We hadden het allemaal mis over Trump. Zelfs de Mooch. Wat? Gelooft niemand in Come Backs?

We hadden het allemaal mis over Trump. Zelfs de Mooch. Wat? Gelooft niemand in Come Backs?

8 november 2020 0 Door Indignatie redactie

We moeten onszelf niet afvragen wat er net is gebeurd. We zouden onszelf niet moeten afvragen wat nu voor Donald Trump is. Waar we over moeten nadenken, is wat er gebeurt met het merk dat aan de finish werd gepipt. Wat we hebben geleerd, en ik durf te zeggen dat Trump zelf heeft geleerd, in drie dagen begin november, is dat het Trumpisme zelf springlevend is. In feite bloeit het positief. En dus zou 2024 een datum moeten zijn die in ons geheugen gegrift staat, aangezien Joe Biden een van de zwaarste presidenten tot nu toe op zich neemt en de waanzin van Donald Trump ongedaan probeert te maken, zowel in het Verre Oosten (China) als in het Midden-Oosten (Iran, Libanon). , Syrië en zelfs Afghanistan) en thuis met Covid die meer dan 240.000 Amerikanen doodde en een spartelende economie die is geworden als een schip zonder roer.

Trump had geen echte presidentiële waarden of vaardigheden. En Amerika zit er daardoor in een puinhoop. Biden, die meer stemmen won dan welke president dan ook, heeft vier jaar de tijd om de rommel op te ruimen en het Witte Huis wat nuchter te maken.

Maar zijn moeilijkste taak is het Amerikaanse volk ervan te overtuigen dat het Trumpisme en zijn mythen – dat het erop gericht is arbeiders te beschermen en van Amerika een supermacht te maken zoals in vervlogen tijden – geen diepgang heeft en dat de Republikeinen lang moeten nadenken en moeilijk om Eric of Ivanka te steunen als het tijd is om over vier jaar weer met de presidentsverkiezingen te beginnen. Republikeinen denken misschien dat het vanwege Biden’s hoogste stemrecord ooit extreme maatregelen moet nemen om kans te maken. Het slimme zou zijn om het Trump-kamp, ​​waartoe Steve Bannon zelfs als kandidaat zou kunnen behoren, alleen te laten gaan en iemand als Mitt Romney uit te rijden.

Het andere dat we hebben geleerd over de Trump-periode is dat je tenslotte nooit te oud bent om president te worden. Je moet je afvragen of Biden überhaupt een tweede termijn haalt, waardoor hij ruim over de 80 komt.

En ook, net als je denkt dat Amerikaanse media naar een historisch dieptepunt kunnen zinken, gaat het Trumpisme verder in de sloot. Genie Trump was zijn vermogen om de media-agenda door middel van tweeten en te manipuleren afleidende journalisten uit de buurt van de hardcore onderwerpen als gezondheidszorg, het milieu, de economie en het buitenlands beleid op de president jaw-dropping onwetendheid over bijna alles en niet in staat om woorden als spellen “ opiniepeilingen ”. Of Iran niet kunnen vinden op een wereldkaart. Of voor de duizenden erbarmelijke leugens die hij uitspuugde.

Zoals David Cay Johnston, een old school onderzoeksjournalist die Trump heeft achtervolgd voordat iemand ooit van hem had gehoord, klaagt, Trump’s andere genie met de media is dat zijn procesmanie die hij richt tegen mensen in de bouwsector, die hij royaal bedriegt, afschrikwekkend besluit makers in de media zo vaak dat ze doodsbang zijn voor hem en zijn advocaten; Om nog maar te zwijgen van de “Trump-factor van tv”, namelijk “dat mensen de neiging hebben om uit te schakelen op het moment dat Trump geen tv meer heeft”.

Lees ook:  Een 14-daagse rondreis door boosaardigheid, openlijke domheid en kapitalistisch eigen risico

Johnston, die een boek over Trump heeft en een buitengewoon inzicht in de man heeft, wordt hierdoor niet vaak uitgenodigd op reguliere mediashows in de VS. De media raakten verslaafd aan de belachelijkheid en stompzinnigheid van Trump en nieuwsreuzen als CNN en Fox werden junks. De bekroonde journalist is een ondoorzichtige maar gerespecteerde expert op het gebied van Trump en geeft in zijn boek en verschillende interviews een intiem en schokkend inzicht in wie Donald Trump werkelijk is en een schat aan fascinerende anekdotes.

Maar hier is waarom je deze interviews op YouTube zou moeten bekijken. Niemand heeft het huiswerk over Trump gemaakt zoals Johnston. En het vooruitziende begrip van Trump van deze journalist en hoe hij werd gekozen, zal u beangstigen, maar u ook aan iets belangrijks herinneren. Trump gaat niet weg. De clown die in 1988 George Bush senior vroeg om hem als vicepresident te beschouwen, moet misschien de VS verlaten omdat een stortvloed aan juridische zaken vaart begint te krijgen, maar zijn ideeën, hoe dom ze ook zijn, resoneren met een groot aantal demografische van de Amerikanen, die zijn verdeeld over wat voor soort America ze willen in. Trumpism om te leven, als er iets, werd sterker op 7 november thtoen Pennsylvania een Biden-winnende staat werd, dan ooit tevoren. Zelfs Trump realiseerde zich niet hoeveel mensen hem terug wilden, omdat hij zeker een grotere nederlaag had gepland. Zoals David Cay Johnston waarschuwt, is de zorg over het Trumpisme dat er niet veel nodig is voor slimmere mensen dan Trump om te denken “wat als we een slimme versie van Trump vinden”. En dit is waar Steve Bannon binnenkomt.

En zo wordt de rechtszaak van Bannon plotseling weer nieuws, toen Bannon zelf zijn eigen ideeën niet door de reguliere media kon laten publiceren voor liefde of geld. Trump moet misschien in januari fysiek worden verwijderd door de beveiligingsbeambte van het Witte Huis, maar hij zal elke goedkope en gênante truc in het boek proberen om een ​​staat terug te vorderen, wat de overwinning van Biden niet in gevaar brengt. Let ondertussen goed op welke internationale spelers, inderdaad, voormalige partners van Trump over de hele wereld, hem en zijn wanhopige capriolen steunen. Misschien de Britse media-beroemdheid Piers Morgan dagen voor de verkiezingen bellen of wat dat betreft Nigel Farage naar buiten halen om onwetende Trump-aanhangers te vertellen hoe, hilarisch, Trump ‘vrede had gebracht in het Midden-Oosten’ een van de duizend domme ideeën was die op de dag mislukten . Maar de komende weken in het Witte Huis zullen moeilijke, eenzame dagen worden. Anthony Scaramucci had het bij het verkeerde eind om te voorspellen dat Trump bij de peilingen zou worden vernietigd. Hij onderschatte Trump en kon zijn vitriool de afgelopen weken op Twitter nauwelijks bedwingen. Trump, of zijn sekte-achtige soort pseudopolitiek, zal terug zijn in 2024. Maar zijn we er klaar voor?Lees ook:  Nieuwe tarieven, aandelen duiken, productie valt opnieuw en meer ontslagen - maar alles is "prima"?

Comments

comments