.

Door Erich Brink redactie Indignatie

Nieuwsagentschap ‘Associate Press’ riep Joe Biden uit tot winnaar, en wereldwijd, zeker in Europa, werd dat klakkeloos overgenomen, en hees men Joe Biden op de schouders. Een baanbrekende revelatie van het team van Trump die kon dienen als bewijs voor planmatige fraude, en betrokkenheid van de top van de ‘Democratische’ partij, waar ik gisteren over schreef als een aangekondigde gebeurtenis, bleef tot nu toe uit. Trump kwam tot nu toe niet verder dan dat de media niet bepalen wie er de president van de Verenigde Staten zal zijn. Hij beloofde zijn achterban een juridisch gevecht ‘tot het gaatje’, en in die zin is deze ‘verkiezingsshow’ zeker nog niet ten einde.

Het is allerminst ondenkbaar dat dat juridische gevecht nog iets oplevert voor Trump, en in theorie kan hij langs die weg zéker nog de volle winst binnenslepen, gelet op de bizar kleine marges. Maar ik blijf er niet voor op om te zien hoe dat gevecht zich ontwikkelt. Het is misselijkmakend om te zien dat een land als de Verenigde Staten er niet in slaagt om zich op een fatsoenlijke wijze te kwijten van haar taak om de wereld te laten zien hoe je dat nou doet, een verkiezing organiseren. En natuurlijk begin ik ook te twijfelen aan de borging bij ons, als ik word verwezen naar een exposé waarin een deskundige laat zien hoe je elke verkiezing naar je hand kunt zetten middels ‘software’, en ik lees in een ander artikel dat veel staten in dat technologisch geavanceerde land gebruik maken van ‘verdachte’ software, vier jaar nadat de ‘Russen’ ervan werden beschuldigd de stembusgang te hebben beïnvloed. En al helemaal als ‘glitches’ ook daadwerkelijk, aantoonbaar, stemmen van de ene kandidaat overhevelden aan de andere. Van Trump naar Biden, inderdaad.

Lees ook:  De effecten van het online censureren van extreemrechts

Zeker, dat ik met dat gevoel rondloop, dat de Verenigde Staten zijn afgedaald tot de status van een ‘Bananen-Republiek’, heeft ermee te maken dat ik de ‘alternatieve media’ volg. Eenieder die zich exclusief richt op de ‘Gevestigde Media’ heeft geen idee. ‘Dumb, Fat and Happy’ vieren ze feest, of zitten ze terneergeslagen in een hoekje. De narigheid is, dat de vele, vele ‘incidenten’ en ‘administratieve fouten’ die aantoonbaar hebben plaatsgevonden, en die allen op miraculeuze wijze Biden voordeel gaven, nog altijd niet de ‘smoking gun’ zijn die Trump nodig heeft om te bewijzen dat de ‘Warparty’ het op hem voorzien heeft. Maar ik moet ook oppassen met die woorden, omdat het dan weer lijkt alsof ik ernstig teleurgesteld ben omdat Trump niet gewonnen heeft. Terwijl ik alleen ernstig teleurgesteld ben in het verlies voor de ‘Traditionele Democratie’, van vóór de tijd dat we collectief het omverwerpen van gekozen volksvertegenwoordigers begonnen te verkopen als een zege voor de ‘democratie’, zonder hoofdletter. Een tijd waarin je ook niet zomaar van alles kon beweren.

Waar Trump ‘als een dolle’ (een ‘Dollar’ die zijn hoofd kwijt is) tekeer gaat tegen China, Iran, Venezuela, Cuba en Europa, en ik bar weinig vertrouwen heb in zijn vermogen om ‘America’ weer ‘Great’ te maken door ruzie te maken met iedereen, en onrendabele productie terug te halen naar dat land, terwijl hij er geen geheim van maakt dat hij alle olie in de wereld beschouwt als ‘Amerikaans eigendom’, zou ik de vlag uit moeten hangen nu ‘Ome Joe’ en ‘Tante Kamala’ zijn uitgeroepen tot degenen die ons de komende vier jaar zullen laten zien hoe het wél moet. Mij lijkt het een vorm van zinsbegoocheling, en verwacht ik dat u zult zien dat Biden in al die opzichten geen haar beter is. Maar het grootste verlies is dat we met Biden als president het hele idee van ‘Democratie’, met een hoofdletter, verder wel op onze buik kunnen schrijven. En dat is onze eigen schuld. Wat begon als ‘Kleuren Revoluties’ in autoritair geregeerde landen, is met Biden en Harris in het ‘Witte Huis’ voortaan de norm. Media-gedreven circus, en een stembus-fictie om de reeds geplande ‘uitkomst’ te ‘legitimeren’.

Lees ook:  Grote vervanging in Europa: Frankrijk staat op het punt van onderdompeling

In dit stadium zeg ik niet dat Trump verleden tijd is. Maar de media, en de ‘gevestigde orde’ van de ‘Warparty’ (geheime diensten, justitie en de FBI), zullen niet meewerken aan een poging om boven water te krijgen hoeveel stemmen nou écht zijn, behorende bij een kiezer die niet al geruime tijd geleden overleden is, geen autorisatie heeft gegeven tot ‘stemmen bij volmacht’, of wie er nou via een ‘Glitch’ van een ‘Trump-aanhanger’ veranderde in een ‘Biden-aanhanger’, of omgekeerd, en hoeveel ‘poststemmen’ er nou zijn ingebracht die niet meegeteld hadden mogen worden. ‘Poststemmen‘ waarover de ‘New York Times‘ in 2012 al opmerkte dat ze fraude in de hand werkten. Maar dat zijn ze daar nu even ‘vergeten‘ voor het gemak. Iedere onthulling over onregelmatigheden zal keihard buiten beeld worden gehouden, en waar nodig zal bewijs of een ‘aangifte’ in de papierbak verdwijnen. De ‘Gevestigde Media‘ hebben al een voorschot genomen door Trump simpelweg uit beeld te halen toen hij over fraude begon, en al heeft hij het klinkklare bewijs op video, zoals bepaalde bronnen suggereren, maar nog niet hard hebben gemaakt, dan nóg zullen ze hem geen kans geven de kiezer daarover te informeren. Deze overwinning zal vervolgens  goed smaken, dat het een ‘matrix’ wordt voor ‘verkiezingen’ over de hele ‘vrije’ wereld. Verkocht door de ‘Ron Fresens’ van deze wereld als ‘volstrekt eerlijk’ en het ‘neusje van de zalm’ op het gebied van ‘verkiezingen’. Terwijl ze daar in werkelijkheid nog wat kunnen leren van Rusland, Venezuela, Iran, Syrië en communistisch China.

Lees ook:  Premier Mark Rutte heeft nog een keer een beroep gedaan op ‘ons allemaal’

Voor de ‘Gevestigde Orde’ die dit alles zo heeft uitgedacht, is het winst als mensen zoals ik er verder geen vertrouwen meer in hebben, en afhaken. Ik begrijp het als dat de reflex is, en ongeacht of u Trump nou een geweldige vent vindt, of zoals ik bloemen leg bij de grafzerk van de ‘Democratie’. Beter is het om nóg zichtbaarder te worden als een activist die integriteit eist van haar bestuurders. Want daar begint en eindigt het mee. Integriteit. Wij zijn er niet voor hen, maar zij zijn er voor ons.

Wie er volgend jaar de president van Amerika zal zijn? Geen idee.Comments

comments